Mittwoch, 8. August 2012

Book darts

The struggle of people against power is the struggle of memory against forgetting.
- Milan Kundera

Ostin pieniä nuolia, joilla on helppo merkata kohtia tai sivuja kirjassa. Usein lukiessani illalla sängyssä en viitsi nousta katsomaan vaikkapa jotain englantilaista sanaa sanakirjasta ja merkkaan nuolella sen rivin.16 Kommentare:

 1. Onpas näppärä idea! Minulla yleensä on kirjakaupan tai kirjaston kuitti kirjani välissä ja se tietysti häviää helposti.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 2. Sain kerran ystävältäni pienen hopeisen norsukirjanmerkin. Alussa se seurasi lukemiani kirjoja, nyt on jäänyt lipaston laatikkoon. Pitääpä kaivaa se esille....

  AntwortenLöschen
 3. Wieder mal ein guter Tipp von Dir!
  Werde mir die Dinger für mein Notizbuch besorgen, in dem ich immer wieder stundenlang nach den gleichen Einträgen suche.

  AntwortenLöschen
 4. Hieno idea! Nämä sopivat minun käyttöön, joten täytyypä katsoa myydäänkö niitä täällä. Tosin mulla on monivärisiä tarraliuskoja, joita käytän kohtien merkkaamiseen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On mullakin jossain reseptivihkoissa niitä tarroja.

   Löschen
 5. Näähän on ihan mahtavia, mistä ostit? Joskus kirjaa lukiessa merkkaan sivun viereen mielenkiintoisten lauseiden kohdalle viiruja lyijykynällä, jotka pitää kyllä sitten aina pyyhkiä, jos on kyseessä kirjaston kirja. Eikä ole kiva homma käydä koko kirjaa uudelleen läpi...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ostin ne täältä http://www.manufactum.de/buchstuetzen-lesezeichen-c172253/ tai siis niillä on kauppa Kölnissä ja sieltä löysin eli ei tarvinnut tilata. Amazonilla saattaa olla samantapaisia.

   Löschen
  2. Miksikähän tohon tuli niin isot välit?

   Löschen
 6. miehelläni iPadissä lukiessa yks sellanen funktion et kun painaa sanaa, saa selityksen siinä heti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä ei ole (vielä) iPadia, joten täytyy turvautua katsomaan sanakirjasta.

   Löschen
  2. Pojalla oli sellanen kynä, joka luki sanat... sai selvityksen ja myös äänsi (niin kuin iPad myös sanoo ääneen, jos haluaa). Minulla itsellä ei kaikkia vehkeitä, mutta ymmärrän niiden suuret hyödyt.

   Löschen
 7. K-ä-t-e-v-ä kerta kaikkiaan. Tykkään tuollaisista elämää helpottavista keksinnöistä.
  Oliko se tuo spaciousness, jota et jaksanut nousta tarkistamaan:-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ollut spaciousness vaan bedsit. En ollut koskaan kuullut sitä sanaa, vaikka tiesinkin, että sillä tarkoitettiin sen yhden ihmisen kämppää, mutta halusin tietää tarkemmin. Ennenhän mä aina jaksoin lähteä alakertaan katsomaan sanakirjasta, mutta nyt en enää tee sitä, varsinkin kun Allumies alkoi käyttää mua hyväkseen ja kysyi aina jotain sanaa, kun tiesi, että olen niin hullu, että lähden sitä etsimään sanakirjasta, jos en itse tiedä.

   Löschen