Donnerstag, 20. September 2012

Syksyn urakka


Meillä on kellarissa lukemattomia makasiineja vanhoja dioja ja olen niin monta kertaa ajatellut, että pitäisi ottaa projektori esille ja katsoa ne läpi ja heittää vähemmän tärkeät kuvat roskikseen, mutta nytpä kävikin hyvin, sillä sain tuttavilta lainaksi laitteen, jolla voi skannata vanhat diat ja jopa negatiivitkin. Sitten kun tulee syksy ja sateet, alan hommiin. Laite on kuulemma hyvin helppo käyttää ja tunnissa saa digitalisoitua satoja kuvia.

Kommentare:

 1. Jos sinulla tulee skannattavien puute, niin voin palkata sinut tutkimusassistentiksi skannaamaan minun diat!

  Helena

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No mikä ettei ja kun varsinkin tuntee Suomen korkean palkkatason. Kun siellä siivoojakin saa 2,5 kertaa korkeamman palkan kuin meillä, niin mitä sitten saakaan tutkimusassistentti!?! Jospa neuvottelisin Allumiehen kanssa, ehkä hänen kannattaisi sanoa itsensä irti työpaikastaan ja ryhtyä hommiin. Siitähän kertyy varmaan jo mahtava eläkekin.

   Löschen
  2. Meillähän tieteessä tehdään suurin osa talkootyöllä yhteiseen hyvään. Jos nyt Allumies ei kuitenkaan jättäisi työtään tämän hyväntekeväisyysprojektin takia. Mutta kerro sitten kokemuksia, jos tuollaisen laitteen kannattaisi hankkia!

   Löschen
  3. Mutta kuule kun saksan kielessä ei ole oikein sellaista talkoot-sanaa. Harmi, etten enää muista, miten mun saksan proffa sen käänsi, se oli aika pitkä lause.

   Löschen
 2. Hyvä tietää – odotettavissa siis mielenkiintoisia kuvia! Blogissasi siis.

  AntwortenLöschen
 3. joo, ja minun pitäisi tehdä albumi lapsille...
  Veljeni on kopioinut diat digitaaliseksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siinä kiva homma tehdä lapsille albumi.

   Löschen
 4. Hyvä idea. Meillä ei onneksi ole moniakaan dioja, paperikvat sen sijaan pitäisi joskus saada digitaaliseen muotoon, Ei kun työniloa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole vielä aloittanut hommaa, joten ei ole kokemusta, onko paperikuvan digitalisointi helpompaa kuin diojen.

   Löschen
 5. Niin, se oli sitä aikaa, kun diat olivat halvempia kuin paperikuvat ja ihmiset kuulemma pitivät ystävilleen kuolettavan pitkäveteisiä suolapuikko-diailtoja kesälomamatkoistaan.Minä kuvasin vain omaksi ilokseni.
  Lopetin diojen kuvaamisen näköjään 1982 n. 1500 kuvan jälkeen. Niitä ei kukaan ole sen jälkeen katsonut ja ovat olleet täysin unohduksissa. Saattaisi olla lapsillekin vähitellen hauska nähdä tuntemattomia vauvakuvia itsestään tai, että äitikin oli nuorena nätti. Tuollaista projektia olin ajatellut, mutta pelännyt, että digitalisoiminen on hankalaa ja aikaavievää. Jos tuolla kuvan laitteella saa useita tosiaan satoja dioja digitalisoiduksi tunnissa, niin tämä tyttö lähtee kaupoille. Kiitos vihjeestä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, ne diaillat oli aivan kamalia, varsinkin kun monet oli huonoja valokuvaamaan ja voi vain aavistella, mitä siellä kuvassa näkyi. Ja ihan kamala oli yhden kaveri kaitafilmi-ilta, kun se esitteli meillä nähneensä hirven, kun jossain pusikossa muka liikkui yksi lehti ja sen takana oli muka se hirvi. Kaikki oli epätarkkaa ja mä nukahdin pimeässä huoneessa.

   Löschen
 6. Siinäpä onkin sitten hommia.,Mulla on mun lapsuudesta tehty filmipätkä,joka ensin oli kaitafilmillä,sitten siirrettiin videolle ja nyt pitäisi sitten siirtää se DVD:lle.Tuo laite kuulostaa hyvältä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mustakin on sellaisia kaitafilmejä, kun hyppään narua sun muuta, mutta taitavat olla jo menneet niin hauraaksi, ettei niistä mitään enää tule. Ne on jossain veljeni luo eikä hän löydä sitä laatikkoa, vaikka se on kyllä niin iso laatikko, että pitäisi löytyä.

   Löschen
 7. Tollaisen vehkeen minäkin haluaisin. Tosin me heitimme melkoisen läjän opan diakuvia menemään katseltuamme ne kuitenkin monena iltana läpi. Mutta vielä on jäljellä aikamoinen kasa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä minäkin varmaan tulen heittämään suurimman osan pois.

   Löschen
 8. Loistovempain!
  Meilläkin on jossain diakuvia ja kaitafilmejä ... pitäisi saada 'pelastettua' uuteen muotoon, ennenkuin menevät pilalle ...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kannattaa pelastaa ainakin ne kaitafilmit, meillä on jotkut menneet ihan palasiksi.

   Löschen