100g kuivaa sämpylää/leipää
1 dl lämmintä maitoa
60g pekonia
400g tatteja
100g kuivattuja viikunoita
nippu lehtipersiljaa
2 sipulia pilkottuna
1 valkosipulin kynsi pilkottuna
6 rkl oliiviöljyä
1 muna
luomusitruunan raastettu kuori
suolaa, mustapippuria myllystä
750g (hokkaido)kurpitsa*
patavalmis kana (n. 1,4 kg)
1 dl valkoviiniä (tai vihanneslientä)
2 dl kanalientä
3 rkl ranskankermaa
1 tl perunajauhoa
1. Viipaloi leipä ja kostuta maidolla.
Pilko pekoni.
Putsaa sienet ja pilko niistä 100g sentin kokoisiksi
paloiksi.
2. Pilko viikunat sentin kokoisiksi paloiksi.
Leikkaa persiljan lehdet suikaleiksi.
Paista pekoni, puolet sipulista ja valkosipuli pari
minuuttia 2 rkl öljyssä.
Lisää pannulle sienikuutiot ja jatka paistamista kolmisen
minuuttia.
Sekoita sitten kaikki leivän joukkoon.
Lisää siihen puolet persiljasta, viikunapalat, muna ja
raastettu sitruunankuori.
Mausta hyvin suolalla ja pippurilla ja anna sörsselin levätä
20 min.
3. Lämmitä uuni +220C (kiertoilmauuni +200C).
Pese kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa se 2 cm viipaleiksi
ja sekoita joukkoon 1 rkl öljyä.
Mausta kana suolalla ja pippurilla ja täytä se. Käytä
sulkemiseen hammastikkuja ja sido jalat ristikkäin kiinni puuvillalangalla.
Laita kana uunipannulle rintapuoli ylöspäin ja sivele se
öljyllä.
Anna kypsyä uunin keskimmäisellä ritilällä 70
minuuttia. Valele aina välillä pannun
nesteellä. Peitä kana n. 40 min. jälkeen foliolla, jotta nahka ei mustu liikaa.
Lisää pannulle kurpitsaviipaleet n. 20 min. ennen paistoajan
loppua.
4. Kaada kastiketta varten pieneen kattilaan 1 rkl öljyä ja
kuumenna se. Kuullota siinä loput sipulit, lisää viini/vihannesliemi ja anna
kiehua kunnes neste on melkein haihtunut. Lisää kanaliemi ja ranskankerma.
Sekoita perunajauho tilkkaan kylmää vettä ja anna kastikkeen kiehahtaa 1 min.
Mausta suolalla ja pippurilla.
5. 8 min. ennen paistoajan päättymistä kuumenna paistinpannulla 1
rkl öljyä ja paista siinä loput sienet parisen minuuttia ja lisää ne
uunipannulle kurpitsan sekaan loppuajaksi mukaan kypsymään.
6. Ota uunipannu uunista, mausta kurpitsat ja sienet hyvin
ja sekoita persilja niiden joukkoon.
Lämmitä kastiketta tarpeen mukaan ja tarjoa kanan kanssa.
* jos Suomesta on vaikea saada kurpitsaa, sen sijaan voi varmaankin käyttää bataattia, joka ilmeisesti kypsyy suunnilleen samassa ajassa ja on melkein hokkaidokurpitsan värinen.
Kiitos!
AntwortenLöschenVoisikohan tatit vaihtaa kosteikkovahveroihin (yhtä hyviä kuin suppikset, niitä tulee myöhemmin) ja bataatin munakoisoon?
Tätä on ihan pakko kokeilla. Kello ei ole vielä puoli päivä ja nyt jo alkoi tulla nälkä...
Kyllä toki voi muitakin sieniä käyttää. Itse asiassa meilläkin oli kahta eri lajia, kun ei saatu hyviä tatteja. Voihan siihen vihannekseksi laittaa vaikka mitä muuta kurpitsan tilalle, kunhan vaan maustaa sen sitten hyvin.
LöschenKylläpä herahti vesi kielelle. Kiitos, kun laitoit reseptin meillekin. :-) Tätä pitää kokeilla sitten joskus Suomessa (täällä meillä ei ole uunia, eikä tuommoista patavalmista kanaakaan taida saada mistään).
AntwortenLöschenOle hyvä
LöschenOmnomnom! =))))
AntwortenLöschenSe oli todella hyvää, se täyte on nannaa♥
Löschen