Sonntag, 21. Oktober 2012

Lauantaina laulutiellä

Lauantain patikkaretki vei meidät Bergisches Landin kauniisiin maisemiin


riippusiltoja joen yli

komeitten linnojen kautta

ns. Liederwegille eli laulutielle, joka on paikallisen kotiseutuyhdistyksen tekemä patikkatie, jossa on 12 pysähdyspaikka, joissa on esillä laulujen tekstejä ja kulkijoita innostutetaan laulamaan luonnossa.

Ja arvatkaapas, kuka porukasta trallatteli kovalla äänellä mm. tämän laulun.

Kommentare:

 1. Onko kyse Hohkeppel Liederwegistä?

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kaunista seutua tuo Bergisches Land ja niitä linnojakin sieltä löytyy. Siitä on jo 30v, kun asuin siellä, joten niin tarkkaan en kaikkia paikkoja enää muista. Lindlar oli muistaakseni soma pikku kaupunki.
   Hyvää sunnutain jatkoa, meillä vain +2C, mutta lunta ei ole vielä tullut.

   Maikki

   Löschen
  2. Kyllä siellä riittää kauniita maisemia. Meillä on tänään +23C, uskomatonta.

   Löschen
 2. Yksinkertainen keino saada patikoijat laulamaan yhdessä, hyvä idea! Tuostahan ei voi tulla muuta kuin hyvälle tuulelle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli tosiaan jännä, että lähes kaikki lauloi, Allumies tietenkin kovimmalla äänellä.

   Löschen
 3. Olisiko sinun viheltäjäpoika? Kaunista seutua ja mielenkiintoisesti tuotettu laulureitti!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Viheltäjäpoika ei nyt vaan vienosti viheltänyt, vaan kunnolla kajautti tuttuja lauluja.

   Löschen
  2. Pitää vielä siteerata Johann Gottfried Seumea:
   Wo man singt, da lass dich nieder.
   Böse Menschen haben keine Lieder.

   Eli missä lauletaan, asetu sinne (asumaan). Pahoilla ihmisillä ei ole lauluja.

   Löschen
 4. Sinä olet kova patikoitsija...Mikäpä siinä; noin kauniissa lokakuisessa maisemassa ja musiikin tahdissa on hyvä vaellella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei se ollut mitenkään rasittavaa, oli niin kaunis sää ja niin kauniit maisemat, että koko ajan vaan ajatteli, että on tämä maailma sitten kaunis.

   Löschen
 5. Kyllä se teidän perheen laulajapoika oli, joka sitä trallatteli. Olikin niin nätti laulu, että oli pakko laulaa mukana, kun oli sanatkin siinä esillä.
  Patikointikulttuuri on Saksassa aivan erilaista kuin täällä ja siihen näköjään satsataan, kuten nyt tekemällä tuollaisia laulu- ym. teitä. Täällä mennään vain lenkille. Jo sana patikointi on vähän käytetty, tai Lappiin lähdetään kyllä patikoimaan/vaeltamaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niinhän se on vanha saksalainen perinne se vaeltaminen. Täälläkin näkee usein (muakin) vanhempien ihmiset vaellusryhmiä menossa jonnekin lähivuoristoon tai metsiin, villasukat jalassa ja tukevat kengät jalassa. Kengistä puheen ollen, kun aloin eilen putsata vaelluskenkiäni, kantapäästä ja reunoista alkoi mureta paloja. Oli onni, että selvisin niillä vielä kotiin, olisi ollut noloa, jos pohja olisi lähtenyt irti matkan varrella.
   Se laulu onkin todella kaunis.

   Löschen
 6. Kadehdin noita teidän upeita patikointireittejä,niitä teillä riittää:) Mukavaa patikointia ja Alluko siellä laulaa....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Allumies laulaa, ei tarvi kun antaa joku avainsana ja sieltä löytyy heti laulu.

   Löschen
 7. Jaa,en tietänytkään, että siinä laulussa onkin kolme säkeistöä. En ole koskaan ennen kuullut muuta kuin ensimmäisen, niin kuin tuossa taulussakin näkyy olevan. Ihmiset yleensä muistavat kustakin laulusta vain ensimmäisen säkeistön ja siitäkin vain puolet. Tämä on sitten hyvää muistin virkistystä, kun laulelee seuraavaan etappiin asti.
  Suomessa sanotaan:"Älä parjaa, älä pauhaa, älä riko luonnon rauhaa." Ei ainakaan kukaan uskalla laulella.

  AntwortenLöschen
 8. Ja joistakin lauluista saa laulaa _vain_ kolmannen säkeistön☺
  Eihän se kaunis laulaminen ole parjaamista tai pauhaamista, mutta ehkä sitten rikkoo luonnon rauhaa. Kyllä me muutenkin sitä rikottiin, ihan vaan kävelemällä, sillä yksi peura ainakin lähti käpälämäkeen.

  AntwortenLöschen
 9. Raittiissa ilmassa keihkot lepää ja sitten onkin hyvä päästää ilo ilmoille. Täällä ei ole patikointireittejä. Yksi metsäpolku oli jota pitkin pääsi tekojärvelle, mutta se alue annettiin partiolaisille ja nyt sinne ei ole meillä muilla menemistä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tykkään asua kaupungissa, mutta niin, että luonto on kuitenkin lähellä. Meiltä pääsee autolla tunnissa metsään ja vuorille.

   Löschen
 10. Loistoidea tuollainen laulutie!
  Mä laulaisin myös, kurkku suorana :)

  AntwortenLöschen