Dienstag, 18. Dezember 2012

Posti kulkee tai sitten ei

Meillä on ollut ahkera posteljooni ja toi tänäänkin kaksi pakettia,  tiedä mistä hyvästä, kun ei tänään ole edes syntymäpäiväni. Kiitoksia kuitenkin lähettäjille♥


Saksassa nousee postilähetysten hinnat tammikuussa ja kirje maksaa sitten 55 centin asemasta 58 centtiä ja posti on joutunut ottamaan käyttöön kolmen centin postimerkkejä, sillä monella on vielä 55ct merkkejä varastossa. Tuntuu aika hassulta liimata nyt tuollainen mitätön merkki kirjeeseen.


Eilen tajusin, että Suomen postihan se ei kuljekaan niinkuin olin suunnitellut, joten taitavat jotkut saada joulutervehdykseni joko 27. tai 28.12. tai sitten vasta ensi vuonna, sillä eihän siellä postia kanneta lauantaisin eikä varmaan jouluaattonakaan. Kukas sitä nyt tajuaa, että sellainen on mahdollista.

Tänään on muuten Lasaruksen päivä ja vanhan kansan mukaan helmikuusta tulee leuto, jos Lasaruksen päivänä ei ole lunta. (Sankt Lazarus nackt und bar, macht einen linden Februar.)

Kommentare:

 1. Miten minulle tulee just nyt mieleen sanoa sinulle, että kaikkea superkivaa huomiselle päivälle, Allu♥

  Suomessa en yleensä montaa asiaa moiti, mutta posti on syvältä ja etenkin sen hinnoittelu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai jaa, onkos huomenna jotain erikoista vai?

   Löschen
  2. Ich weiss es nicht - sicher, aber ich so glaube...Vielleicht es ist ein besonder Tag für Dich!

   Löschen
 2. Toivottavasti sitten Lasarus tuo lunta...Täälläkin postin hinnat ovat nousseet ja nousevatkohan taas pian....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jatkuvasti ne nostaa hintoja. Joskus oli koko Eurooppaan sama hinta kuin Saksaan, nyt on muut maat paljon kalliimpia.

   Löschen
 3. Kun postista tuli liikelaitos ja voitto on se tärkein kriteeri, on palvelu mennyt jyrkkää mäkeä alaspäin. Mitkä hinnat! Paketinkin postimaksu on helposti suurempi kuin sisällön arvo. Eikö ne nyt kauniimpaa merkkiäkään osanneet tehdä kuin tuo.
  Oi, Heli Laaksosta saat näköjään lukea, mutta avasitko huomiset paketit jo tänään. Ai ai!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole avannut mitään huomisia paketteja, ei siinä lukenut mitään huomisesta eikä se laitilalainen taida edes siitä mitään tietää.

   Löschen
 4. Tämä Suomen posti - tai Itella - on todella syvältä. Kallis ja hidas. Tänään vein pari kirjettä postiin, eikä kuulemma se Suomenkaan kirje ehdi enää jouluksi. Myöhästyin vajaan tunnin klo 17, jonka jälkeen siis ei Turun kokoisessa kaupungissa pääpostista lähde enää postia jakelukeskukseen.

  Mutta siepä olet ollut kiltti!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei voi olla totta, ettei kotimaan kirje mene enää perille, uskomatonta, sillä nyt on vasta tiistai, eikös sen pitäis olla jo keskiviikkona perillä?? Kilttihän minä aina olen, mutta tontut ei ole sitä huomanneet enkä saa jouluna yhtään lahjaa.

   Löschen
  2. Sen ei siis luvattu ehtivän enää perjantaiksi. Ennen ehti klo 19 asti vielä sen päivän postiin lähetykset, mutta nyt ei enää. Ja Lappiinhan posti ei ole koskaan ehtinyt yhdessä päivässä.

   Löschen
 5. Kun Kusti polkee, niin posti kulkee...näin posti mainosti aikoinaan ja totta se oli. Nyt on Itella, eikä postitoimipaikkoja ole enää paljon jäljellä ja postinsakin saa maaseudulla hakea pitkän matkan päästä laatikolta. Tänään kuulin radiosta, että Nurmeksessa on enää yksi postitoimipaikka, mikä ei ole edes kaupungin keskustassa, vaan 2 kilsan päässä olevassa S-Marketissa. Ja kallista ja hidasta tosiaan on niin kuin Helena totesi.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. MaIikki ja kaikki me ollaan vaan kiltisti hiljaa ja hyväksytään, mutta toisaalta: Mitä voisi tehdä?

   Löschen
  2. Inhottavaa vanhoille ihmisille, että ei ole postia lähellä. Meillä tuodaan kyllä kaikki paketit kotiin ja jos ei olla kotona, antavat naapurille.

   Löschen
 6. Minä koin Itellan palvelun kovasti kalliiksi kun paketteja postitin Hampuriin ja Halleen. Mutta, ilmaista palveluahan ei ole. Kunhan vaan ehtivät ajoissa perille.
  Postikortit nyt menee sarjassa halvemmalla kun ne ajoissa saa tungettua punaiseen postikuoreen.
  Kirpeän pakkasen terkut, Lasarus on täällä lunta täys.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Anja, kun naapurin rouva lähetti joulupakettia vaihto-oppilaana olevalle tyttärelleen Australiaan, siis etenkin tyttären perheelle, sinne lähti upea joululiiha eli Marimekon Satula (minäkin löysin sitä vielä) ja postimaksu oli tuplan kalliimpi kuin paketti.

   En uskalla enää helposti lähettää kirjoja kaukomaille. On halvempaa viedä ne tai pyytää toisen tulla ne hakemaan.

   Löschen
  2. Kyllä ne postimaksut paketeissa on ihan hirveitä. Kirjapaketteja saa Saksan sisällä lähettää halvalla, mutta ulkomaille ei kai ole enää sellaista tariffia.

   Löschen
 7. joo, postimiehet, papit ja opettajat pitävät nykyään enemmän vapaata :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meidän opettajaystävät ei kyllä tuota halua kuulla, ne tekee (muka) yötä päivää töitä. :D

   Löschen
 8. No kylläpä nyt postinkulkua moititaan. Kyllä minä olen saanut nopeastikin Suomesta postia. Kallista se kyllä on. Ja noissa Suomen vapaapäivissä kyllä erehtyy aina silloin tällöin. Minäkin lähetin Nikolaustervehdyksen. Valitettavasti en huomioinut, että 6. joulukuu on Suomessa vapaapäivä ja niin meni Nikolaustervehdys sinne vasta 7.12.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä kyllä aina unohdan, ettei siellä kanneta lauantaisin postia lainkaan.

   Löschen
 9. En tiedä kuinka sähköpostipoika tekee työnsä, mutta bloggeriin voi (melkein) aina luottaa, joten ONNEA synttärisankarille. Ehkä siellä juuri juodaan kakkukahvit! ✿ ❀

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sähköpostipoika on erittäin luotettava kiitos! Kakkukahvit join kaksin naapurin kanssa tai paremminkin lusikkaleipäkahvit ne oli ja nyt kiire, kun minut on kutsuttu illalla syömään, en tiedä minne.

   Löschen
 10. Nyt on kyllä liikaa haukuttu postipoikia. Hikihatussa ovat polkeneet ensin Saksassa ja sitten Suomen lumisilla teillä, että saisivat paketin parissa päivässä perille. Hienoa työtä! Ja vastaanottaja ilahtui niin!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai jaa, kuinkas siinä nyt noin kävi!

   Löschen
 11. Me laitettiin joulukortit postiin Sveitsistä käsin lauantaina. Ainakin Tanskaan oli ehtinyt jo tiistaiksi ... joten ehkä Suomeenkin vielä ennen posteljoonien joululomaa (toiverikasta ajattelua!)

  AntwortenLöschen