Dienstag, 25. Dezember 2012

Suomalaissaksalaiskiinalainen jouluaattoKun ilmeisesti ainakin 100000 kiinalaista on nähnyt jo kuvia meidän jouluaaton koristeista ja kuusesta ja ruuista ja kommentoinut niitä ahkerasta (valitettavasti kiinaksi ) päätin kertoa teillekin, että aattoilta sujui mukavasti kivojen ihmisten seurassa. Ruokien suhteen sain nyt lopullisen vahvistuksen, että saksalaiset eivät tykkää lantusta, josta itse pidän kovasti ja kiinalaiset pitivät myös. Tein nimittäin ensimmäistä kertaa lanttukeittoa ja keittiössä tuoksui niin jouluiselta ja mielestäni keitto oli hyvää. Kaikki uudet kokeilut kuten kvittenichutney ja karpalokastike riistan kanssa onnistuivat hyvin ja tiedot ja valokuvat kulkevat nyt Kiinan pärstäkirjassa.

Ruokapöydän Suomen lippua kehuttiin kovasti


ja juustolautasta ovat kuulemma kovasti ihmetelleet, sillä tavallinen kiinalainen ei ole tottunut maitoruokiin eikä oppinut syömään juustoa, vaikka nyt sitä tietenkin jo myydään isoissa ulkomaalaisissa marketeissa. Tekemäni hunajapähkinät olivat muuten tosi kiva lisuke juustoille.

Meillä soi edelleen joulumusiikki ja porot juoksevat kovasti kynttilän valossa,  mutta paljastan nyt, että kun viimeiset vieraat lähtivät tänään, istahdin sohvalle ja katsoin 2,5 tuntia Downton Abbey, joka vihdoin tuli Saksankin televisioon ja nautin yksinolosta tai olihan tuo parempi puolisko kotona, mutta oli kiltisti eikä häirinnyt.
Hyvää joulupäivää kaikille!

Kommentare:

 1. Eine kommentare (olen alkanut opiskella saksaa, siita myohemmin): Mielenkiintoinen monikulttuurillinen joulu teilla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Das ist ja schön, dass du jetzt Deutsch lernst.

   Löschen
 2. Teillä onkin ollut mieleen painuva joulu!

  Riemukasta Tapania!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli todella onnistunut aatto. Kivaa tapania sinne pakkaseen, meillä ei ole pakkasta vaan pelätään tulvia, Reinin vesi on korkealla.

   Löschen
 3. Kunhan Kiinassa nyt tieto leviää, miten ihana joulu teillä on, niin kuka tietää, miten monta kiinalaista haluaa teille joulun viettoon ensi vuonna.
  Saksassa tuntuu olevan tosi jouluinen sää.
  Schöne Feiertage noch und ruh Dich aus!

  Maikki  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onneksi ne ei osaa lukea meidän nimeä ja osoitetta. Ne olivat kirjoittaneet ystävällemme D:lle, että Saksassa on huono ruoka ja syödään kamalaa Schwarzbrotia ja D halusi nyt näyttää, että syödään täällä muutakin. Eipä tuo sää niin jouluinen ole, vanhassa kaupungissa ovat pystyttäneet tulva-aitoja, kun ei enää paljon sadetta tarvita kun Vater Rhein nousee vuoteestaan promenaadille.

   Löschen
 4. Mukavantuntuista joulunviettoa.

  Rauhallista Tapaninpäivää!

  AntwortenLöschen
 5. Meillä on suvussa filippiiniläisiä ja näin ollen joulupöytään on tullut heidän myötään ihania uusia makuja. Kuten vaikka hunajakuorrutteinen kinkku ja kevätrullat. NAMS. Syöty on niin, että en muista milloin olisi viimeksi ollut nälkä. Mutta nythän on joulu ja porsaita äidin oomme kaikki. Hyviä joulunjatkoja...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne kevätrullat oli Vietnamissa kanssa niiiin herkullisia.!

   Löschen
 6. Minun oli ihan pakko tulla riehumaan tänne, kun blogger ei suostu tallentamaan minun tekemääni kirjoitusta edelleenkään. Ei vaikka meillä on nyt 3G-yhteyskin. Mitkähän tietoliikennetontut nukkuvat vielä aaton ylitöistä?

  Kannattaisiko sinun julkaista keittokirja kiinaksi? Siellä olisi ainakin markkinoita, tosin eivät näytä tykkäävän kuin valikoidusti ruuista. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Blogger ei ole saanut tarpeeksi lahjoja pukilta ja kuttuilee. (Eiks olekin fiksu lause, kun on pukki ja kuttu! Olen varmaan nero!)
   Onhan siellä Shanghaissa jo Paulaner oluttupa. Mä voisin ehkä yrittää mämmiä ja talkkunaa.

   Löschen