Sonntag, 6. Januar 2013

MISC

Tänään on loppiainen ja Itämaan tietäjien pyhäinjäännöskirstua voi käydä ihailemassa meidän tuomiokirkossamme. Luut on tuotu 1100-luvulla sotasaaliina Konstantinopelin ja Milanon kautta Kölniin.


Luin Ulla-Lena Lundbergin Jään, josta alkukankeuden jälkeen pidin hirveästi, lopussa ei voinut kirjaa laskea kädestä lainkaan. Ylen Elävästä arkistosta löysin muuten kivan haastattelun [KLIK]. Eipä olisi tainnut ruotsin taitoni riittää kirjan lukemiseen, jos kerran eivät suomenruotsalaisetkaan tunne kaikkia sanoja.

Olenkohan ihan hullu, kun olen kamalan vihainen entiselle kolleegalleni C:lle? Hän jäi kahdeksan vuotta sitten leskeksi ja olen yrittänyt auttaa häntä välittämällä hänelle suhteilla psykologin auttamaan, kutsumalla häntä usein meille syömään, kutsumalla konsertteihin, ottanut kaksi kertaa mukaan, kun olin naisporukan kanssa kylpylälomalla, sanonut hänelle, että hän saa tulla jouluksi meille, jos haluaa ja tehnyt vaikka mitä. Tänäkin vuonna sanoin, että hän voi tulla meille jouluaattona, varsinkin kun hänkin tuntee kiinalaisen ystävämme, sillä myös kiinalainen X oli meidän kolleegamme. Juttelin C:n kanssa jouluaattoaamuna ja hän kertoi menevänsä aattoiltana sisarensa luokse. Minä kerroin, että meillä alkaa joulun vietto aattona viideltä. Kiinalaiset olivat aattona kaupungilla ja menivät kahdelta iltapäivällä viemään joulukukkia C:lle. Me aloitimme joulun vieton viideltä, kun ystävämme G ja J saapuivat. Istuimme pyramidin pyöriessä takan ääressä ja joimme lasin kuohuviiniä ja söimme fingerfood ja odotimme kiinalaisia. Kello tuli puoli kuusi, kello tuli kuusi, kello tuli puoli seitsemän eikä kiinalaisia kuulu. Varttia vaille seitsemän C. soitti ja sanoi heidän olevan matkalla meille. Kello oli sitten jo seitsemän, kun he saapuivat hengästyneenä ja anteeksi pyydellen. C (jonka olin kutsunut meille aatoksi!!!) oli itkua väännellen valittanut heille yli neljä tuntia yksinäisyyttään ja jättänyt heidät siihen käsitykseen, että hänen pitää olla yksin koko aattoilta. Säälistä he olivat sitten jääneet sinne niin pitkäksi aikaa ja pistäneet meidän menusuunnitelmat pipariksi, sillä meillä ei aattona syödä hernekeittoa, jota on helppo lämmittää. En missään tapauksessa syytä hyväsydämisiä kiinalaisystäviämme, mutta en ole kovin "amused", että C. jätti heidät siihen luuloon, että hän raukka joutuu olemaan joulun yksin. Olenko liian ankara?

Nyt lähden sairaalaan katsomaan ystävääni G:tä, jonka tämäkin vuosi alkoi leikkauksella, tosin nyt ortopedisellä.

Hyvää loppiaista!
Kommentare:

 1. Samoin sinulle, hyvää loppiaista!

  Näköjään tuo kollegasi on vielä suuremman avun tarpeessa. Tuo käyttäytyminen ei ole enää normaalia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmaan on lääkärin tarpeessa, yritin pari päivää ennen joulua, että ottaisi lääkettä (jota hän on joku aika sitten saanut), mutta hänellä oli monta "hyvää" syytä olla ottamatta. En ymmärrä, ettei hänen sisarensa tee mitään asian hyväksi. En kai minä vieras ihminen voi viedä häntä sairaalaan. En muutenkaan ymmärrä tuota sukua, siellä on mm. 90v äiti, joka asuu vielä yksin ja jätetään jouluna yksin.

   Löschen
 2. Hyvää Loppiaista myös Allulaan!
  Et missään nimessä ole liian ankara, en hyväksyisi itse lainkaan tuollaista käytöstä ja päättömiä syytöksiä että yksin olisi jäänyt, en ymmärrä edes sairauden varjolla. Jos ei (ilmeisesti) halunnut tulla niin olisi sanonut suoraan ja pyytänyt luokseen vaikka alkuillasta glögille tms. Murr - olen puolestanne myös vihainen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luulen, että hän jotenkin nauttii uhriroolistaan. Juttelin yhden hänen läheisen kolleegansa kanssa ja tämä kertoi, että C oli jo miehensä eläessä tyytymätön ihan kaikkeen. Yksi uusi tyytymättömyyden aihe on(kertoi tästä kiinalaisille), että hänen entinen pomonsa, suuren kansainvälisen firman CEO, jonka sihteeri C oli, ei kutsu häntä koskaan syömään, kun taas Allumies kutsuu silloin tällöin entistä sihteeriään meille. Aika omituinen se pomo, asuu nykyään Espanjassa ja voisi ihan hyvin lentää silloin tällöin Saksaan ja kutsua entisen sihteerinsä syömään.*roll eyes*

   Löschen
 3. Minut Jää piti kyllä vallassaan heti eka sanoista alkaen. Olen tykännyt myös muista Lundbergin kirjoista, mutta Jää on kyllä paras lukemistani.

  Varsinainen tyyppi tämä C. Mitään muuta en niin inhoa kuin tuollaisia martyyrejä. Uskomatonta käytöstä!

  Hyvää loppiaista! Onneksi muistin vaihtaa seimeen uudet hahmot.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Laitoitko Kasparin? B on muuten toiselta nimeltään Kaspar.

   Löschen
  2. Jep,kolme uutta hahmoa ja poistin lampaita, kun niitä oli liikaa tuohon "kompositioon".

   Löschen
 4. Ole ihan hyvalla omallatunnolla vaan! Kuulostaa todella uhriroolissa kierimiselta. Ei kai sita aikuista ihmista voi siskokaan pakottaa hoitoon jos ei ole itselleen tai ymparistolloeen vaarallinen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mietin, että jospa soittaisin sille siskolle, mutta hänkin on mielestäni omituinen, olen kerran nähnyt.

   Löschen
 5. Hyvää loppiasta sinullekin ja älä masennu ystäväsi käyttäytymisestä Hän ilmeisesti tarvitsee todella asiantuntijan apua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kunpa saisikin hänet jonnekin. Ensimmäisen psykologin kanssa meni sukset ristiin, kun hän ei yhtään tykännyt sen (fiksuista) ideoista.

   Löschen
 6. Kylläpä oli törkeä tapaus! Tuntuu ihan epätoivoiselta huomion hakemiselta. Et todellakaan ole liian ankara - minua alkoi suorastaan raivostuttaa varsinkin noiden ruokien takia!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hänellä menee aina huonosti. Kun ystäväni Gina oli koomassa kriittisessä tilassa, C oli sitä mieltä, että hänellä menee ainakin yhtä huonosti. Anoppini oli joskus vähän samantyylinen, ei kestänyt, että ystävättärellä meni huonosti ja kaikki pitivät siitä huolta.

   Löschen
 7. Niin kiltti olet ollut hänelle ja sitten C.kierii siellä itsesäälissä ja melkein pilaa jouluaattosi sen vuoksi. Minä ainakin ärsyyntyisin ja loukkaantuisin tuollaisesta.Eli ihan ok olla vihainen,minäkin olisin...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Välillä tuntuu, että pitäis ymmärtää, mutta sitten taas tule agressiot.

   Löschen
 8. Minustakin hän vaikuttaa marttyyrilta, joka hakee huomiota itselleen. Eikä hän mielestäni ole ansainnut huolenpitoasi ja apuasi. Eine undankbare Person! Minun anoppillakin oli samanlaisia ominaisuuksia...Gott hab sie seelig!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vai sullakin oli sellainen anoppi, huh huh.

   Löschen
 9. Itse olisin ollut äärimmäisen vihainen tuollaiselle ystävälle ja olisin edelleen. Hänhän tiesi, että nämä ihmiset ovat tulossa luoksesi ja olit kutsunut hänetkin. Lisäksi hän oli kertonut sinulle menevänsä muualle. Aivan törkeää toisten juhlan aliarvioimista! Älä nyt enää kutsu häntä ja yritä pitää mukanasi. Hän ei ole sen arvoinen. Oho, tulipas aika rajusti, mutta suututtaa sinun puolestasi!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nimenomaan, sillä olin hänelle selvästi sanonut, että kiinalaisten pitää olla viiteen mennessä meillä.

   Löschen
 10. Huh mitä käytöstä C:ltä... Tajusiko hän edes pyytää anteeksi myöhästymistä?

  Kaunis tuo kirkkokuva. Olen joskus käynyt Kölnin tuomiokirkossa, ja kirkkorakennus teki kyllä suuren vaikutuksen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ole sen jälkeen antanut kuulua itsestään eikä ole mullakaan tarvetta soitella, vaikka tiedän, että hänet pitäisi saada hoitoon. Hänellä on äiti, sisar ja veli, saavat he hoitaa asian.

   Löschen