Donnerstag, 17. Januar 2013

Tänään ärsyttää tämä

Ollaankohan täälläkin menossa Irlannin suuntaan? Kölniläinen nuori nainen oli perjantaina diskossa ja löysi itsensä lauantaiaamuna puiston penkiltä, hyvin todennäköisesti raiskattuna. Oli ilmeisesti saanut K.O.-tippoja lasiinsa.  Hänen äitinsä vei tyttären välittömästi lääkäripäivystykseen ja päivystävä lääkäri ilmoitti asiasta poliisille ja lähetti hänet heti läheiseen sairaalaan gynekologiseen ja rikostekniseen tutkimukseen. Ja mitä teki tämä katolinen sairaala? Eivät suostuneet ottamaan häntä vastaan, koska he eivät halua osallistua "ehkä raskaana olevan naisen neuvontaan". Matka jatkui seuraavaan sairaalaan, joka sattui myös kuuluvan samaan Pyhän Marian säätiöön ja sieltä tuli sama kieltävä vastaus eli potilas jätettiin hoitamatta. Muutama kuukausi sitten on tullut ylhäältä päin eli ultrakonservatiiviselta kardinaalilta(, jonka edellinen paavi lähetti tänne täkäläisten vastustuksesta huolimatta)ja hänen etiikkakomissioltaan ukaasi, että lääkärit eivät saa ottaa vastaan tai siis ainakaan "neuvoa" raiskattuja ja jos he sen tekevät, he menettävät siltä istumalta työpaikkansa. Lääkärille tämä on suuri dilemma, sillä hän on vannonut valan ja luvannut auttaa jokaista, mutta työnantaja kieltää auttamasta. Onneksi löytyi sitten evankelinen sairaala, joka otti tytön vastaan. Ja fiksu päivystävä lääkäri oli jo antanut tytölle jälkiehkäisypillerin.

Kommentare:

 1. Luin tuon aamulla netistä ja kyllä se minuakin ärsytti. Tuota tekopyhyyttä siinä kirkossa kyllä riittää!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai tuli jo Suomenkin uutisissa näistä Kölnin kauheuksista!

   Löschen
  2. Bild-Zeitung nettisivuilaan kertoi tuosta. Onko se Meisner vielä siellä kardinaalina?

   Maikki

   Löschen
  3. On se "Meise" täällä edelleen, toivoo varmaan pääsevänsä "Ratzen" jälkeen paaviksi.
   Wir sind Papst

   Löschen
 2. Voihan sitä sitten vältää periaatteesta katolisia/Caritaksen sairaaloita. Onhan Saksassa tarpeeksi muitakin sairaaloita, jotka suorastaan kilpailevat hoidettavista potilaista.Emme ole lainkaan katolisten sairaaloitten varassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin toki voi, mutta ei sitä siinä ensi hädässä tajua alkaa miettimään, että mistä sairaalasta saa avun. Ja tämä käytäntö on siis aika uusi, parisen kuukautta sitten vasta päättivät asian eivätkä sitä varmaan ole kovasti toitottaneet.

   Löschen
 3. Katolisen sairaalan lääkäri on kyllä aikamoisessa välikädessä. Ovatkohan he yhtä hurskaita kuin katoliset papit;-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eivät ole, eivät ainakaan kaikki. Virallinen katolinen kirkko on kaukana ekumeniasta. Kuulin muuten juuri pari viikkoa sitten radiossa yhdestä katolisesta lastentarhasta, jossa erotettiin lastentarhanopettaja, koska tämä erosi miehestään. KAIKKIEN lasten vanhemmat protestoivat ja vaativat, että tarha eroaa kirkosta ja kun he 100% olivat sen opettajan takana, tarha siirtyi evankelisen kirkon piiriin. Eli nyt ne lapsiparat on kaikki vääräuskoisen hoivissa.

   Löschen
  2. Tiukkapipoja löytyy täältäkin, vaikkakaan ei ehkä yhtä suuressa määrin. Eräskin isä yritti estää joogakurssin pitämisen iltaisin koulussa, jossa hänen lapsensa on päivällä yms.

   Löschen
 4. Minun entinen naapurikaupunkini kuului Paderbornin Erzbistumiin ja siellä katolisen sairaalan keittiötyöntekijä sai potkut, kum meni naimisiin evankelisen, eronneen miehen kanssa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No Paderbornhan on tunnetusti täysin mustaa seutua.

   Löschen
 5. Voihan tyrpeellisyys sentään! Teilläkin siellä, sivistyneessä ??? maassa. Vuoristokylä on oikein patavanhoillinen, katolilainen periferia, jossa minua pidetään , luulen niin, pakanana. Kun en edes piazzan pikku kirkossa ole käynyt. Uskontojen varjolla tehdään edelleen ne suurimmat synnit, mitä sillä sanalla sitten tarkoitettaankin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihme vielä, että vuonna 2012 tehdään tuollaisia keskiaikaisia päätöksiä.

   Löschen
 6. Moisen suvaitsemattomuuden, ihmisrakkaudettomuuden ja äärikonservatiivisuuden kohdalla menee ensin aivan sanattomaksi, mutta sitten järki palaa ja pystyy reagoimaan moiseen naisvihamielisyyteen.

  AntwortenLöschen
 7. Aivan raivostuttavan uskomatonta ja suunnattoman tekopyhää!

  AntwortenLöschen
 8. Syvään huokaisee täällä eräs. Että teilläkin. Eipä tähän osaa oikein mitään sanoa. En ymmärrä, enkä tule koskaan ymmärtämään. Täällä asiaa muuten käsitellään pian eduskunnassa. Taidan jättää TV-keskustelut suosiolla katsomatta. Nimittäin voisi käydä niin, että meidän Sony päätyisi ikkunasta pihalle!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Irlantia on aina ihmetelty, nyt ihmetellään omaa maata.

   Löschen
 9. Kummallista. Miksi yleensakaan sairaalan pitaisi olla jonkun uskontokunnan omistuksessa?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ehkä perinteistä lähimmäisenrakkautta, mutta niiden sisältä kuuluu aika kurjia asioita. Työntekijöillä on usein vähemmän oikeuksia kuin muissa firmoissa. Ystäväni luokkakaveri on hiippakunnan palveluksessa, ainoana tehtävänä hoitaa katolisten pappien elatusmaksuja heidän aviottomille lapsilleen eli niitä lapsia on niin paljon, että siellä saadaan työllistettyä ihmisiä huolehtimaan niistä maksuista. Papit eivät tietenkään (virallisesti) saa olla yhteydessä lapsiin eikä kertoa heidän olemassaolostaan muille.

   Löschen
 10. Olen yhä sanaton tämän edessä. Vihainen, kovin vihainen mutta sanaton. Tällää Irlannissa ei edes sairaalanvaihto auta, sillä abortti on lailla kielletty - eli lääkäri sen suorittaessaan syyllistyy rikokseen. Hallitus nimittäin yhä asiaa jahkaa ja lakia ei ole muutettu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No siellä on kyllä monta kertaa pahempi tilanne.

   Löschen
 11. Voihan p-le, eletään vuotta 2013. Miten vielä voi olla uskossaan niin luupäitä, että avun tarpeessa olevaa ei auteta. Mutta mutta. Paljonhan nää veljekset ovat tehneet tuhmia tekoja ihan nuorille pojille ympäri seurakuntiaan. Olen vihainen niin paljon, että Nasse-setä jää kyllä toiseksi.
  Uskonto on vaarallinen aseena, se tässäkin nähdään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ”Uskonto on osatekijänä yli kahdeksassakymmenessä prosentissa maailman konflikteja. Se on pakko ottaa huomioon, kun ratkaisuja etsitään." - Antti Pentikäinen, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja.

   Löschen
 12. On tuo kyllä niin merkillistä, että raiskattua naista ei saa tutkia ja neuvoa. Miten ihminen voi selvitä henkisesti raiskauksesta muutenkaan ja vielä jos hänen pitää kantaa sen seurauksena raskaus ja ei-toivottu lapsi. Aina tuo uskonto ei mielestäni ole ihan järkevin perusteluin varusteltua, mutta eihän kaikki koskaan olekaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne perusteli sen niin, että siinä tulisi teemaksi jälkiehkäisypilleri ja sitähän katolinen kirkko ei hyväksy. Ovat kyllä nyt alkaneet soutaa vähän takaisin, kun on ollut niin paljon negatiivista meediassa ja viranomaiset tutkii, onko lakia rikottu, kun on jätetty auttamatta, sillä tuollaisessa tapauksessa nainen tarvitsee myös psykologista apua. Nyt on kuulemma muka kommunikaatiovirheitä sattunut.

   Löschen
 13. Uskomatonta!!!
  Ei voi käsittää - ei mitenkäään!

  AntwortenLöschen