Dienstag, 12. Februar 2013

Kämppä Camperista

Ennenkuin mainostan Barcelonan kaupunkia, tässä tulee mainosta täysin erilaisesta hotellista. Monet varmaan tuntevat espanjalaisen Camperin, joka valmistaa kulttikenkiä. Firmassa on ekologialla tärkeä rooli. Camperilla on kaksi hotellia, toinen Berliinissä, toinen Barcelonassa ja heidän hotellissamme me asuimme. Hotelli on keskeisellä paikalla, muutaman minuutin kävelymatkan päässä Plaça de Catalunyasta , johon tulee lentokenttäbussi ja aivan  Ramblan eli Barcelonan "Espan" lähellä.
Systeemi on niin, että kaikilla on ensinnäkin makuuhuone, jonka yhteydessä on kylppäri.


Makkarin ja kylppärin välissä ei ole ovea, tosin suihku ja vessa ovat nurkan takana eli sinne ei näy suoraan huoneen puolelta. Kylppärin ikkunasta näkyy viereisen talon seinämuuri, johon on laitettu jännä kiipeilevä puutarha eli muuri ei haittaa vaan sitä on ihan kiva katsella. Me pidimme kaihtimet koko ajan ylhäällä, koska kukaan ei voinut nähdä meidän huoneeseemme/kylppäriimme.


Makuuhuoneen lisäksi jokaisella on oma "mini lounge", jossa on sohva, nojatuoli, riippumatto ja taulu-TV (sellainen on myös makuuhuoneessa).  Mini lounge on kadun puolella ja se on valoisampi kuin makuuhuone.


Vieraita varten oli käytössä Camperin tohvelit, joissa on huopainen pohjallinen, jonka voi pestä.


Vessanpytyllä istuessa voi testata näköänsä ja miettiä viisaita sanoja.


Hissin oven vieressä on muistutus siitä, että käveleminen olisi terveellisempää.


Hotellin ulkopuoliset ihmiset pääsevät ilman henkilökunnan apua sisään vain reilun kokoiseen "tuulikaappiin" ja saavat siitä puheyhteyden respaan, mutta eivät pääse ilman avainta hotellihalliin, jos ei henkilökunta avaa ovea. Syy on se, että hotellin hintaan kuuluu 24h bufetti ja halutaan estää sen väärinkäyttö. Me saimme siis koko ajan yötä päivää käyttää bufettia hyväksemme. Sieltä sai kaikki soft drinkit, Nespresso-kahvia, teetä, jugurttia, mangosmoothia, herkullisia leipiä, erilaisia salaatteja, kuumaa keittoa, perunalastuja, myslipatukoita, keksejä, kakkua jne.  Niitä sai syödä joko alakerran pöytien ääressä tai ottaa tarjotin ja kantaa ruoat omaan mini loungeen tai hotellin kivalle kattoterassille. Mielestämme tämä oli loistava systeemi. Poikkesimme joka päivä valtavan pitkien kävelylenkkien välissä hotelliin lepuuttamaan jalkoja ja söimme samalla pienet snackit ja samoin illalla teki joskus mieli jotain pientä, kun iltaruokaan, joka on Espanjassa vasta puoli yhdeksältä, oli vielä aikaa.

Henkilökunta oli kielitaitoista ja mielettömän ystävällistä ja matkaoppaassamme luki mm., että juomarahat eivät kuulu Camperin filosofiaan. Hotelli ei ole kovin halpa, mutta näin sesongin ulkopuolella saimme todella edullisen tarjouksen emmekä katuneet valintaamme, päinvastoin menisin seuraavallakin Barcelonan matkalla  aivan vuorenvarmasti CasaCamperiin.
Kommentare:

 1. Olipas mielenkiintoinen hotelli! Ihan alkoi tehdä mieli yöpyä siellä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voin suositella hyvällä omallatunnolla

   Löschen
 2. Herttinen! Tämäpä erikoinen hotelli. Tekisi mieli testata joskus! :) Meillä oli Barcelonassa Ferienwohnung.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se todella ERILAINEN ja positiivisessa mielessä. En ole IKINÄ nähnyt missään hotellissa henkilökuntaa, joka olisi noin ENGAGIERT (mitä sekin nyt on sitten taas suomeksi, hoono soomi, sorry).

   Löschen
 3. Kuulostaapa kivalta konseptilta! Ja etenkin tuo 24 tunnin buffetti;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei pelkästään sen rahan säästön takia, vaikka kyllä siinä aika paljon säästää, sillä vaikka joisi vaan kahvia ja söisi kakkua tai sandwichia, menis jo rahaa. Toi oli vaan niin kätevä, kun saattoi ottaa vaan jotain ihan pientä. Ruoat oli jääkaapissa sellaisissa kannellisissa Weck-laseissa, en tiedä mitä nekin on suomeksi. Katsokaa Googlen kuvahausta Weckglas. Onko niitä Suomessa?

   Löschen
  2. Meillä ne ovat (ainakin olleet) Rex-tölkkejä, ja niistä on tullut puhekieleen verbi reksata. Kirjakielen sana on umpioida. Se menetelmä on tainnut jäädä pakastimen tulon jälkeen likimain unohduksiin, mutta purkkeja on kyllä vielä paljon käytössä. Googlaamalla löytyy niitäkin.

   Löschen
  3. Tutulta kuulostaakin tuo Rex.

   Löschen
 4. Kävin katsomassa Camperin sivuilta;tosi ihana mutta aika hintava.Tosin kuten sanot,niin tuossa ruuassa sitten säästää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kannata katsoa hotellien sivuilta, siellä on aina "normaalihinnat", kannattaa etsiä Trivagosta tarjouksia ja buukata sitä kautta. Meidän varaus taisi mennä booking.com:in kautta ja kun katsottiin pari päivää ennen lähtöä, hinta olisi sitten ollut jo taas paljon korkeampi kuin meidän maksama.

   Löschen
  2. Hyvä tietää jos joskus vaikka pääsisi taas Barcelonaan....

   Löschen
 5. Kaiken kaikkiaan aivan erilaista, saitte olla todellakin tyytyväisiä valintaanne. Lähetä tekstisi hotellin mainossivuille, oli niin positiivista palautetta;-)
  Eikö tuo Weckglas ole sellainen leveä tai kapea lasipurkki, jossa on patenttikansi, kumirengas ja lukko, joita sanotaan myös hillopurkeiksi. Ovat taas tulleet "muotiin", mutta meillä on aina ollut noita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. tai usein nykyään ilman rengasta, itsekin käytän niitä paljon vaikkapa tarjotessani ruokaa. Harmittaa, kun jouduimme heittämään satoja sellaisia roskikseen anopin asuntoa tyhjennettäessä, kellari oli niitä täynnä, kun ennenvanhaan esimerkiksi vihanneksia tehtiin "einwecken" eli siitä Weckin firman nimestä oli tehty oikein verbi.

   Löschen
  2. Mun lempparikahvilassa jotkut jälkkärit ovat sellaisissa purkeissa,kivan näköistä!

   Löschen
 6. Olipa todella erikoinen hotelli. Mutta nuo espanjalaiset tyynyt, ne ovat vähän kummallisia, pitkiä pötköjä. Sellainen oli meidän Madridin hotellissammekin. Barcelonan pitäisi joskus päästä, siitä olen jo kauan unelmoinut.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tiedän, minkälaisia tyynyjä tarkoitat, niitä oli ennen myös Ranskassa ja siksi otin sinne usein oman pienen Tempur-matkatyynyni mukaan. Nuo oli kyllä ihan o.k., ei olleet sellaisia kovia, ne saattoi laittaa juuri sellaiseen myttyyn kun halusi. Ja kahden hengen peittokin oli niin iso, että meille ei tullut riitaa.

   Löschen
 7. einwecken = umpioida, Einweckglas = umpiotölkki/purnukka

  AntwortenLöschen
 8. Kylläpäs olette taas paikan löytäneet. Kiinnostava konsepti ja viihtyisä. Täytyy muistaa, kun olen Barcelonaan menossa joskus... Saammeko seuraavaksi lukea siitä, mitä näitte ja teitte Barcelonassa? Sitä odotellen...

  AntwortenLöschen
 9. Oi miten ihanan hotellin olitte löytäneet täynnä yksityiskohtia, kuten tuo hissikyltti ja riippukeinu! Ihana sydeemi myös tuo 24h buffet...se se varmasti on joka hotelliyön hintaa nostaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä me laskettiin, että aika paljon olisi mennyt kuitenkin rahaa kahveihin, kakkuihin, juomiin ja välipaloihin/lounaaseen, jos olisi ne joutunut maksamaan hotellin ulkopuolella. Ja olisi ehkä tullut syötyä sitten liikaa, tuolla taas sai ottaa vaan ihan pieniä annoksia.

   Löschen
 10. Superkämppä on teillä ollut. Inhottavat tyynyt todella Espanjassa. Maailman ihanimmat tyynyt on Saksassa ja siihen sitten Daunendecke....toin mukanani tänne tietysti...

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai tykkäät 80x80 tyynyistä? Meillä on niitä vieraita varten, itsellä on Tempur-tyynyt, en antaisi pois enää.

   Löschen
 11. Näytti ja kuulosti tosi upealta!

  AntwortenLöschen
 12. Upea matka on teillä taas ollut! Sinä toimit suunnannäyttäjänä meille lukijoillesi. Täytyykin etsiä, onko sinulle Rooma-postauksia. Tempur-tyynyn nimeen minäkin vannon, se on vaan niin hyvä! Ihanaa, kun tulit päivittämään blogiasi. Viikonloppuna jo kaipailin kovasti kuulumisiasi. Ilmoitanko riippuvuuteni Allun blogiin vuosittaisessa terveystarkastuskyselyssä, jossa kysellään mahdollisia riippuvuuksia? HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voi voi, kuule ne kertomukset Roomasta on parasta jättää lukematta, minähän kaaduin ihan syyttä ja katkaisin molemmat ranteet. Mutta hotelliin oltiin sielläkin tyytyväisiä, se löytyy tästä

   Löschen
 13. Minäkin tykkäisin 80x80 tyynystä.
  Kaverini taas ei voi sietää niitä.

  AntwortenLöschen
 14. Antworten
  1. Kerrankin sellainen peitto, josta meidän ei tarvinnut tapella.

   Löschen
 15. TÄmä pitää laittaa korvantaakse!
  Kiitos vinkistä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suosittelen, on tosin normaalisti aika kallis, mutta nyt löydettiin Trivagon kautta edullinen hinta.

   Löschen