Mittwoch, 6. Februar 2013

Papin tytär

Jokin aika sitten sain päähänpiston, että pitäisi lukea Juhani Ahoa, jota olen viimeksi lukenut koulussa.  Katjan Luminenomena-blogista sain sitten idean hommata Ahoa e-bookina Kindleen ja sieltähän, Gutenbergin valikoimista, löytyi Papin tytär ja lensi ihan ilmaiseksi meidän Kindleen.


Kommentare:

 1. Allu, minulla on Juhani Ahon Kootut teokset kauniina, vanhana painoksena ja luettu on.

  Kerään myös vanhoja kirjoja...

  Kiva, jos pidät uudesta tekniikasta. Minä en. I'm an oldfashioned girl...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pidän ehdottomasti enemmän oikeasta paperisesta kirjasta, mutta jos tilaan tuon kirjan kirjakaupasta Suomesta, maksan siitä jonkun hinnan ja SEN LISÄKSI 35€ lähetyskuluja ja siinä mun rakkaus paperiin häipyy. Ja viime lomalla olimme kiitollisia, että luettavat lomakirjat eivät painaneet 10kg vaan pari sataa grammaa. Jos matkustan autolla, ei ole oikea kirja ongelma, mutta lentäessä paino haittaa.

   Löschen
 2. Oletko tyytyväinen Kindleen? Olen hankkimassa jotain vastaavaa,mutta en saa itse päättää, kun poika pakottaa hankkimaan sen parhaan, eli saa nähdä, mikä on tulossa:-))
  Ahoa olen lukenut viime aikoina paljon, viimeksi sen Panu Rajalan kirjoittaman elämänkerran. Lastut otin esille sitä ennen ja käsitöitä tehdessä kuuntelin täältä lataamiani Papin rouvaa ja Helsinkiin iPodistani, kuten olen joskus kertonut.
  Määrätyissä tilanteissa on nykytekniikasta iloa ja hyötyä, vaikka paperinen kirja yliveto onkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo Kindle on o.k., mutta jo vanhanaikainen, sillä reilussa puolessa vuodessa on taas tullut uusia malleja. Tuohon olisi ollut kiva saada sellainen nahkamappi, jossa on LED-lukuvalo, mutta kun tilasin sen, se ei sopinutkaan tuohon malliin, oli sentin pari liian pieni.

   Löschen
 3. Juhani Ahoa olen lukenut paljonkin. Tein hänestä koulussakin esitelmän. Muuten minä olen kirjojen ystävä, enkä oikein usko, että pystyisin lukemaan noiden uusien apparaatien kautta kirjallisuutta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei siinä lukemisessa suuri ero ole, ihan kuin paperia lukisi.

   Löschen
  2. Luulen kyllä, että paperi kädessä tuntuu paremmalta kuin jokin Kindl. Lukeminen käy molemmissa tapauksissa. Mutta KIRJA on KIRJA!

   Löschen
 4. Vaikka tykkään paperikirjoista enemmän, kyllä Kindle on matkustaessa kätevä! Ja kirjat halpoja, itse asiassa suurin osa ilmaisia. En tiedä miksi ei ole ennen tullut mieleenkään etsiä SUOMALAISIA kirjoja Kindlelle!!?? Osaatko neuvoa mistä löytyisi?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jos olen oikein ymmärtänyt, suomalaisia e-kirjoja ei taida olla vielä hirveän paljon myynnissä. Tuon Ahon löysin www.gutenberg.org, sieltä siis saa klassikkoja ilmaiseksi. Varmaan Akateeminen myy ja http://ekirja.suomalainen.com/ tai sitten löysin http://www.adlibris.com/fi/ebookqa.aspx. Luulin tähän asti, että mun pitää ostaa Kindleen kaikki Amazonin kautta, mutta ei tarvitsekaan, lataus onnistuu muutenkin.

   Löschen
 5. Mullakin on tällainen laite hankinnassa, en ole vain vielä ratkaissut mihin päädyn, nähtävästi aipädiin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sehän käy kanssa varmaan hyvin, mutta me vähän boikotoidaan omenaa.

   Löschen
  2. Nuo muut eivät näytä saavan tablettiaan kuntoon. :(

   Löschen
  3. Ystävälläni on Samsung ja on kovin tyytyväinen. Itse olen vähän odotellut Windows Surfacea.

   Löschen
  4. Minäkin olen aipädin kannalla, kun poika on mut aivopessyt. Tytöllä se jo on, mutta mun pitää kuulema odottaa, kun keväällä on tänne tulossa uusi versio vielä parempine ominaisuuksineen. Näin jo, että siinä on todella selkeä teksti.
   Sain elisa kirjastailmaiseksi Riitta Pulkkisen e-kirjan jonkun kampanjan mukana,siellä näyttää kyllä olevan aika paljon valinnanvaraa. Pitää tutkia paremmin sitten, kun on kunnon lukulaite. Välillä joutuu lukemaan huonosti valaistussa tilassa (auto, kesämökin joku nurkka tai muu) ja silloin olen kaivannut lukulaitetta. Ja kun kirjoja ei täällä enää mahdu minnekään, voi tuohon ladata sellaiset kerran luettavat, joita ei viitsi ostaa.

   Löschen
  5. Kiitos tuosta elisa-vinkistä. Meillä on vähän sama juttu, että ollaan sanottu, että on paljon sellaisia kirjoja, esim. dekkareita, joita ei välttämättä tarvitsis olla kirjahyllyssä.

   Löschen
 6. On kyllä mahtavaa, että Kindleen saa klassikoita ilmaiseksi. Papin tytär on vielä niin hieno kirja. Itselläni on iPadin Kindle-sovellus ja tykkään siitä, viimeksi latasin Linnankoskea ja Austenia. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ulkosuomalaiselle erikoisen kätevää saada suomalaisia kirjoja ilman kallista postimaksua.

   Löschen