Samstag, 16. März 2013

Rahanreikä tuli kaupunkiin

Vihdoinkin tännekin tuli Gudrun Sjödenin liike, jonka avajaisiin menin eilen. Oli muuten aika jännä tarkkailla siellä yleisöä, jonka joukosta ei löytynyt niitä tavallisia muotinukkeja, mutta kylläkin todella jännästi pukeutuneita, usein vähän extravagantteja naisia.


Kun tuhlasin siellä paljon rahaa, piti yrittää säästää toisaalla. Kivassa lounaspaikassa toivat pöytään "amuse gueulena" korillisen aivan mahtavan hyvää vastaleivottua rapeakuorista ruisleipää, slurps. Enhän minä sitä jaksanut syödä, kun tiesin saavani annoksen svaabilaisia Maultaschen. Uskomatonsa, mutta minä kehtasin pyytää tarjoilijalta paperipussin ja otin ne neljä paksua leivän viipaletta mukaani ja tarjoilin ne kämppäkaverille iltapalana ja hyvin kävi kauppansa.  Eihän niitä siellä baarissa enää mihinkään saa käyttää eikä niitä kuulemma saa antaa edes sioille vaan laki vaatii heittämään roskikseen. Ennen en olisi kyllä IKINÄ kehdannut pyytää saada niitä mukaan, olisko tämä sitten sitä vanhuuden nuukuutta viisautta??P.S. Krookukset taistelevat henkensä puolesta.

Kommentare:

 1. MInulla on tuo Gudrun Sjödenin joku ikivanha esitelehti. Kauniita ovat, mutta kalliita, joten ei tullut koskaan tilattua. Olisi ollut sääli, jos ei olisikaan sattunut sopiva koko. Täytyy siis toivoa, että sattuu joskus liike matkan varrelle. Tai ehkä lompakko kiittää, jos ei satu:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Helsingissähän on nyt myös Sjödenin liike joten yritä välttää Erottajaa.

   Löschen
 2. Das ist ja toll, dass Gudrun Sjödén jetzt tatsächlich in Köln ist, ich hatte im letzten Katalog davon gelesen.
  Jetzt kann ich mir meine Ringelpulloverfarben hin und wieder immerhin vor Ort angucken :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ist in einer für mich sehr gefährlichen Lage zwischen dem riesigen Kölner Kochhaus und Manufactum :-)

   Löschen
 3. Minulle tuo Gudrun Sjöden on tuntematon, olen nimittäin ns. no-name-pukeutuja. Maultaschen....lecker! Venäjällä syön usein pelmenejä, jotka ovat vähän samanlaisia, mutta pelkällä lihatäytteellä ja ne syödään smetanan kanssa. Tai Tortellini mit Gorgonzolasosse in Italien......tässähän tulee nälkä! Meillä tuota aurinkoa riittää joka päivä, mutta yöt on hyytäviä.
  Hyvää viikonloppua

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä tehdään tänä iltana raviolia erilaisilla täytteillä, saas nähdä onnistuuko

   Löschen
 4. Minäkin olisin ottanut leivät mukaani, olisin ehkä käärinyt paperiin vaivihkaa..
  Muuten kyllä se lumimyrsky vaan koukkasi tätäkin kautta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. voi juku, sinnekö asti se ehti, on tämä aika ihmeellinen talvi ollut

   Löschen
 5. Minulla on Gudrun Sjödenin kanta-asiakaskortti sekä Suomessa että Ruotsissa! Se Erottajan myymälä on aika iso, mutta ei sinne niin hirveästi voinut tuhlata. :)

  PS. minulle on tulossa ruuaksi poronkieliä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä ei taida olla sellaisia kortteja, mutta sain kyllä alennuksen avajaisissa, kun olen ollut jo kauan asiakas, tosin vain postimyynnissä tai Hampurin tai Berliinin kaupoissa.
   Kiitos kun et kutsunut mua syömään poronkieltä tai jotain muuta kieltä, mun kurkussa on sellainen vekotin, joka luulee, että kielen pitää olla suussa ja lähettää sen takaisin.

   Löschen
  2. Yritän muistaa tämän kieli-asian ja tarjoan niitä vain henkilöille, jotka tämä gourmeen ymmärtävät. Ei minunkaan kanta-asiakaskortti kelvannut Hampurin myymälässä. Ruotsissa käskettiin ottaa kanta-asiakaskortti, jos voi laittaa jonkun osoitteen Ruotsissa. Sanoisin, että aika joustavaa.

   Löschen
 6. Olen ajatellut tarkistaa Helsingin liikkeen sitten kesällä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. kannattaa katsoa, taidan mennä minäkin käymään, kun huhtikuussa olen pari päivää Helsingissä

   Löschen
 7. Onneksi krookukset ovat sitkeitä, täällä kevät myöhässä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. taitaa olla ihan joka puolella myöhässä tänä vuonna

   Löschen
 8. Sieltä ne vaan pilkistävät krookukset lumen alta. Ja kyllä minullakin leivät olisivat lähteneet mukaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oletko maistanut Manufactumin leipää? Sitähän saa Berliinistäkin http://www.manufactum.de/manufactum-brot-und-butter-laden-berlin-c-59/, suosittelen.

   Löschen
 9. Allu, ei mitään vanhuuden nuukuutta, vaan saksalaisuutta;-)

  Gurdunin vaatteet näyttävät mainoksissa ihanilta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei kaikki saksalaiset kyllä ole nuukia eikä kaikki suomalaiset ei-nuukia (mikä on nuukan vastakohta?). Muistuu tässä vaan mieleen, miten ruokin yhtä suomalaisnuorta kuutisen viikkoa 7/24 ja kun olin äitinsä kanssa Suomessa syömässä, sain maksaa itse 15 euron ruoka-annokseni.

   Löschen
 10. Eivätkös nuo Gudrun Sjödenin vaatteet ole vähän sellaisia intialaishenkisiä? Näyttävät kyllä ihan kivoilta, mutta ovat ehkä vähän liian "hipahtavia" minun makuuni.

  AntwortenLöschen