Dienstag, 2. April 2013

Elsassin elämyksiä

Eipä ollut sää Elsassikaan sen lämpimämpi, kevät antaa sielläkin odottaa itseään. Haikara kyllä puuhaili jo kylämme keskustassa olevassa pesässään ja noita värikkäämpiä haikaroitahan siellä  näkee joka paikassa, sillä haikara on Elsassin lintu.


Kylmää vastaan oli kiva taistella mm. syömällä Flammekuchenia ja juomalla Rieslingiä ja pääsiäissunnuntaina söin elämäni parhaan,  marengilla päällystetyn raparperipiirakan, jossa oli koristeena valkosuklaasta tehty ja hienosti koristeltu pääsiäismuna.  Jos eksytte joskus Obernain söpöön kaupunkiin, menkää ehdottomasti kakkukahville tänne [KLIK]. Sieltä saa maailman parasta kakkua (ja valitettavasti myös kyllä maailman laihinta kahvia).

Patikointi jäi tällä kertaa vähän vähemmälle, kun mukana oli G-ystävämme, jonka polvi ei kestä pitempiä reittejä, mutta kyllä hän urheasti jaksoi joka päivä tehdä tunnin lenkin ja niinpä pääsimme sitten myös metsään, josta löytyi muutama vaivainen valkovuokko ja paljon tällaisia sinisiä kukkia, joiden nimeä en tunne. Allumies lainasi hotellista pyörän ja teki 40km lenkin kanavan varrella ja oli löytänyt matkalla metsikön, jossa kasvoi valtavan paljon karhunlaukkaa [KLIK]. Harmittaa, että emme maanantaina ehtineet sinne poimimaan, siitä olisi voinut laittaa illalla vaikka karhunlaukkarisottoa tai tehdä pestoa. Sain kyllä tuliaisina muutaman lehden ja koko hotellihuone haisi valkosipulille.


Jo viime vuonna totesimme, että elsassilaiset käyttävät hyvin paljon pääsiäiskoristeita. Monella paikkakunnalla oli raatihuonekin koristeltu saati sitten yksityispihat ja -ikkunat. Hotellimme sisäänkäynti oli koristeltu kivasti valkoisilla kanan- ja hanhenmunilla.Kommentare:

 1. Taitaa aurinko olleen suosiollinen tàllà kertaa Suomelle pààsiàisenà! Saapasmaassakin sààtiedotukset ovat olleet ja ovat edelleen hyvin yksitoikkoisia: sateita, sateita ja sateita!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä ei sentään onneksi satanut, mutta välillä oli kylmä tuuli.

   Löschen
 2. Hauskoja lintuja nuo oikeanpuoleiset:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vasemmanpuoleinen oli vaikea kuvata ja kun menin seuraavana päivänä kuvaamaan sitä oikein kunnon auringonpaisteessa, se ei halunnut nousta jaloilleen lainkaan.

   Löschen
 3. Hauskoja koristeita:)
  Täällä on lämmintä mutta ottaisin mielelläni sadetta...

  AntwortenLöschen
 4. Hienoa että G. pystyi tulemaan lomalle ja jaksoi.

  Hieman tulee vesi kielelle kuullessani Elsassin herkuista, mutta olemme mekin täällä herkutelleet sen minkä olemme hiihtämiseltä ehtineet. Kelit ovat olleet varmaan parhaimmat koko pohjoisella pallonpuoliskolla!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hotellissamme oli jopa kaksi ravintolaa tai siis yksi Winstub ja yksi Restaurant ja molemmissa niin hyvä ruoka.

   Löschen
 5. Veikkaisin, että tuo sininen sipulikukka olisi joko Chionodoxa luciliae ( Sternhyazinthe,Schneeglanz, Schneestolz,suom.nimi: ?) tai Scilla siberica (Blausternchen, sinitähti). Elsass on hurmaava joka vuodenaikana.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on pihassa noita mainitsemiasi ja kyllä ne vähän samaa tyyliä oli, mutta ei ihan sitä, mutta ehkä ne meidän on jotain Züchtungia niistä villeistä. Elsass kelpaa kyllä aina, siellä jotenkin yhdistyy Saksan ja Ranskan hyvät puolet.♥

   Löschen
 6. Tuota karhunlaukkaa käytiin aikoinaan Göttingenin Stadtwaldista keräämässä. Kyllä tuoksui koko pyökkimetsä valkosipulilta. Elsass on kyllä aina eine Reise wert! Kerran olin minäkin siellä pääsiäisen aikaan, tosin Freiburgista päiväreissulla. Silloinkin oli kylmää....Obstbaumblüte im Schnee.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. mutta tuolla sitä karhunlaukkaa olisi ollut jossain aika kaukana sivistyksestä ja pissailevista koirista :D

   Löschen
 7. Anteeksi, mutta nauratti tuo valkosipulille haiseva hotellihuone. :-D

  Voi tuota polvivammaista. Hienoa, että hän kuitenkin jaksoi noin hyvin. Minulla löytyy tätä nykyä hyvin paljon sympatiaa kaikille polvivammaisille...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Polvi on aina ilkeä, kun muistuttaa kävellessä olemassaolostaan. G:llä se pitäisi välttämättä leikata, mutta ei voi, kun ilmeisesti syöpä taas jyllää jossain muualla kropassa. Yhdelle ihmiselle on annettu vähän liikaa taakkaa!

   Löschen
 8. Mukavia koristeita. Minusta tuntuu siltä, että jättäisin nuo kaikki Flammenkuchenit sun muut kahvikakut vain silmän ruuaksi. Taitavat olla aikamoisia kaloriapommeja.

  AntwortenLöschen