Dienstag, 23. April 2013

Kirjan ja ruusun päivänä


kuva: Wikipedia

Tuossa yläkuvassa on maailman ensimmäinen bestseller eli Johannes Gutenbergin raamattu. Kirjapaino on yksi Saksan hienoimmista keksinnöistä eikä sen kanssa mitkään kindletkään pysty kilpailemaan.

Jalkapallon MM-kisojen yhteydessä vuonna 2006 esiteltiin Berliinissä saksalaisia keksintöjä ja siinä yhteydessä paljastettiin mm. tämä kirjapatsas.


kuva: Wikipedia


Allulan vierashuone ojentaa tänään kaikille blogivieraille valkoisia ruusuja

Kommentare:

 1. Kiitos kauniista ruusuista. Valkoiset ruusut taitavat olla Allulle mieluisia.
  Missä tuo kirjapatsas on? Vai oliko se vain silloinen ilmestys? En ole sitä nähnyt ja jalkapallon MM-kisojen aikaan vuonna 2006 olin Suomessa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On oikeastaan ihan kaiken väriset kukat mieluisia. Se patsas oli Bebelplatzilla, mutta tietääkseni se oli vain sellainen projekti ja purettiin sitten myöhemmin.

   Löschen
 2. Weisse Rosen aus Köln.....nicht aus Athen....kiitos!

  Maikki

  AntwortenLöschen
 3. Kiitos kauniista ruusuista. HK

  AntwortenLöschen
 4. Antworten
  1. Ole hyvä, toivottavasti eivät lakastu teidän helteessä.

   Löschen
 5. Täällä eivät ruusut kiinnosta, sillä katsotaan futista, jossa toisena pelaa Telekom ja toinen on Qatar jotain.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä ei katsota ja jos katsoisin, olisin Barcelonan puolella, inhottaa se Münchenin ällö, joka on aina ylimielisesti arvostellut muita ja nyt on itse kaikkein rikollisin.

   Löschen
  2. se tyyppi on kyllä ällöäkin pahempi, mutta pelaajat löylytti aika hyvin Barcan. Tyyppi - tai joku hänen puolesta - maksaa viiden miljoonan euron takuut!

   Löschen
  3. Raha ratkaisee. Rahalla rikas Bayern München saa hyviä pelaajia ja viiden miljoonan takuulla Hoeneß pääsi (väliaikaisesti?) pois vankilasta. Toivotaan, ettei raha ratkaise lopullista tuomiota. Tämä ihminen on ollut olevinaan pyhimys ja tuominnut muita pienemmistä rikoksista, mutta nyt on oma verojuttunsa kuulemma sitä luokkaa, että siitä kuuluu saada vankilatuomio. Jopa Merkel on nyt joutunut "sich distanzieren" (miten se sanotaan suomeksi?) Hoeneßistä.

   Löschen
 6. Kiitos Allu ruusuista.

  AntwortenLöschen