Dienstag, 30. April 2013

Vappusää





oli toissa vuonna tällainen

ja viime vuonna tällainen

ja huomenna ilmeisesti siltä väliltä eli +18°C.

Hauskaa vappua, älkää simahtako!

luftballon-smilies-0002.gif von smiliesuche.de

Musiikkina: 99 Luftballons

29 Kommentare:

  1. Kiitos samoin sinulle!

    Suomessa vappu on usein kylmä, vaikka sitä ennen olisi ollut kuinkakin aironkoista ja lämmintäkin, mutta onneksi untuvatakit on keksitty;) Muistan kaksi kuumaa vappua ja toinen oli silloin, kun olimme just muuttaneet tänne: Siivosin suurta kalliotamme bikineissä!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. MInäkin muistan vappuja, jolloin olisi halunnut laittaa polvisukat jalkaan, kun oli kerran toukokuu, mutta äiti ei sallinut, kun oli liian kylmä.

      Löschen
  2. Kiva historiallinen postaus vappuviuhkakuvineen ja sopiva musiikkikin vielä. Sai hymyn huuleen.
    Hauskaa vappua myös tänne Ilmatiet... ei kun Allun säätieteen laitokselle;-))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Suomen Ilmatieteen laitoshan kyselee multa aina noita tuleviä säitä. Juuri nyt ilmoitin heille, että Helsingissä on 11-15.12.2013 kehno ilma, sataa vettä tai räntää, lunta ei ole yhtään, on tuulista ja pimeää. Silloin nimittäin tulemme kahden ystäväpariskunnan kanssa Suomeen ja kun toinen pari ei ole koskaan käynyt Suomessa, vesisade on entistäkin varmempaa.

      Löschen
  3. Juhlitaanko Saksassa vappua mitenkaan?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei siinä muodossa kuin Suomessa. Ammattijärjestöliitot järjestää jotain vappumarsseja, kun vappu on Tag der Arbeit. Ja sitten nuoret miehet vievät vappuyönä ihailemalleen tytölle ikkunan alle ns. Maibaum, joka on nuori koivu, joka koristellaan kreppipaperilla. Tulin juuri sauvakävelyltä ja näin tällaisen kaverin pyörän päällä KLIK. Harmitti kun, ei ollut kameraa mukana, mutta netistä löytyi sama juttu.

      Löschen
  4. Allu, kiitos samoin sinulle!

    Puolipilvistä ja vajaa kymmenen astetta lämmintä, siinä meidän sää. Omat ajatukset ovat tulevassa lauantaissa, Berliiniin ennustetaan 19 astetta.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Sää taitaa nyt lämmitä, joten on varmaan ihan o.k. sitten Berliinissä.

      Löschen
  5. Minullakin oli toissa vuonna tuollainen viuhka :)) Huomenna aiottiin isoveljen kanssa sen moottoripyörällä Sortavalaan, mutta taitaa reissu siirtyä aurinkoisimpiin päiviin.

    Hauskaa vappua
    Maikki

    AntwortenLöschen
  6. Hauska vappukuva! Viime kesänä löysin vintiltä vanhan vappuhuiskan ja laitoin sen linnunpelättimeksi marjapensaille. Kahisi mukavasti.
    Iloista vappua!

    AntwortenLöschen
  7. Hauskaa vappua! Ei simahdeta, mutta simapullo voi hieman sihahtaa, kun sen avaa. Ihan hyvää sen pitäisi olla. :)

    AntwortenLöschen
  8. Hyvä vappusää teilla:) Meillä ei ole vappua mutta huomenna saattaa olla joku työläisten kulkue.Vielä 80-luvulla se oli suuri....
    Mukavaa vappua!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Voisi olla huonompikin sää, mutta viimevuotinen oli täydellinen!

      Löschen
  9. He, he! Pieniä olivat lasten ilot muinoin maalla. Tuollainen oli meidänkin vappumme: koulussa askarreltu vappuviuhka ja ilmapallo osuuskaupasta. Sitten vielä kinuttiin saada pumpulinen kesäleninki päälle ja mennä ulos ilman pitkiä pumpulisullia. Simaa juotiin ja äiti paistoi raudalla laardissa rosetteja. Minun yliopistossanikaan Suomessa ei muinoin vappuna kummemmin riehuttu.Meidän seudulla saksalais-suomalainen yhdistys järjestää perinteisesti vappurallin (DFG Kurpfalz). Joskus rallysin, joskus en.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Minunkin äidillä oli rosettirauta, en sellaista enää muistanutkaan.

      Löschen
  10. Ei simahdeta. Tässä perheessä lapset ei ymmärrä mitään siman päälle, joten se on jäänyt tekemättä jo vuosien ajan. Munkkeja paistellaan ja siinä se. Hyvää Vappua!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Sun pitäis alkaa antaa homeopaattisia määriä lapsille simaa ja mämmiä ja talkkunaa, että ne sopeutuu sitten aikanaan Suomeen. :D

      Löschen
  11. Hauskaa vappua Allulaankin! Sima kyllä maistuis, ja tippaleipä. Simahtaminen ei.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Simaa tekis mieli täälläkin, mutta ei kannata tehdä, kun joutuisin sen yksin juomaan.

      Löschen
  12. Hauskaa vappua täältäkin päin! Samanlaista oli meilläkin toissavuonna, elefanttitossuja myöten. Rosetteja ei nyt ole, kun rauta lähti muutama vuosi sitten kierrätykseen. Simaa ja munkkeja kyllä. Simahtamisesta ei puhettakaan!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei täälläkään simahdeta, vaikka varmaan juodaan lasi shamppanjaa illallisvieraiden kanssa.

      Löschen
  13. Simaista Vappua! Ah, muistin oman rosettirautani, missähän kaapin alimmaisena lienee...vuosikausiin käyttänyt sitä, harmi. Mutta onneksi munkkeja saa kaupasta...ja simaa myös.

    AntwortenLöschen