Samstag, 1. Juni 2013

Purkka

Kun sängyssäni ei ollut pylvästä, niin minä liimasin purkkani ruokapöydän alle ja joskus laitoin sen yöksi vesilasiin, johon lisäsin vähän sokeria ja kun sain uuden purkan, naapurin Eeva kysyi, voisiko hän saada minun vanhani.

15 Kommentare:

 1. Tässä on jotain tuttua;)

  Mutta kauppiaan tyttärenä parasta mitä tiesin olivat ulkona olevat pikitynnyrit, joiden pien aurinko oli pehmentänyt. Niitä jauhettiin ja hampaat senkun valkaistuivat...Siis ei jauhettu tynnyreitä, vaan pikeä;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun isällä oli valokuvausliike, siellä ei ollut purkkaa eikä pikeä. :-)

   Löschen
 2. Hauska purkkalaulu:;D Lopetin purkansyönnin viime vuonna kun erään hampaan paikka meni purkan mukana....
  Olin raahannut Suomesta ihan kamalan monta xylitolipurkkapussia,jotka sitten annoin kaikki vapaaehtoispaikkani lapsille.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun tuttavani joutui lopettamaan purkan syönnin, kun jotenkin hampaiden purenta muuttui vääräksi sen jatkuvan pureskelun takia.

   Löschen
 3. Vaaleanpunainen Champion-purkka on ensimmäinen purukumi, jonka muistan, sitten tulivat jenkit. Se pistettiin myös vesilasiin seuraavan päivän käyttöä varten:-) Mehän siis hallittiin tuo uusiokäyttö jo lapsena, hyvä me!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No niin, uusiokäyttöähän se olikin, wow, oltiin fiksuja. En muista tuota Championia, mutta löysin tällaisen linkin KLIK.

   Löschen
 4. Minä en koskaan ole erityisemmin tykännyt purkasta. Mutta pikkutyttönä halusin purkkaa mukana olleiden filmitähtien kuvien takia, veli sai sitten ne purkat.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olipa teillä sitten molemmilla onni, kun saitte sitä mitä halusitte.

   Löschen
 5. Ei meillä mitään purkkaa ollut, pihkaa piti kaivaa puiden rungoista. ;-)

  AntwortenLöschen
 6. Me käytiin salaa hakemassa purkat lähikaupan pikitynnyristä, vieläkin purkka oksettaa. Nykyään inhoan purkanjauhajiakin, sen pitäisi olla esteettinen taitolaji eikä mikään mässyn mässyn poks niin että leuat sijoillaan lonksuvat.Argh!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mustakin se purkan jauhaminen on kamalaa, nytkin näkee joskus televisiossa joitain fiinejä ihmisiä hienossa tilaisuudessa ja leuat sen kun liikkuu purkkaa jauhettaessa.

   Löschen
 7. Mun ensimmäinen purkkani oli pikipurkka. Purukumi on todella hyvä paikka. Meillä tuli reikä pottaan ja äitini paikkasi sen purukumilla. Pitää edelleen.

  AntwortenLöschen