Sonntag, 11. August 2013

Kaikenlaista lattialla

Keskikerroksen tasanteelle ilmestyi eilen uusi matto. Habitatissa oli alennusmyynti ja matto lähti mukaan 40 eurolla

ja työhuoneen matolla (Ikea)  on reseptejä, sillä aloin suunnitella brunssia  kahden viikon päästä olevia Allumiehen synttäreitä varten. Ne kamalat hellepäivät tekivät minusta täysin aikaansaamattoman eikä ole vieläkään kunnon ideoita, joten otan vastaan ehdotuksia. Meitä tulee olemaan ehkä 16 henkeä, koulujen lomien takia hyvin monet ystävät ovat vielä lomalla. Aion tehdä aivan varmasti suomalaisen reseptin mukaan lohikakun ja kokeilla fenkoli-mozzarellaa, jota söin jossain kerran ja muistelin sen olevan hyvää. Jälkiruoaksi tulee ainakin täytekakku, sillä se menee täällä aina kuin kuumille kiville ja on helppo tehdä.


Kommentare:

 1. Meidän takuuvarma brunssi ja muukin juttu on aina se perunasalaatti uusista perunoista. Se on resepteistäni eniten luettu kera katkarapusalaatin. Mutta tiadan ehdottaa nyt sinulle sitä kantarelli-pinaattifrittataa. Meille tulee ensi viikonloppuna vieraita ja rakennan tuon kantarellifrittatan ympärille koko muun homman. Se on lunkia, rentoa ruokaa ja nyt on sieniä niin hyvin saatavava. Aion tehdä samaa myöhemmin kosteikko- ja suppilovahveroista. Tänään on kosteikkovahveormuhennosta...

  Olen samaa mieltä kuin Hannele, kerrankin;) Olin ostamassa tuulikaappiimme järkyttävän kauniin väristä räsymattoa ja se maksoi melekin 80 euroa. Mutta se oli paksu, siis hyvin jämäkkä ja taitelijan työ. Niitä myydään mm. Kodin Ykkösessä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meidän vieraat on saaneet anopin eläessä niin usein hänen legendaaristaan perunasalaattia, että en sitä enää kehtaa tarjota. Katkarapusalaattiani olen tehnyt varmaan joka toinen kerta joten jätän senkin tekemättä. Frittata pitäisi tehdä vähän ennen tarjoilua ja siihen ei taida olla aikaa.

   Löschen
 2. Kaunis matto. Ostin kesällä Lohtajalta kaksi reilun mittaista räsymattoa, kudonta jämäkkää joten pysyy hyvin suorassa. Maksoin niistä kummastakin 38 euroa enkä ole katunut. Eikä siinä kutojalle paljon jää palkaksi, vaikkakin kude on vanhaa vaatettakin. Mutta kivat on astella uudet matot keittiön laattalattialla.

  AntwortenLöschen
 3. Onnea uudelle matolle, sopii hyvin tuohon tilaan.

  Reseptejä eikä ideoita oikein tule, sillä et varmaan ole ajatellut Halve Hahnia tarjota? :) Mutta voin kertoa sen, että äskeinen, alunperin saksalainen, akateeminen (työ)vieraani ylisti taas taivaisiin suomalaiset kalat hotellin aamiaispöydän silakoista graavi- ja savuloheen ja karonkan lohisalaattiin. Hän tykkäsi myös karjalanpiirakoista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onnea matolle ja Allu-miehen - jo näin etukäteen. Tuo tarjottavasi alku kuulostaa jo hyvälle. Mitäs lähiaineita siellä just nyt saa? Perheessänne kyllä taitoa niiden jalostamiseen riittää. Onkos siellä mätiä - siis oikeaa muikunpätiä - saatavissa, sillä ei ole mätileipien voittanutta pikkutarjottavaa? Pikkuiset karjalanpiirakat menevät aina kuin kuiville kiville. Muuten, saksalaiset taitavat viedä KAIKKI mitalit tuolla Moskovan MM-kisoissa!

   Löschen
  2. Halver Hahnia ei tarjota kotona, sitä pitää syödä oluttuvassa.
   Karjalan piirakoita en ole koskaan tehnyt, tosin kotona nähnyt lapsena, kun äiti ja Saimi-täti niitä tekivät. En uskalla ottaa riskiä, ehkä kokeilen niitä joskus muuten.

   Löschen
  3. Unohdin sanoa, että ei täällä saa muikun mätiä mutta forellin saa, se on isompaa, mutta aika lailla samanväristä ja sitä olen käyttänyt.

   Löschen
 4. Karjalanpiirakoita meinasin minäkin ehdottaa, mutta tuskin niitä Kölnistä saa. Eikä muikkukukkokaan varmaan saksalaisille maistuisi, en minäkään siitä tykkää. Voileipäkakuista tuttavani kovasti pitivät, niitä ei muistaakseni Saksassa kovin tunnettu, ainakaan siihen aikaan.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei taida saada muikkukukkoakaan täältä. Tuo lohikakku on hyvä, sitä olen joskus vienyt tuliaisina, kun oli ystäväni synttärit ja nyyttikestit ja pyysivät reseptiä eli meni kaupaksi.

   Löschen
  2. Ottolenghin Jerusalem-kirjassa (ja myös hänen Plenty-kirjassaan )on niin ihania kasvisohjeita(ja muitakin)että helposti saisi niiden perusteella tehtyä ihanan pienen buffetin:)

   Kiva matto!

   Löschen
  3. Katsoin, että Jerusalem-kirjaa on saksaksikin, pitää varmaan ostaa.

   Löschen
 5. Tykkään tuosta Habitatin matosta,"raita/ruutuihminen" kun olen. Nyt tuli pari päivää katseltua kesäpaikan raitaisia räsymattoja. Hintaa en tiedä, kun ovat peräisin aika monen vuosikymmenen takaa. Kestäviä ne siis ovat, mutta myös kauniita.
  Tuollaiselle mestarikokille kuin sinä en viitsi ehdottaa mitään brunssi-ideoita. Me muuten söimme kahtena päivänä aivan ihanan makuista kiinankaalilaatikkoa itse tehdyn karpalopuolukkahillon kera. Tämä ei siis ollut mikään brunssiehdotus.
  Muuten, Habitatin sivuilla näin minulta matkittua indigo-keramiikkaa:-)))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä kanssa ruuturaitatyyppi. Mitenkäs ne nyt on menneet sua matkimaan? Eikös se M a r i m * k k o k i n ottanut susta mallia?

   Löschen
 6. Jos ihan tiukkaa tekee, niin soitat Little Finnlandin cateringiin ja pyydät tarjouksen sieltä.:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ehei, kyllä tehdään itse eikä kaikki suomalaista.

   Löschen