Donnerstag, 10. Oktober 2013

Merkillinen haaste

Blogeissa on kiertänyt hauska haaste, jossa selvitetään bloggaajan merkkitietoisuutta. Yritänpä minäkin vastata kysymyksiin:

1. Laukku
Tällä hetkellä eniten käytössä on Fossilin laukku, jonka sain tuliaisena kiinalaiselta ystävältäni, en suinkaan Kiinasta, jossa hänellä ei ollut aikaa ostaa mitään, vaan Frankfurtin lentokentältä. Merkkitavaraa siis.


2. Lompakko
Se oli pitkään sattumalta myös Fossilin, mutta oli niin iso, että ei aina tahtonut mahtua käsilaukkuun ja niinpä siirryin taas varmaan yli 20v vanhaan Manufactumin lompsaan, mulla tosin mustana.

3. Korut
Koruissa on jonkun verran suomalaista merkkitavaraa, mm. Kalevala Korua ja ikivanha Aarikan hopeinen sormus ja siihen kuuluvat korvakorut. Mistään muusta korusta minulta ei ole kysytty niin paljon kuin tuosta Aarikasta, sitä ihailevat kaikki.


4. TV
Onhan meillä hieno Samsungin tauluteevee, johon saa myös nettiyhteyden eli voin katsoa vaikka Linnan juhlia Ylestä televisioruudun kautta. Kellarissa on joku merkitön vanha pieni tv, jota katselen silittäessä.

5. Puhelin
Tässä varmaan tarkoitetaan kännykkää, sillä eihän suomalaiset lankapuhelinta juuri käytä, toisin kuin meillä täällä jälkeenjääneessä Saksassa. Kännykkäni on Nokia Lumia 800. Saisin operaattorilta ilmaiseksi uudenkin, kun on tuo ollut jo kaksi vuotta, mutta en ole katsonut tarpeelliseksi. Seuraavan kännykän merkistä ei olekaan sitten tietoa, kun ei ole enää velvoitetta ostaa Nokiaa.

6. Kengät
Aina matalakorkoiset, usein Eccoa tai Geoxia.

7. Tennarit
Hyväksi on osoittautuneet kauan sitten alennusmyynnistä ostamani Reebokin Gore-tex Nordic walking, ne pitävät jalat sateellakin kuivana.



8. Farkut
Mac tai Brax, joita en osta merkin takia vaan siksi, että ne istuvat joten kuten tähän muodottomaan kroppaani, taitavat olla Suomessa tuntemattomia nimiä, vaikka toisaalta olen huomannut, että Suomessa myydään aina enemmän saksalaisia vaatteita.

9. MP3
Jostain laatikosta löytyisi sellainen iPod Shuffle, jonka olen saanut ilmaiseksi lehtitilauksen yhteydessä, mutta en oikein osaa sitä käyttää, en ainakaan tiedä, miten sieltä löytää jonkun kappaleen.

10. Tietokone
Tämä taitaa vetää viimeisiään, on vielä XP ja kuvaruutukin mustuu aina silloin tällöin. Tarkoituksena on hankkia uusi. Varalla on aina Aldin läppäri ja  sitten se mun rakas mini iPad, joka on osoittautunut hyväksi avuksi matkoilla.

11.Meikit
Hyvin vähän käytän eikä ole mitään tiettyä merkkiä, useimmiten apteekista tai luontaistuotekaupasta.

12. Kasvovoide
Tällä hetkellä Bodyshoppia, sekin tuliaisena kiinalaiselta X:ltä.

13. Deodorantti
Jo pitkään ollut Ökotestissä erittäin hyvän arvosanan saanut CD.


14. Hammastahna
Hammaslääkärin suosittelema ja testeissä hyvin menestynyt Colgate Total.



15. Shampoo ja hoitoaine
Apteekista Physiogelin Shampoo Plus, sopii herkälle, kuivalle, kutiavalle iholle, suosittelen.


16. Saippua
Eipä taida talosta löytyä muuta kuin Marseillen saippua, jolla putsaan mm. kenkiä. Muuten jotain juoksevaa pesuainetta.

17. Tuoksu
Yläkerrassa Jill Sanderin Eve, alakerrassa Escada Sex Graffiti. Jos en päälle pukiessa ylhäällä muista laittaa Eveä, sitten alakerrassa Escadaa.


18. Kivennäisvesi
Endokrinologin suosituksesta Steinsieker, jossa on paljon kalkkia.



19. Viini
Tällä hetkellä hyvin usein Markus Schneiderin viinejä.

20. Drinkki
Ilman muuta Aperol Spritz.



21. Leipä
Lähileipomon ruisleipää ja Suomessa mielellään Reissumiestä tai Ruispaloja ja muuten paljon näkkileipää tai hapankorppua.

22. Jäätelö
Mövenpick tai Häagen-Dazs kelpaa hyvin.

23. Ruoka
Mieluummin slow kuin fast food.

24. Karkit
Yritän olla syömättä. Suklaasta tykkään, mutta en ihan kaikista merkeistä, mieluiten Cailler tai sitten Fazerin salmiakkisuklaa.

25. Lakanat
Milloin Ikeasta, milloin saksalaisista kaupoista. Ikean pussilakanoissa on ne kivat aukot yläpäässä, joista on helppo vetää täkki sisään ja saksalaisissa on usein se hyvä puoli, että niissä on alapäässä vetoketju eikä täkki pääse pursumaan sieltä ulos. Kuvassa alppiseudun lakanoita vierashuoneessamme.



26. Kampaaja
Varmaan jo 15v sama, herttainen Andrea, jolla on oma pienen pieni söpö kampaamo ja jonka tunnen jo niin hyvin, että pidän melkein ystävänä. En tykkää sellaisista suurista salongeista, joita täällä on paljon.

27. Päivälehti
Paikallinen päivälehti, joka ilmestyy ma-la, koska siinä on paljon tietoa kotiseudusta. Sunnuntaisin meille tulee toistaiseksi Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, mutta olen nyt vähän sotajalalla sen kantajan kanssa, joka tulee lauantain ja sunnuntain välisenä yönä prutkuttavalla moottoripyörällä, ajaa meidän talon ohi ja kääntyy sitten takaisin, ajaa makuuhuoneen ikkunan alle, aivan kamala meteli ja herään siihen vuorenvarmasti ja sitten kaveri prutkuttaa kovaäänisesti eteenpäin. Metelistä iloitsevat tietysti myös naapurimme. Olen nyt kaksi kertaa tehnyt asiasta valituksen Frankfurtiin, saa nähdä, tuleeko tulosta vai pitääkö peruuttaa koko lehtitilaus.

28. Lehti
Kodin Kuvalehden olen tilannut ja joku saksalainen ruokalehti tulee aina silloin tällöin.

29. Sänky
Ikivanha, ollaan ostamassa uutta, joka tulee olemaan sellainen sähköistetty eli napista painamalla saa molemmat päät nostettua ylös ja alas.

30. t-paita
Pari Marc O'Poloa ja Sjödeniä, muuten ihan tuntemattomia merkkejä.

Yksi vakavarainen ystäväparimme on niin merkkitietoinen, että eivät osta mitään, jos ei esim. vaatteessa lue, minkä (tietysti hurjan kalliin) firman se on. Itse on välitä merkeistä, pääasia, että vaate tai muu miellyttää ja Allumies ei voi sietää merkkejä ja irrottelee kynsisaksilla krokotiilejä sun muuta t-paidoista, jos on jostain syystä sellaisen paidan saanut.

21 Kommentare:

  1. Tämä on hauska, mutta onneksi et haastanut (ainakaan minua)! Noissa lakanoissa oli makea nukkua, joten ovat sekä kauniit että hyvät.

    Kalevala Koru on kai lanseerannut uusia heloja taas...

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Pitääkin sitten joulukuussa katsella uusia heloja.

      Löschen
  2. Merkkitavaraahan ne kaikki tuotteet ovat. On tietysti kysymys, onko merkki tunnettu tai tuntematon ja minkä hintaista tavara on. Usein itse merkistä saa maksaa mannoja. Meillä on leikki, jossa katselemme vaatteittemme merkkejä ja saadaan usein mukavat naurut päälle. No onhan minullakin Marimekkoa ja Kalevalankoruja ja Iittalaa ja Reissumiestä jne. Tulee ostettua noita suomalaisia merkkituotteita, mutta vain siksi, että pidän niistä.

    IiIttalaa ja Reissumiestä jne

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Siksihän minäkin ostan, kun pidän jostain enkä merkin takia.

      Löschen
  3. Kiva että sinäkin teit tämän ja oli kiva lukea:) Mulla on Fossilin kello,ollut jo yli 15 vuotta enkä halua millään luopua siitä ,eli vaihtaa,rakastan sitä! Olin ajatellut vaihtaa puhelimen Nokiaan,mutta nyt en taidakkaan vaihtaa...

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mullakin on Fossilin kello, taitaa olla jo kolmas. Ensimmäinen niistä oli kätevä Aasian matkoilla, kun siinä oli kaksi aikaa.

      Löschen
  4. Kiva että teit tämän! Minua huvitti, kun kuvittelin Allumiehen irrottelemassa kynsisaksilla vaatteista merkkejä. :-D

    Nuo korut ovat kyllä tosi hienot; ei ole ihme jos herättävät huomiota.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Joo, se katsoo ekaksi, että ei kai vaan missään ole mitään merkkiä. :-)

      Löschen
  5. Heh, minulla ei ole tahan haasteeseen paljonkaan asiaa. Vaatteet ovat torilta tai paikallisista halpiskaupoista. Kelloa en kayta.

    Aarikan korviksia on kylla kymmenittain.

    Terkkari on 37-tuumanen Toshiba. En kylla muista koska olisimme sielta mitaan katsoneet kun laitoimme kaapelikanavat veks ja nyt nakyy vain kolme paikallista. Mies on yleensa iltasin toissa ja mina katselen TV-kaistaa.

    Kengat on usein Merrell-merkkisia, samoin sandaalit. Tykkaan kovasti.

    Ainoo vahan "hienompi" merkkituotteeni on kannykka Samsungin Galaxy 3. On ollut jo vuoden ja sita en vaihtaisi pois. Mina olen anti-Apple. En tykkaa heidan suljetuista systeemeistaan.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ihan samasta syystä olin minäkin anti-Apple, mutta sitten vaan hurahdin tuohon ipadiin, kun kummipoika sitä esitteli.

      Löschen
  6. Ompas miulla helppoo...TV:tä ei oo, kelloa en käytä, kännykköjä on pari iäkästä Nokiaa...ei kannata soittaa on yleensä äänettömällä. Meikkejä ja korujakaan en yleensä käytä, kun kukaan ei niitä nää draussen im Busch, sama koskee vaatteita. No on miulla kyllä jokunen merkkitavarakin...kiikari Marke Zeiss, kaukoputki Swarovski, kivääri Mannlicher, 308 Win......mutta kaikkein arvokkain, ainutlaatuisin ja oikea rariteetti on tuo armas kumppanini! .

    Maikki

    AntwortenLöschen
  7. Peukutan Allumiestä, onko hällä varmasti kaikki tarpeelliset ratkomisvälineet, joskus ne saamarin etiketit on tosi lujassa.
    Täällä pitää aina kiskoo kaikki etiketit hyvin esille, kälynikään ei yhtään tykkää kun olen aina kääntämässä hänen Cacharel-lappujaan takaisin kauluksen sisään :)

    AntwortenLöschen
  8. Minä olen Allumiehen kanssa samoilla linjoilla. Olisi jotenkin noloa kulkea vaikka Lacosteen paidassa. En tiedä miksi. Ehkä miellän merkkeilyn johonkin lesoiluun? Vaikka täällähän sitä vasta harrastetaankin...

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kun ostettiin viime kerralla Kiinassa t-paitaa, Allumies funtsaili pitkään siinä olevaa harmittavaa logoa, niin myyjä luuli, että sen mielestä se merkki ei ollut TARPEEKSI iso ja rupesi etsimään paitoja, joissa olisi oikein iso logo.

      Löschen
  9. Kiva meemi, voisin napata mukaani :)
    Aivan IHANAT nuo lakanat - sellaista kesämökkitunnelmaa. Mäki haluun!

    AntwortenLöschen