Dienstag, 15. Oktober 2013

Naapureiden linssejä ja varkaita


Naapurin linssisalaatin resepti meni pihajuhlien jälkeen jakeluun, kun maistui kaikille:

pieni sipuli
reilu pala inkivääriä
iso porkkana
valkosipulin kynsi
- pilkotaan pieneksi ja kuullotetaan parissa ruokalusikallisessa oliiviöljyä ja maustetaan currylla.

250g punaisia/keltaisia linssejä huuhdotaan vedellä ja keitetään kasvisliemessä ohjeen mukaan.

Kaikki aineet sekoitetaan ja maustetaan suolalla, mustapippurilla ja balsamicolla.

1-2 kevätsipulia pilkotaan pieneksi ja lisätään joukkoon.

Annetaan jäähtyä ennen syömistä.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tänä aamuna leikin rikosvalokuvaajaa. Eilen illalla naapurissa oli nimittäin käynyt varkaita, olivat saaneet keittiön ikkunan väännettyä auki ja kiivenneet siitä sisään ja ulos pääsivät terassin ovesta, kun saivat katkaisimesta painaen kiinni olevat kaihtimet auki. Nyt olen iloinen, että meillä on kaihtimiin kaukosäädin ja senhän voi hyvin piilottaa päinvastoin kuin seinällä olevan katkaisimen. Mukaan oli lähtenyt pyödällä olleet kirjekuoret, joissa oli yhteensä 120€ rahaa. Vieressä oleva iPad jäi pöydälle, poliisit olivat sanoneet, että eivät niitä välttämättä ota mukaan, koska varkaat saatetaan tunnistaa iCloudin kautta kuten tässä tapauksessa kävi. Onneksi naapuri oli orkesterin harjoituksissa ja hänellä oli minun arvokas selloni mukana.
Kommentare:

 1. Linssisalaati, -keitto, -pata, kaikki yhtä herkullisia. Tuo ohje pistetään korvan taakse. Nam.
  Inhottavia nuo murtovarkaat. Meillä ovat käyneet kaksi kertaa talvella siellä vapaa-ajan asunnossamme, tulivat ikkunan kautta ja poistuivat ovesta. Toka kerralla ei hävinnyt mitään, kun olin viisastunut ja vienyt pois ne, jotka ehkä olisi varkaita kiinnostanut. Kaikkien kaappien ovet olivat sepposen selällään ja ulkorakennuksen viidestä ovesta oli viilattu riippulukot irti. Turhaa touhua oli. Eka kerran jälkeen en pystynyt menemään sinne pitkään aikaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä kävivät kauan sitten jouluna, kun olimme Suomessa. Onneksi naapuri lähti viemään äitiään kotiin ja näki kolme "ei tänne kuuluvaa" miestä ja oli tarkkaavainen ja kuuli sitten, miten terassin ovi murrettiin auki ja soitti poliisille. Varkaat oli ehtineet yläkertaan vierashuoneeseen penkomaan kaappia, jossa on vain liinavaatteita, kaikissa muissa huoneissa olisi ollut mielenkiintoisempaa tavaraa kuten kameroita, kelloja jne. Oli kyllä jotenkin inhottava tunne, että täällä oli joku vieras käynyt. Veljeni mökiltä vietiin kaikki vanhat Arabiat ja parin vuoden päästä saivat selville varkaan, kun ikkunalasiin oli jäänyt verta ja olivat tehneet DNA-analyysin.

   Löschen
 2. Onneksi sello oli poissa. Kamalan ikäviä nämä varkaat ja tuossakin ihan tyhjän takia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toisaalta luulen, että ei ne sellaista instrumenttia mukaan ottaisi, kun eivät ymmärrä arvoa ja vaikea myydä, mieluummin rahaa ja koruja.

   Löschen
 3. Hui kauhistus, ja vielä ihan naapurissa! Kyllä ovat nykyajan varkaat fiksuja - mulle ei tulisi mikään iCloud-juttu mieleenkään!

  Kiitos linssisalaatin ohjeesta. Kokeilen varmasti! Linssejä olisi joka laatua, mutta tekijä on vähän laiska ja mielikuvitukseton...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No sähän varmaan tunnet kaikki linssiruoat. Dal<3

   Löschen
 4. Onneksi sentään hieno sellosi oli muualla turvassa.Mulla on kerran käynyt varkaita,mutta ei tässä asunnossa vaan asunnossa jossa asuin ensimmäistä kertaa täällä Israelissa.Tulin töistä kotiin ja löysin sukkahousuni kolmannen kerroksen rappusilta...olivat kiireesti paenneet pantuaan ensin kotini ihan sekasortoiseksi ja tietysti veivät kaiken arvokkaankin. Mulla on puhelimessa joku sellainen paikantamisjuttu varkauden varalta,oliskohan se tuo sama pitää tarkistaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hihi, sukkahousut tulee rappukäytävässä vastaan :=)

   Löschen
 5. Edellisessa asunnossa kerran yolla mies herasi (jutun kummallisin osa, kun han varsinkin siihen aikaan nukkui kun tukki) ja naki etta makuuhuoneen parvekkeella hiippaili joku. Ovikin oli meilla auki, niin kuin aina. Mies poukkasi sangysta hurjasti huutaen (olin varma etta on joko seonnut tai nahnyt painajaista) varkaan suuntaan. Tama pelastyi, yritti laskeutua vesiputkea pitkin alas, putosi ja jai sinne alas korisemaan. Asuimme silloin 2.kerroksessa. Soitimme poliisit, jotka eivat kovin kiirehtineet ambulanssia tilaamaan. Myohemmin kuulimme etta mies oli kuollut. Oli alan veteraani, yli 60-v ja ekan kerran ollut poliisin kanssa tekemisissa 11-vuotiaana.

  AntwortenLöschen
 6. Linssisalaatti kuulostaa tosi herkulliselta. Meillä kävi aikoinaan Aurinkorannikolla rosvoja. Me nukuttiin yläkerrassa ja minä heräsin sitten yöllä ääniin ja syöksyin alakertaan, mutta ne hävis sen tien.
  Oliko ne veljesi vorot Äimälassä? Meillä siellä on aina öisinkin ovet ja autot auki, mutta ei ne silloin kyllä tule.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli siellä. Ei sielläkään normaalisti lukkoja laiteta, mutta tuo oli, kun mökki oli laitettu talviteloille.

   Löschen