Samstag, 28. Dezember 2013

Tapaninpäivä 2013

Tapaninpäivän illaksi olimme kutsuneet ystäväpariskunnan, heidän poikansa ja singaporelaisen miniäehdokkaan sekä berliiniläisen kummipoikamme syömään. Ruokalistalla oli mm. bataattipyrettä päärynäsambalin ja kampasimpukoiden kanssa ja kotitekoisella basilikatomaattipestolla ja parmankinkulla täytettyä possunfilettä sienimustikkarisoton kanssa. Olin myös ostanut tukkuliikkeestä ensimmäiseksi jälkiruoaksi ison määrän hienoja ranskalaisia juustoja ja valintani olikin osunut nappiin, sillä ne menivät hyvin kaupaksi. Opetin nuoren polven syömään sinihomejuuston suomalaiseen tyyliin joulupiparin kanssa. Jälkiruokana oli Dr.Oetkerin reseptillä tehtyä Bratapfeltiramisuta eli uuniomenatiramisuta, jonka mantelikoristeet jätin pois ja laitoin päälle joulun värejä eli granaattiomenan siemeniä ja pistaaseja.

Nuori pari oli pari päivää aikaisemmin saapunut Singaporesta ja heillä  oli tietenkin jetlag-ongelmia. Neitokaisen stressihormooni oli varmaan kohteliaisuudesta ihan vieraita ihmisiä kohtaan niin korkealla, että hän jaksoi kauniisti hymyillä koko illan eikä näyttänyt väsymyksen merkkejä


mutta sulhanen simahti jossain vaiheessa, kun oli vaihtanut ruokapöydän äärestä nojatuoliin


Ilta oli todella onnistunut ja kiitosta sateli osallistujilta seuraavanakin päivänä ja me taas kiittelimme erikoisen kivasta seurasta.

Kommentare:

 1. Minä katselin tuota sinun kakkuasi ja mietin, että vau, onko granaattiomenoista jalostettu myös vihreä muoto :D.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei sitä kuule nykyaikana tiedä vaikka olisikin.

   Löschen
 2. Jetlag ynnä tuo herkuttelu, ei ihme, että poika väsähti. Hyvä että silmälasit pysyivät ehjinä, vaikka vinoon menivätkin:-)

  AntwortenLöschen
 3. Hyvän ruuan päälle pienet nokoset ovatkin paikallaan. Sinun muunnoksesi näytti herkullisemmalta kuin tri Öetkerin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vai että parempi kuin alkuperäinen tai ainakin sesonkiin sopiva

   Löschen
 4. Herkullinen menu! Ihana enkeli tuossa nukkuvan vieraan takana.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Valitettavasti sauerlandilainen taiteilijaukko ei enää tee noita puujuttuja, etsittiin häntä pari vuotta sitten, mutta ateljeeta ei enää ollut.

   Löschen
 5. Nami,vieraasi saivat kyllä herkutella:)

  AntwortenLöschen
 6. Antworten
  1. ja kauniin väristä ja terveellistäkin

   Löschen