Samstag, 1. März 2014

Näytä meille kaupunkiasi / helmikuu


Päivää myöhässä helmikuun meemi, tällä kertaa teemana ovet ja ikkunat. Kansiosta löytyi kuva kaupungin tunnetuimmasta ikkunasta, jonka on tuomiokirkkoon suunnitellut nykyajan kallein taiteilija Gerhard Richter.
Ikkuna on mielestäni hieno, kun aurinko paistaa sen läpi ja lasimaalaus heijastuu kirkon kivilattialle.


Ovikuvia ei löytynyt, piti käydä tuossa ulkona kuvaamassa. Tännekin on alkanut tulla värikkäitä ovia, vaikka ei vielä pelata samassa liigassa Irlannin kanssa.

Kommentare:

 1. Tuo Richterin ikkuna on upea! Mieki olen kai julkaissut siitä kuvan. Kyllä teillä on kaunis kaupunki.

  AntwortenLöschen
 2. Värikkäät ovet kivoja, Irlannissa osaavat jo aikoja sitten.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olen aina kadehtinut niitä Irlannin värejä.

   Löschen
 3. Ikkunat kertovat paljon siitä mitä sisällä on. Tuo tuomiokirkon ikkuna mielestäni on kuin palapeli - palapeli koko yhteiskunnasta. Valojen vaikutus sisälle varmaan hieno. Värikkäät ovet, ikkunat ym. tuovat iloista ilmettä kaupunkikuvaan-

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo ikkuna tarvitsee paljon auringonvaloa, silloin se on kauneimmillaan.

   Löschen
 4. Kaunista ikkunaa siellä Domissa. Kauneimmat ovet olen nähnyt Mecklenburgissa muistaakseni Darssissa. Niitä tehdään siellä vieläkin käsityönä. Myös Klöntürit ovat ihania, muistaakseni niitä oli myös im Bergischen mutta pääasiassa näin niitä Ostfrieslandissa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Darßissa ollaan käyty, mutta en kyllä yhtään muista ovia sieltä. Klöntürejä on enemmän maalla, niitä ei näy täällä miljoonakaupungissa.

   Löschen
 5. Ikkunat ja ovet on kivoja kuvauskohteita, silloin kun ne on kuvattavia. Miksihän esim. Suomessa niiden pitää olla lähes poikkeuksetta aika tylsiä?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Saksalaiset ovet on nykyaikana mielestäni oikein rumia, joskus tekis mieli tehdä tänne kuvasarja kamalista ovista, suomalaiset on niihin verrattuna tosi kivoja.

   Löschen
 6. Kaunis tilkkutäkki koko ikkuna, jos nyt näin arkisesti voi asian ilmaista:-) Vangitseva! Tuota jäisin kyllä vain katselemaan ja saarnat ja muut jäisivät taka-alalle.
  Ovia tuijottelen muutenkin, en tiedä mikä niissä kiehtoo. Täällä [KLIK] pidän näistä vanhoista ovista, nekin ovat joskus olleet kauniita, mutta nyt niillä on lisäksi vielä tarina kerrottavanaan. Mitähän mielenkiintoista meidän kesäpaikkamme vanha sininen ovi pitää lukkojensa takana!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihania ovia linkin takana. Meillä on kellarissa juliste toscanalaisista ovista, nekin on mahdottoman kauniita. Yhden vanhan oven kuva on jossain kansioissa, mutta en ole vielä ystävystynyt tämän Windows seiskan kanssa, joka taltio kuvat päivämäärän mukaan, pitäis jotenkin lajitella, kun enhän mä muista, minä päivänä otin sen kuvan.

   Löschen
 7. ONhan nuokin kivoja ovia. Irlannissa tuli otettua kovasti kuvia ovista ja ikkunoista. :D Useita kymmenia kumpaisiakin. Oli ne niin kivoja!

  AntwortenLöschen