Mittwoch, 19. März 2014

Päivän värit

Olenkohan ollut edellisessä elämässä ruotsalainen, kun etupihalta löytyy nyt vain Ruotsin värejä.

Makuuhuoneessa maalarini  taikoo nyt kuitenkin maitokahvin värisiä seiniä. Meillähän on seinillä ns. Rauhfaser, joka aina maalataan. Mitähän se on muuten suomeksi???Säässä ei ole valittamista kuten kuvasta näkyy.

Kommentare:

 1. Kauniit värit.Meilläkin nyt on joka paikassa keltaista ,sinistä sitten pitää etsiä vähän tarkemmin;:D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sinisestä olen kyllä aina tykännyt, mm. sinivuokko on ihana.

   Löschen
 2. Toinen vaihtoehto, että olet ollut ukrainalainen:-) Täällähän venäläiset turistit suuttuivat, kun näkivät eräässä paikassa sinikeltaisen suomenruotsalaisen isännänviirin.
  Kätevää, kun saa vain maalata seinät!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin tosiaan, ukrainalainen, vaikka sukunimi oli kyllä ruotsinkielinen. Maalaaminen on helpompaa kuin liimaaminen, varsinkin jos tapetissa on kuviot.

   Löschen
 3. Eikös keväisin ekaks aina ole semmoinen sini-keltainen kausi luonnossa? Rauhfaser on minullekkin tuttu, muttei aavistustakaan, mitä se on suomeksi.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Rupes naurattamaan, kun tuli mieleen hauska leffa nimeltä Meier, se kertoi itäsaksalaisesta miehestä, joka salakuljetti Rauhfaseria DDR:ään ja sai jopa Honeckerilta kunniamerkin.
   http://de.wikipedia.org/wiki/Meier_%28Film%29

   Löschen
 4. Ihanaa, että kevätkukat ja onnenpensaat ynnä muut kukkivat. Keväällä on tosiaan paljon keltaisia kukkia, että mehiläiset ja kimalaiset löytävät ne paremmin.
  Wiktionary antoi selitykseksi, että Raufasertapete on sahajauhotäytteinen epätasainen seinänpäällyste:
  ebglanniksi ingrain wallpaper -> woodclip wallpaper, ranskaksi paper ingrain, alasorbiksi gropua tapeta, yläsorbiksi hrubopowjerchowa tapeta. En ole tuon sahajauhotapetin eli röpelötapetin ystävä, enkä sure, ettei sille ole suomeksi myyntinimikettäkään.http://de.wiktionary.org/wiki/Raufasertapete

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No niin, alasorbiksi löytyy nimi, mutta ei suomeksi. :D

   Löschen
 5. Antworten
  1. Taitaa olla vähän eri asia, ilmeisesti kuitutapetti on valmis tapetti, jota ei siis tarvitse maalata, mutta tiedä häntä.

   Löschen
  2. Entä lasikuitutapetti? Ne pitää kai maalata.

   Täällä sataa lunta!

   Löschen
  3. Koti-insinöörini muoviosio varmaan vastustaisi tuota lasikuitua, sillä hän aina korostaa, että ns. lasikuitu on lujitemuovia. Meillä ei vielä sada, oli ihan aurinkoinen iltapäivä.

   Maikki

   Löschen
  4. Glasfasertapete on tosiaan eri juttu.

   Löschen
  5. Olisikohan kyse tästä:
   http://rakennusmaailma.fi/artikkelit/tapetit-tutuiksi
   Polyesteriselluloosatapetin erikoissovellus on niin sanottu maalaustapetti.

   Löschen
  6. Netin mukaan ei, se on Vlies eikä Rauhfaser, joka on puusts/paperista.

   Löschen
 6. Kevaiselta nayttaa. Ja kadehdin noita lampotiloja. :) Tanaan oltiin onneksi plussan puolella mutta ei monellakaan asteella. Mulla olis kanssa maalaushommia tiedossa kunhan saan taman jalan viela parempaan kuntoon. Taidan tosin joutua maalaamaan ihan itse. :(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tänään on kalenterin mukaan kevät ja meillä on niin ihana ilma. Kyllä se tulee sinnekin vielä, teidän lumiahan on täällä Euroopassa kadehdittu.

   Löschen
  2. Täällä on taas monet kadehtineet teidän lumia. :D

   Löschen
 7. Siniset kukkaset ovat minun lempikukkia, keltaiset taas mieheni lempikukkia. Oikeastaan pidän noista molemmista kevään kukkaväreistä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Anoppini oli sitä mieltä, että vihreä ja sininen väri eivät sovi yhteen ja sanoin sitten aina vastalauseena, että eikö muka siniset kukat vihreine lehtineen ole kauniita ja hän meni ihan ällikälle.

   Löschen
  2. Hyvä vastaus anopille:)

   Löschen
 8. Helmililjoja oli hääkimpussani, viikkoa ennen juhannusta. HK

  AntwortenLöschen
 9. Onpa teillä lämmin! Minun puutarhasuunnitelmani sisältää sinivalkopinkkejä kasveja. katsotaan kuinka sitten lopulta käy..

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sinivalkoinen on ollut aina munkin suosikki, ruiskaunokki ja päivänkakkara♥

   Löschen