Sonntag, 20. April 2014

Suklaita sulatettu

Nyt on sulatettu paljon suklaita. Ehkä paras suklaa tämän vuoden pääsiäisenä oli tekemämme suklaakastike, joka syötiin naudan fileen kanssa. Ruoka muistutti aika tavalla Reininmaan kansallisruokaa eli hapanpaistia, jonka kastikkeeseen laitetaan myös rusinoita. Reseptin löysin täältä.


Vieraat olivat tyytyväisiä, soittivat vielä seuraavana päivänäkin ja kiittelivät hyvästä ruoasta. Heidän tuomansa Lindt-pupu ei päässyt kukkakimpusta kastikkeeseen, johon täytyy laittaa tummaa suklaata ja pupu sai siis olla rauhassa komeassa tulppaanikimpussa.


Yhden synnin voisin tässä tunnustaa: lauantai-iltana söin viisi pientä Lindt-pupua, jotka oli oikeastaan tarkoitettu naapurin lapsille. Onneksi oli muutakin ostettu ja lapset saivat Lindt-munia.

Tänään tehtiin ruoansuklaansulatuspatikkaretki Sieg-joen maisemiin. Sää oli aivan mahtava, jopa siellä ylhäällä vuorilla  +23C ja luonnossa ja maisemissakaan ei ollut valittamista.

Yhdellä kukkulalla oli maalaistalo ja valtava omenaplantaasi. Tien varrelle oli  ystävällisesti laitettu kori, josta nälkäinen vaeltaja sai ottaa itselleen omenan. Luonto on ylhäällä kukkuloilla jäljessä ja joissakin omenapuissa oli vielä kukkia.


Tässä blogiystävä Maikille komea tammi.12 kilometrin lenkki päättyi kivaan joen rannalla olevaan kahvilaan ja ne kalorit, jotka kulutimme lenkillä, tulivat takaisin, kun syötiin porkkana- ja mansikkakakkua.

Kommentare:

 1. Kiitokset onpas komea vanha puu. Meillä ei ole pupuja vielä syöty, vaan vasta huomenna ja se ei ole suklaasta vaan ihan täyttä lihaa.
  Liikuttu on täälläkin, mutta ihan melkein omassa pihassa, nimittäin alettu purkaa uima-altaan katetta. Koskaan sitä ei tähän aikaan vuodesta ole vielä tehty ja sinivuokotkin kukkivat pihassa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, uima-allas! Meidän tontille mahtuis korkeitaan kylpyammeen kokoinen.

   Löschen
  2. Teillä kyllä vois kauemmin hyödyntää uima-allasta kuin meillä. Mutta meillä voi ihan nakuna mennä uimaan, kun naapuriin on n. 300 m.

   Löschen
 2. Nuo omenat kai ovat viime syksyltä, kun vieressä kukkii omenapuu!!! Tuon komean tammen olisin mielelläni halunnut Suomen pihallemme, siellä meidän tammi elää, muttei paljon pituutta kasva.
  Me söimme Mignon-munan puolikkaan eilen, toisen jaamme tänään ja sulattelemme sen puistolenkillämme.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, ei ole tämänvuotisia omppuja. Mignon, tulee lapsuus mieleen♥♥♥ Ja sitten pääsiäisestä tulee aina mieleen sellainen isompi muna, jossa oli sisällä ihana sormus.

   Löschen
 3. Kivaa maastoa kävellä. Eikä tuo kahvilakaan näytä ikävältä. Tässä talossa ei ole ollut suklaapupuja, ainoastaan Niedereggerin marsipaanipupu ja -munia. Vielä yksi muna on syömättä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luonto oli kauneimmillaan. Kahvilassa oli ulkona sohva ja nojatuoli ja nojatuolin vieressä kristallikruunu, mutta se ei oikein näy tuossa kuvassa. Harmi se sun pähkinäallergia. Naapurin pikkupojallahan on sama tai luultiin, mutta se onkin koivun "Kreuzallergie" ja hänen pitää nyt syödä vähän pähkinää, ettei muutu pahemmaksi.

   Löschen
  2. Kyllä mie pystyn syömään suklaata, erityisesti tummaa (vähälaktoosista). Nuo ristikkäisallergiat ovat myös tylsiä. Mieki pystyn syömään tiettyjä aineita aina joskus, mutta en aina. Ja minun allergiat ovat lieviä (paitsi tuo pähkinä).

   Löschen
 4. Ihanan vehreää kuvissasi.VIime vuonna löysin ison Lindt-pupun tämän asuinkaupunkini keskustan herkkukaupasta ja söin sen itse;D
  Suklaa on hyvää lihan kanss;meksikossahan se on suosittua (mole-kastike)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt on kyllä niin kaunista, tää aika menee ihan liian nopeasti ohi.
   Ekaa kertaa kokeilin suklaakastiketta ja se oli kyllä hyvää ja teen toistekin.

   Löschen
 5. Miksihän meidän kesäpaikan tammemme ei muistuta ollenkaan tuota yksilöä? Mr Clarissan ylpeyden aihe se joka tapauksessa on, eli on elossa talvi talven jälkeen ja on jopa hiukan kasvanutkin.
  Nyt saisi suklaalla herkuttelu hiukan vähentyä, mutta kun kaapissa on noita Lindtin Creation-levyjä erilaisilla täytteillä, niin pakko niitä on maistaa aina välillä. Tumma suklaahan on niin terveellistä, kuten tiedämme.
  Onneksi puput ovat saaneet jäädä vain seuraamaan, kun nallet siellä tappelevat, kuten lehdestä sai lukea hiljattain. Saa nähdä kumpi voittaa, Haribon nallekarkki tai Lindtin suklaanalle:-)KLIK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En saa nyt tuota linkkiä tällä koneella auki, mutta eiks ne ole jo pitempään tapelleet muistelisin.

   Löschen
  2. Onhan tuo tappelu kestänyt jo pitemmän aikaa. "Suuri nallekarkkikiista sai tänään Kölnin hovioikeudessa välietapin. Oikeudenkäynti tulee todennäköisesti jatkumaan korkeammassa oikeusasteessa........." :-))

   Löschen
 6. Täälläkin olisi tarkoitus siirtyä siihen suklaan sulatteluun. Huh, että on tullut syötyä. Onneksi pääsiäinen on vain kerran vuodessa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olin oikeastaan päättänyt olla syömättä suklaata, mutta.....

   Löschen