Donnerstag, 12. Juni 2014

Tänään tarjolla uunivihannessalaattia

500g nippu porkkanoita
400g punajuuria (raakoja)
1 punainen paprika
1 fenkoli (n. 400g)
6 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vaahterasiirappia
5 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
3 rosmariinin oksaa
6 timjamin oksaa
20g pinjansiemeniä
nippu rucolaa
200g puhvelimozzarellaa
3 rkl saksanpähkinäöljyä
2 rkl mietoa valkoviinietikkaa
4 rkl aceto balsamicoa




Putsaa/kuori porkkanat ja jätä niihin 3cm vihreää ja halkaise ne pituussuunnassa.
Kuori punajuuret ja jaa ne kuuteen osaan.
Leikkaa paprika neljään osaan, poista siemenet ja leikkaa se parin centin leveikse kaistaleiksi.
Putsaa fenkoli, puolita ja leikkaa puoliskot neljään osaan.
Kuori salottisipulit ja halkaise ne pituussuunnassa.
Puolita valkosipulinkynnet.

Sekoita siirappi ja oliiviöljy keskenään ja sekoita vihannesten joukkoon.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä vihannekset rosmariin ja timjamin kanssa uunipannulle.
Kypsennä puolisen tuntia 200 asteessa. (Sirottele 20 min. päästä pinjansiemenet pannulle.)

Putsaa rucola.
Ota vihannekset uunista ja anna niiden levätä 10 min.
Nypi rosmariini ja timjami pois.
Hajota valkosipulit haarukalla.
Nostele rucola vihannesten sekaan ja laita salaatti tarjoiluvadille.
Nypi mozzarella salaatin päälle.
Sekoita pähkinäöljy ja valkoviinietikka ja balsamico ja tiputtele salaatin päälle.
Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa vähän haaleana.

Tehdään toistenkin. Söimme nyt patongin kanssa, mutta sopii myös grillilihan lisukkeeksi.

8 Kommentare:

  1. Herkkua! uunivihannekset ovat niin hyviä:)

    AntwortenLöschen
  2. Jo tuo kuva toi veden kielelle, kaunista ja herkullista. Uunissa kypsennetyt vihannekset ja juurekset ovat meilläkin suosittu ruoka. Otin viimeksikin mukaan kesämökille uunipannullisen, jossa oli perunaa, sipulia, valkosipulia, persiljaa, oreganoa, suolaa, mustapippuria. Lopuksi raastoin päälle parmesanjuustoa. Kahdeksi päiväksi riitti herkuteltavaa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mekin syödään paljon parmesaania, ostan aina kilon kömpäleen tukkuliikkeestä.

      Löschen
    2. Öljy unohtui tuosta mun ohjeesta:-)

      Löschen
  3. Miksi porkkanoihin pitää jättää vihreää?

    Kivan näköinen, värikäs ruoka. Vaarallisen öljyn voin vaihtaa kurpitsansiemenöljyyn?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Estetiikan takia sitä vihreää ja pähkinäöljyn tietenkin vaihdat tosiaan vaikkapa kurpitsaöljyyn. Meillä ei ollut saksanpähkinäöljyä ja käytettiin hasselia.

      Löschen
  4. Tata pitaa kokeilla. Meillakin kasviksia uunissa aina valilla laitetaan mutta enpa ole niista salaattia tehnyt. :) Kokeiluun menee!

    AntwortenLöschen