Kun kaapista löytyi kaikki aineet, kokeiltiin uuden lehden tosi helppoa reseptiä.
450 g Penne Rigate
350 g aromaattisia kirsikka- tai taatelitomaatteja
2 palloa mozzarellaa (mielellään puhvelisellaista, mutta kävi tuo yksinkertainenkin hyvin)
nippu basilikaa
kourallinen mustia oliiveja
noin 5 rkl hyvää* oliiviöljyä
2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
2 rkl kylmää voita
Keitä pasta suolavedessä al dente. Säästä vähän keitinvettä.
Halkaise tomaatit, leikkaa basilika suikaleiksi.
Halkaise oliivit ja poista kivi.
Kuutioi mozzarella.
Sekoita oliiviöljyn, voin ja sitruunankuoren kanssa kulhoon.
Sekoita kuuma pasta joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla ja jos haluat, voit lisätä vähän keitinvettä joukkoon.
Tosi helppo tehdä, valmistuu 20 minuutissa ja meille maistui niin, että tehdään varmasti toistenkin.
*huvittaa tuo "hyvä" oliiviöljy ihan niinkuin joku nyt käyttäisi vapaaehtoisesti huonoa. Vanhoilla saksalaisilla oli ennen tapana puhua myös hyvästä voista ("gute Butter"). Sanonta on peräisin sodan jälkeiseltä ajalta, jolloin ihmisillä ei ollut varaa oikeaan voihin ja he joutuivat käyttämään margariinia tai muuta rasvakorviketta. Aito voi oli se "hyvä voi".
resepti ja kuva: livingathome.de
Mummini keittokirjassa (painettu kirja) ruuanvalmistusohjeet alkavat usein kehotuksella pese voi. Entisajan kirnuvoi oli niin suolaista, että pesemällä saatiin liika suola pois.
AntwortenLöschenMuistan, että äitini olisi myös joskus pessyt voita, kun reseptissä sanottiin nimenomaan, että pitää käyttää suolatonta voita. Saksassa sitä ongelmaa ei ole, kun täällä on voi oikeastaan aina suolatonta, joku hienompi ranskalainen voi saattaa olla suolaista.
LöschenSe oli ei-karjalaisen mummin keittokirja, jossa pestiin voi.Näytti hyvältä ja riittävän helpolta tuo kirjaamasi resepti. Menee kokeiluun! HK
AntwortenLöschenKarjalainen äitinikin kyllä joskus pesi
LöschenMiksiköhän sitä voita vielä tarvitaan? Voisin kyllä kokeilla tätä, vaikuttaa sellaiselta, että osaisin tehdä.
AntwortenLöschenVoi antaa makua. Hyvin monet tähtikokitkin saattaa paistaa jotain öljyssä, mutta lisäävät sitten lopussa voita antamaan makua. Jos et tuota osaa tehdä, niin sitten on asiat huonosti.
LöschenMeillä meni Hackmannin paistinpannu asiakaspalautukseen tänä kesänä. Saimme uuden ja kirjalliset ohjeet, että paistinpannulle ei tule käyttää ruoka-, oliivi-, tms. öljyä. Margariinia tai voita pyydettiin käyttämään. HK
AntwortenLöschenOho, enpä ole tuota ennen kuullut. Voihan palaa helposti, siksi se laitetaan vasta lopussa pannulle eikä läheskään kaikkia pannuja saa kovasti kuumentaa. Me ei olla vielä löydetty täydellistä paistinpannua tai siis meillä on monta erilaista.
AntwortenLöschenTuo menee nyt suoraa päätä sinne "Allun ruokaohjeet"-mappiin. Tänään tein pikaisesti samaa kuin suunnilleen tasan vuosi sitten [klikkaus]
AntwortenLöschensaattaisitte tykätäkin
LöschenTuo on vähän kuin pasta fresca,mitä teen aika usein,namia:)
AntwortenLöschenMinä olen luullut, että pasta fresca tarkoittaa tuoretta pastaa.
LöschenYksinkertainen on parasta! Olen tehnyt joskus jotain samantyyppistä pastaa, mutta siihen ei tullut mozzarellaa. Seuraavalla kerralla kokeilen sitten sillä. :-)
AntwortenLöschenMozzarella sopii oikein hyvin.
LöschenHyvää oli. Tein eilen. Kiitos reseptistä.
AntwortenLöschenKiva jos tykkäsit
LöschenTaytyypa kokeilla! Kuulostaa oikein meidanlaiselta salaatilta. Jotain vastaavantyylisia ollaan tehtykin mutta ilman reseptia. Eika sitruunaa tulisi kylla mieleen laittaa mukaan ollenkaan.
AntwortenLöschenon nopea tehdä
Löschen