Montag, 11. August 2014

Sunnuntain naurut

Jos haluatte nauraa, menkää elokuviin katsomaan ranskalainen komedia "Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu". Se kertoo katolisesta, ranskalaisesta, maaseudulla asuvasta porvariperheestä, jossa on neljä naimaikäistä tytärtä, jotka löytävät puolisonsa eri kulttuuripiireistä, ensimmäinen menee naimisiin kiinalaisen kanssa, toinen arabin ja kolmas juutalaisen eivätkä vanhemmat todella ole amused. Neljäs löytää sitten vanhempien iloksi katolisen miehen, joka sitten osoittautuu mustaihoiseksi afrikkalaiseksi, jota jopa ne kolme muutakin vävyä vieroksuu. Filmi on täynnä ennakkoluuloja ja kliseitä, mutta niin hauska että. En muista, milloin olisin niin paljon nauranut elokuvissa.
Englantilainen nimi on Serial (Bad) Weddings, saksalainen Monsieur Claude und seine Töchter, suomalaista nimeä en tiedä.20 Kommentare:

 1. Varmaan on hauska, mutta kun olen hyperallerginen kliseille, niin tuskin menen katsomaan. Yleisöä varmaan riittää, joten poissaoloani tuskin huomaa:-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Allergisia ollaan me muutkin olleet, mutta silti pidetty. Mielestäni leffa on tosi hyvä Ranskan äärioikeistoin kannattajille, hauskalla tavalla näytetään, miten tyhmää on olla rasisti ja tosi nokkelia sananvaihtoja.

   Löschen
  2. Et ehkä sitten nähnyt myöskään tai pitänyt tästä

   Löschen
  3. Miksi en pitäisi? Olen lukenut tuosta ja olisi kyllä nähtäväkin.

   Niin, ja palataan asiaan, jos pääsen näkemään tuon Serial (Bad) Weddingsin. Perun sanani, jos siinä käsitellään rasismia siten, että kritiikki toimii.

   Löschen
  4. Tarkoitin kliseiden takia.

   Löschen
 2. Tykkään eniten juuri ranskalaisista leffoista, mutta niistä hiukan toisentyylisistä. Tuonkin kyllä ihan mielelläni katsoisin, pistän siis korvan taakse.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ...meidän kirkonkylälle ei tosin tällaisia leffoja tule, joten joudun odottelemaan tulisiko joskus tv:sta.

   Löschen
  2. Tosiaan hyvä huumori ranskalaisilla filmintekijöillä.

   Löschen
 3. Sopii telkkarista työviikon jälkeen katsottavaksi.

  AntwortenLöschen
 4. Kyllä kelpaisi naurut. Tosin voisi mennä hervottomaksi tässä väsymyksen tilassa:D.

  AntwortenLöschen
 5. Kiitos vinkistä,laitan korvan taakse!

  AntwortenLöschen
 6. tommottos (puuttui toki sama sukupuoli ♥

  AntwortenLöschen
 7. Tuo Koskemattomat näytettiin TV:ssä juuri ennen Suomeen lähtöä. Olin lyllä kuullut siitä ja nähnyt pätkiä. Uteliaisuudella odotin leffaa, mutta mutta tuo ranskalainen huumori ei vain oikein pure. Varsinkin loppu lässähti kuten tuossa kirjoituksessakin todettiin. Olen kyllä yrittänyt ihan oikeesti syventyä ranskalaisen elokuvan maailmaan.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mitenkäs sä voit siellä Ranskassa oleilla, jos et heidän huumoriaan ymmärrä?

   Löschen
 8. No ymmärränhän mä kun on yritetty ympätä huumoria tai satiiria tai vitsailua tai yhteiskuntakritiikkiä tai mitä milloinkin, mutta kun se ei vain pure. Ei olla samalla aaltopituudella. Menee aina jotenkin mauttomuuksiin tai kaahotukseksi tai jotenkin ärsyttäväksi piikittelyksi, ehkä liikaa sormella osoittamista tai (piilo)valistamista.
  Kehitystä tosin odotettavissa: näin vuosia sitten Jacques Tatin Mon onclen enkä tajunnut sen ideaa tuolloin. Vasta Ranskassa asuttuani tuo Tatin ellu alkoi avautua ja tykkään muustakin hänen tuotannostaan. Kun katselee niitä useamman kerran oivaltaa aina lisää uusia juttuja. Suomessa olin vuosia elokuvakerhoissa ja katselin tosi paljon elluja, varsinkin venäläisiä ja saksalaisia.
  Ja Ranskassahan on helppo oleilla kun käy välillä naapurimaissa tai Suomessa hengittämässä raikkaampia tuulia, tai ainakin toisenlaisia. Vähän venyi tämä sepustus.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Saksalaisia elokuvia?? Nehän ei ole yleensä olleet mistään kotoisin.
   Maan vaihto on tosiaan kiva juttu, sitä rakastan täällä keski-Euroopassa, voi istahtaa tässä autoon ja ajaa tunnissa vaikka Hollantiin tai Belgiaan tai parissa tunnissa Luxemburgiin eikä sitten Ranska ole enää kaukana.

   Löschen