Samstag, 9. August 2014

Viikkokatsaus

Naapurissa oli pikku 8vee lomailemassa isoäitinsä luona ja poika kävi jatkuvasti moikkaamassa meitä. Tässä hän etsii pusikosta naapurin kissaa. Me ehdimme ihmetellä, miten ihmeessä ihmiset ovat saaneet noin fiksun pojan kasvatettua, hän on aina iloinen, kohtelias, älykäs. Tuli ihan ikävä kun hän lähti.


Kissoista puheen ollen naapurin Maja on nyt päättänyt käyttää kukkapenkkiäni vessana ja istutin siihen siksi kissanminttua, kun väittivät, että se häätää kissat, mutta kissanviikset, nyt luinkin netistä, että sillä on aivan päinvastainen vaikutus. Taitaa tulla nyt ympäristön kollitkin meidän pihaan.


Torstaina tehtiin 12 km patikkaretki, onneksi ilman ukkosta, joka säätiedotuksen mukaan uhkaili vähän tuloaan. Reitti kulki taas osittain Jaakopin pyhiinvaellustiellä, osittain Dhünn-joen rantaa, metsien läpi ja vanhojen puuristikkotalojen ohi. Välillä oli aikamoista ylämäkeä, mutta en kehtaa valittaa, kun mukana oli Allumiehen pomon vaimo, joka sairastaa Parkinsonin tautia ja siitä huolimatta selättää vaikka minkälaisen ylämäen.


Posti toi eilen uuden pyöräilykypäräni, kyllä nyt kelpaa.


Vieraitakin on siunaantunut niin paljon, että piti jo viedä lakanat pesulaan, kun en itse jaksanut pestä.

Kirjoitan aina muistiin, mitä ruokaa olemme tarjonneet vieraille, ettei ihan joka kerta tarjota samaa.


Tänään illalla vieraat saavat eilistä jälkiruokaa, jota makean rakastaja Allumies valmisti isomman annoksen. Minä en maistanut, kun olen päättänyt vältellä sokeria, mutta hyvää kuulemma oli. Kuva jäi ottamatta, mutta löytyihän siitä kuva reseptilehdestä.


Eilnen vieras oli muuten Allumiehen lastentarhakaveri, joka löi heti ensimmäisenä päivänä Allumiestä lapiolla päähän ja lastentarhanopettaja komensi poikia jättämään riitelyt ja pojat tottelivat ja ystävyys on jatkunut näin kauan.
Voisko teidän tuloa siirtää parilla viikolla, kun tässä on ollut reilun viikon aikana 12 ruokavierasta kylässä? Sitten ehkä jaksaisin taas. Tämä ilta vielä ja sitten on "loma".

17 Kommentare:

 1. Aikamoinen satsi ruokavieraita. Meillekin on tulossa parin viikon paasta sen sekalainen seurakunta etten oikein tieda mita sita tarjoaisi. Osa taysin kasvissyojia (intialaisia) ja osa taas syo mita vaan (hekin intialaisia). Tuo jalkiruoka nayttaa tosi hyvalta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli vähän hassusti suunniteltu tai siis me ei itse oltu kutsuttu kuin osan heistä, loput oli lomamatkalla ja tarvitsivat yöpymispaikan tai käymässä sukulaisissa ja halusivat poiketa ja kiva olikin, että poikkesivat, mutta ajoitus oli huono.

   Löschen
 2. Mitä?? Olivatko meidän O jtai W teilläkin, hehän olivat eilen täällä koko päivän. Ainakin nuo adjektiivit täsmäävät:-))
  Ostin Käpälämäen kissakarkotetta ja näyttää auttavan aika hyvin.
  Hyvä idea tuo muistivihko, ihan vain itsellekin. Helposti sitä unohtaa jonkun hyväksi toteamansa reseptin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Uskon hyvin, että teillä on yhtä fiksuja lapsukaisia. Minä vertaan tuota poikaa murjottaviin serkkuihinsa, jotka unohtaa morjestaa ja jos heiltä kysyy mitä kuuluu, vastaus saattaa olla "mitäs mulle sitten pitäis kuulua".
   Kiitos Käpälämäki-vihjeestä, ihana nimi muuten Suomessa, täällä tylsä Katzenschreck. Allumies kävi jo ostamassa.
   Muistivihko on tosiaan itselle hyvä, joskus löytää sieltä helposti idean. Mulla on jo yksi paksu kirja täynnä.

   Löschen
 3. Hei mahtava idea tuo vihkonen! Mun täytyy varmaan kanssa alkaa kirjoittaa ruokia ylös, vaikka meillä kyllä käy aika harvoin ruokavieraita. Usein tulee kuitenkin mietittyä, että mitähän tarjosin niille ja niille viime kerralla.

  Hieno kypärä. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuota vihkoa en ole katunut ja olen usein meinannut laittaa samoille ihmisille samaa ruokaa, mutta vihko on pelastanut.

   Löschen
 4. Älä ihmettele, nykyajan lapset ovat useesti hyvinkasvatettuja, fiksuja, iloisia, kohteliaita ja älykkäitä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mutta ei kaikki, meillä on naapurissa vähän erilaisiakin ja Suomessa sukulaistyttö, joka unohtaa sanoa meille päivää, kun tapaa meidät viiden vuoden tauon jälkeen. Älykäs hän kyllä on, mutta kohteliaisuudella ymmärrän jotain muuta.

   Löschen
 5. Ei ihme, että teillä käy noin paljon vieraita, kun tarjoat vähintään yhden M-tähden paikan tasoista ruokaa!

  Minullakin kävi kaksi mukavaa ja kohteliasta pikkutyttöä (kummitytön lapset), joiden kanssa risteilimme Tukholmassa ja kävimme mm. Vasa-laivalla ja Junibackenissa. Kävelimme paljon (toki matkustimme metrolla, raitsikalla ja laivalla) eikä yhtään kärtyämistä tai valitusta tullut.

  AntwortenLöschen
 6. Se Jaakopin pyhiinvaellusreitti kulkee täällä meillä kanssa, eli jos vähän pidemmin patikoitte ni tulkaa kaffelle! :D

  Mun yks parhaimmista ystävistä on mun esikoulukaveri.
  Ihan noin väkivaltainen ei ollut meidän ystävyyden alku, mutta muistan että aloimme juttelemaan siksi, että halusin tietää miten kaveri voi uskaltaa tulla yksin bussilla eskariin - hän asui muutaman kilsan päässä ja kulki eskarimatkan YKSIN bussilla. Mun mielestä se oli ihan uskomatonta ... :)
  ...nykyään varmaan ei enää kukaan matkaa yksin 6-vuotiaana mihinkään....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ilman muuta poiketaan kahville, jos liikutaan siellä, mutta Sveitsi on meille vähän liian kallis maa.

   Löschen
 7. Muistivihko olisikin hyvä olemassa. Minulla tahtoo olla niin, että laitan aina sitä yhtä ja samaa vieraille, ainakin täällä maalla ollessani; joko savustetaan kalaa tai sitten grillataan ja tarjoillaan salaatin kanssa. Tai sitten paistetaan muurinpohjolettuja. - Hyvää kesänjatkoa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä minä mielellään söisin itse savustettua kalaa ja muurinpohjalettuja.

   Löschen
 8. Kissat kuulemma saa karkoitettua appelsiininkuorillakin. En ole muistaakseni kokeillut, jos en sitten joskus Suomessa aikoinaan.

  AntwortenLöschen
 9. Pitääkin kokeilla, kunhan appelsiiniaika tulee.

  AntwortenLöschen