Mittwoch, 15. Oktober 2014

Terveisiä Aasian ötököiltä

Eurooppa tervehti meitä tänään Düsseldorfin kentällä auringonpaisteella ja mukavalla +17C säällä, mikä oli todella nautinto viimeisten viikkojen kamalan kuumuuden ja ennen kaikkea kosteuden jälkeen. Matka meni hyvin paitsi että kaikista varotoimista huolimatta Aasian ötökät hyökkäsivät taas kimppuuni. Olimme riisipellolla ja sen jälkeen olin taas täysin syöty. Se kutina oli aivan uskomatonta ja allergia meni niin pahaksi, että sain kamalia rakkoja, jotka sitten puhkesivat melkein verilihalle eikä auttanut muu kuin mennä balilaiselle lääkärille, joka määräsi antibioottia, kortisonitabletteja, kortisonivoidella ja antihistamiinia ja antiseptista voidetta. Harmitti kovasti, kun en uskaltanut lainkaan mennä uimaan paitsi kerran kävin meressä, mutta minkäs teet ja olin onnellinen, että se kutina lakkasi. Jalat ja käsivarret oli vielä Singaporessakin täynnä isoja viininpunaisia paukamia, tietenkin vielä hääjuhlapäivänäkin ja siksi kävin Sephorassa ostamassa sopivan väristä meikkivoidetta ja meikkasin sillä kaikki paukamat. Eipä ole ennen tullut meikattua sääriä.


Nyt on kolmas pyykkikoneellinen menossa ja vielä monta edessä. Sauna on lämpiämässä ja yritellään pysytellä valveilla mahdollisimman pitkään, että saataisi jetlag kuriin. Lento Emiratesin bisnesluokassa oli nautinto ja saimme hyvin nukuttua, kun istuimen sai makuuasentoon, mutta nuo kellonajat on silti tietenkin sekaisin eli nyt pitäisi oikeastaan olla jo nukkumassa.

Kommentare:

 1. Tervetuloa takaisin ja tsemppiä jet-lagista toipumiseen.
  Vaikka kuinka lennolla saisi hyvin nukuttua, niin kyllä se painaa. Sanovat, että 4h erosta toipuu päivässä, mutta jokaisen sen yli menevän tunnin toipumiseen menee päivä ...

  Hui kamala mikä allergiareaktio itikoista! Toivottavasti iho jo parempi!
  Odotan innolla lisädokumentteja matkasta :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jostain syystä mulla ei ollut menomatkalla juuri jetlagia, vaikka muistan, että Vietnamiin mennessä oli eka päivä aika julma. Katsotaan, miten ensi yö kehittyy ja jos olen hereillä, menen kellariin silittämään, pyykkiä on riittävästi. :-)

   Löschen
 2. Oi kun tuntuu mukavalta saada Allu taas turvallisesti kotiin! Kauhistus noita sikäläisiä ötököitä ja täällä kun valitellaan muutamasta hirvikärpäsestä.
  Tässä odotellaan nyt mielenkiintoista matkaraportointia, kunhan olet saanut nukuttua pois matkaväsymyksen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Melkein haaveilin siellä söpöistä suomalaisista hyttysistä, jotka ystävällisesti ilmoittavat ininällään lähestymisestään. Tuolla en nähnyt yhtään ötökkää, joten en tiedä, mikä pisti. Tuskin ne mitään sänkyluteita oli, sillä riisipellolla en todellakaan ollut sängyssä.

   Löschen
 3. Tervetuloa takaisin,oli jo ikävä! ja hui mitä ötököitä siellä oli ,vaikka olit ottanut niin paljon ötökkäjuttuja mukaan. Ja tuo kosteus,tulee mieleen vähän tämä kosteus täällä elokuussa,mutta nyt on jo ihan miellyttävää täälläkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosiaan ihmetytti, kun olin tehnyt vaikka mitä ettei mua pistettäisi. Joo, se kosteus oli kamalaa, etenkin Singaporessa, kun oltiin kaupungissa, Jaavalla ja Balilla oltiin enemmän maaseudullakin.

   Löschen
 4. Kiitos terveisistä. Aasian ötökät on vielä tapaamatta ja Suomen ötökät on tainnut jo säät tappaa. Ei siis ole ollut ötököistä riesaa viime aikoina… Matkakuvia odotellessa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En koskaan enää valita Suomen hyttysistä!

   Löschen
 5. Tervetuloa kotoiseen Saksaan. Mitä ihmeen riisiötököitä lienevät olleet, mutta ihan kamalalta tuntui minustakin kun luin tekstiäsi. Tuon jälkeen evät varmaani Aasian riisipellot kutsu puoleensa. Hyvä että olet selvinnyt kutinasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, täällähän on niin kaunista, kaikki vihreää, raikasta ilmaa ja viikonlopuksi luvassa jopa ihan sopivasti oikein kesäinen ilma, meillä kun on silloin Strassenfest.

   Löschen
 6. Olipa ärhäköitä ötököitä, kun sinua söivät. Rohtoja näyttää olevan riittävästi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole kyllä koskaan ennen noin pahasti reagoinut. Onneksi paikallinen lääkäri tajusi heti mikä on kyseessä ja lääkkeet auttoi eikä ne olleet edes kovin kalliita ja sairasvakuutukseni jopa korvaa kaiken.

   Löschen
 7. Kiva etta olet kotona mutta voihan kurjuus tuota sun tarinaa otokoiden aiheuttamasta reaktiosta. :( Koitahan saada nyt kotosalla kaikki hoidettua kunnolla ja toivottavasti elama palaa omalle radalleen pattienmeikkamisen jalkeen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onneksi paikallinen lääkäri tajusi heti mistä on kysymys ja antoi oikeat lääkkeet.

   Löschen
 8. Tuon muistan, kun tulet meille! Onneksi sait lääkkeet. Uskon, että oli kauhea.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomalaiset itikat on harmittomia, vähän vaan kutisee ja sitten on kaikki hyvin.

   Löschen