Sonntag, 2. November 2014

Bali II

Hinduistisella Balilla juhlittiin Durga-jumalatarta ja temppeleissä oli paljon pyhiinvaeltajia liikkeellä. Turisteja ei päästetä kaikkein pyhimpään temppelin sisällä, mutta tässä saivat myös he mennä peseytymään pyhään veteen. Vaikka oli todella tukahduttavan kuuma, en silti halunnut.Tässä yksi poseeraava pyhiinvaellusporukka temppelin edessä.Naiset kantoivat myytävät tavaransa pään päällä.


Tuolla istuivat vartijat eivätkä päästäneet meitä ylemmäksi.


 Hotellimme Ubudin kaupungissa oli todellinen paratiisi.


Kaikki huoneet oli pienemmissä rakennuksissa isolla alueella.Balilla harrastetaan vielä kukkotappelua. Tässä kuvassa kukot ovat koreissaan


ja tässä kaksi päästettiin vapaaksi, kun halusivat meille vain nopeasti näyttää, miten agressiivisia ne ovat ja ne alkoivatkin heti tappelemaan. Liikkuivat niin nopeasti, välillä ilmassa lentäen, että en meinannut saada niitä valokuvaan lainkaan.


Nuudelikeittoa tuli taas syötyä kerran jos toisenkin, se on hyvää ja halpaa ruokaa Aasiassa.Kiertomatkamme päättyi Nusa Duaan, jossa olimme kolme yötä tässä hotellissa, jota voin lämpimästi suositella. Monet porukastamme jäivät vielä Balille, mutta olivat buukanneet loppuajaksi toisen paljon kalliimman hotellin ja katuivat sitä kovasti, sillä olisivat mielellään jääneet Ayodya Resortiin. Hotellissa oli useampia uima-altaita ja niissä oli aina paljon tilaa.


Aamiaisen sai syödä kahdessa eri ravintolassa ja me valitsimme aina tämän, kun halusimme katsella merta. Aika rasittavan kiertomatkan päätteeksi oli ihana levätä muutama päivä tässä paratiisissa, vaikka emme muuten olekaan mitään rannalla loikojia.


Ehkä minuun eniten vaikuttanut balilainen temppeli oli Pura Tanah Lot eli meritemppeli, jonne pääsee vain laskuveden aikaan. Itse temppeliin ei pääse turistit sisälle, mutta sen sijaintipaikka on ainutlaatuinen.Kuten jaavalaiset, balilaiset olivat myös erittäin ystävällisiä ihmisiä, sen tajusi taas Eurooppaan palatessa, kun täällä törmäsi taas murjottaviin naamoihin.


Kommentare:

 1. Aivan ihania kuvia. Bali on yksi paikka, jonne haluaisin matkustaa, koska olen joutunut sekä lukemaan että luennoimaan jonkun verran balilaisesta kukkotappelusta (Geerziä), ts. sitä mitä ne kukot balilaisille ja varsinkin miehille oikein merkitsevät. Eikös se muuten ole laitonta? :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä kai sitä edelleen joissakin maissa harrastetaan. Nämä kukot oli sellaisessa kylässä, jonne poikkesimme katsomaan kyläkoulua.

   Löschen
 2. Myssypäinen pikkutyttö ei varmaan palele. Päteneekö sielläkin sananlasku "was gut gegen die Kälte ist, ist auch gut gegen die Hitze".
  Kauniita kuvia muutenkin!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yli +30C oli lämmintä, mutta pienet lapset puettiin lämpimästi, vähän isommat oli sitten jo ihan hellevaatteissa.

   Löschen
 3. Ai ai miten kaunista! Entinen lukiokaverinikin oli juuri Balilla ja ihastelin hänen kuviaan..
  http://www.villablakulla.com/2014/11/balin-herkkuja-delicious-bali.html

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos vinkistä, kävin jo katsomassa

   Löschen
 4. Upeita maisemia. Tuosta "jumalattaren juhlasta" tuli mieleeni CBN:n Gordon Robertsonin tarina Sid Rothin haastattelussa siitä miten Jumala kutsui hänet evankeliumin työhön. Gordon oli ollut vähän 'omilla teillään' ja rakentanut uraansa, mutta Jumala kutsui hänet Intiaan kristillisen median pariin. Kiinnostava haastattelu. http://sidroth.org/television/tv-archives/gordon-robertson

  Heljä

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, täytyy kuunnella huomenna ajan kanssa.

   Löschen
 5. Eksoottinen satu jatkuu, kiitos! Mainio tuo pikkutyttö, aivan ihana ilme ja kun päässä on huppu ja kaunis villamyssy ei tosiaankaan palele!

  AntwortenLöschen
 6. Täytyy olla hyvät niskalihakset noilla naisilla, jotka kantavat tavarat päänsä päällä. Ainakin ryhti säilyy. Itse olen vain kirja pään päällä kulkenut, senkin joskus lapsena. - Todella sadunomaista. Ja tuo pipopäinen tyttänen on niin soman näköinen.

  AntwortenLöschen