Mittwoch, 12. November 2014

Tää haaveilee

Vanha Braunini alkaa jo kenkkuilla ja kulho on sen näköinen, että siinä syödään taikinassa myös aina vähän muovia mukana  eli olisi korkea aika ostaa uusi vekotin. Ensin haaveilin jo pitkään Kitchen Aidista ja kun menin sitä nyt melkein jo ostamaan, tuli tällainen kivi tielle:


photo: http://assistent-original.se/

ikivanha ihastuttava malli, ruotsalaista laatutyötä, voimakas moottori ja värejäkin on nykyään vaikka minkälaisia. Taidan yliviivata toivelistalta KA:n ja kirjoittaa sen tilalle Ankarsrum.

Kommentare:

 1. Mullakin oli koto-Suomessa toissa vuonna haave yleiskoneesta. Toteutin haaveen ja siellà se on keittiòn pòydàllà - kàyttàmàttòmànà. Tietàis vain miksi?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä teen kyllä taikinaa ja haluan jauhaa lihaa, kun täältä ei saa helpolla esim. jauhettua lammasta, kun ei ole kysyntää eikä lihakauppiaat viitsi "liata" myllyään. Ja pastaakin haluattais yrittää tehdä itse, kaulimella ei saatu tarpeeksi ohueksi.

   Löschen
 2. Mulla on toi KA haaveissa myös :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. mutta sunhan pitää ostaa asuinmaasi tuote

   Löschen
 3. Tekeekö se ne hienot ruuat puolestasi? :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, se osaa tehdä hienoa ruokaa mikä multa ei onnistu.

   Löschen
 4. Varmaan hyvä ratkaisu. Tän ei tarvitse haaveilla, kun keittiöstä löytyy Electrolux, myös ruotsalaista laatutyötä, ei niin kovin vanha edes.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ??? Eikös tuo Ankarsrum ole kanssa Electroluxin??? Sulla on ehkä sitten eri malli, jota myydään eri nimellä. Me ostettiin aikanaan Electroluxin pölynimuri, kun sitä kehuttiin pölynimurien Rolls Royceksi. Pölypusseja ei saanut kaupasta, niitä piti aina lähteä ostamaan toiselta puolelta kaupunkia ja tämä kaupunki on sen verran iso, että matka toiselle puolelle saattaa kestää hyvinkin kauan. Sitten se alkoi muutenkin reistailemaan ja olin iloinen, kun sain saksalaista laatutavaraa Mielen, joka maksoi varmaan viidesosan siitä Electroluxista ja toimii edelleenkin. Miele ei kyllä ole kanssa halpa merkki verrattuna Boschiin.

   Löschen
  2. Tuon mun koneeni ostin luottaen sen aikaisten leivontabloggaajien keskusteluihin siitä, mistä eniten pitivät. En ole katunut, joten varmaan on hyvä tuo sun valintasi. Meillä on aika monta Mielen ja Boschin konetta, ollaan aina luotettu niihin. Pölypussejahan saa nykyään helpommin kuin ennen, kun oli omat eri merkeille, tietää tällainen laiska siivoojakin:-)

   Löschen
  3. Pitääkö mun tulla taas nolaamaan itseni, tarkistin ja näin, että se mun kone on jo melkein antiikkia, vuodelta 2009!
   Nyt tämä lähtee keramiikkaverstaalle leipomaan, mutta käsin.

   Löschen
  4. Katos vaan, en muistanutkaan, vaikka silloin jo tykkäsin sunkin koneesta. Siinä on kyllä jotain samaa kuin tossa ankarsrumissa. Mä lähden nyt kattamaan kahvipöytää, freiburgilaiset ystävät on tulossa, tuli juuri väliaikatieto moottoritieltä.

   Löschen
 5. Tuo näyttää hyvältä! Itse meinasin ostaa KA:n mutta luettuani tarkemmin tietoja huomasin siinä olevan aivan onneton teho. Päädyin Electrolux assistent -koneeseen ja olen hurjan tyytyväinen. Nyt on muutaman viikon kone pyörittänyt taikinaa useamman kerran viikossa ja nautin todella leipomisesta! Plussana siinä oli myös kaksi kulhoa, kaikissa muissa malleissa taitaa olla yksi. Kannattaa tutkia tarkkaan omien tarpeitten mukaan. Toivottavasti löydät oman pikku apurisi pian :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mekin yllätyttiin KA:n pienitehoisesta moottorista.

   Löschen
 6. Mulla ei ole koskaan ollut yleiskonetta. Mitä sillä ylipäänsä tehdään? Mutta hienon näköinen on kone!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vaikka pullataikinaan, mä en jaksa vaivata käsin.

   Löschen
 7. Noita samoja koneita on täälläkin ,ja olen niitä ihaillut.Mutta omani toimii vielä ihan hyvin,joten..

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun muovinen kulho on mennyt niin kamalaksi, löyty hyvää syy ostaa uusi kone.

   Löschen
 8. Minulla on antiikkinen Philips, jonka olin tuonut äidilleni joskus vuonna 1981. Veljeni mukaan äiti ei sitä pahemmin käyttänyt ja minä löysin sen kaappien kätköistä. Paljon käyttöä sillä minulla ei ole. Äitin perintöä on vielä mm. sauvasekoitin, mikä on minulle kaikkein hyödyllisin.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 9. Tänään muistin, että ikivanhassa 'robotissani', jota en ole vuosikausiin käyttänyt, on lihamylly, sillä sai hyvin pähkinöitä jauhettua, tehtiin oikein kunnon sekoitus eri sorttien jauhetta. Enpä sitä kovin usein ole tarvinnut, joten ei ole uuttakaan tehnyt mieli.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt alkaa pian joululeivonnaiset ja naapuri tulee meille jauhamaan manteleita.

   Löschen
 10. Samaa konetta minäkin olen silmännyt! Mutta vanha kone toimii viellä, ja usein teen kaiken vanhanaikaisesti, eli käsin. Jos vain tämä kone hajoaisi...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onneksi meidän kulho on mennyt huonoksi ja saan hyvällä omallatunnolla uuden koneen.

   Löschen
 11. Meillä on noin 5-vuotias Ankarsrumin assistentti ja anoppilassa 60-luvun vehje, molemmat ahkerassa käytössä. Tekee hyvän leipätaikinan (pullataikinan teen käsin) ja kakkutaikinat. Lisäosilla voi sitten vaikka raastaa, jauhaa lihaa ja tehdä makkaroita. Lihamyllyyn kiinnitettävä omppusosevehje on aivan huikea, tässä pari kuvaa.

  AntwortenLöschen
 12. Minulla ei ole yleiskonetta. Ihan kadessa pidettava vatkain vaan, sekin tosi vanha mutta hyva. Pullataikinan tykkan tehda kasin. Lihamylly minulla on. Jauhankin kaiken lihan itse, en osta koskaan valmista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun ranne ei tykkää taikinan vaivaamisesta.

   Löschen
 13. Minun lähes 20 vuotta saamani Philips toimii vielä - sillä teen taikinat, raasteet yms. Olen aivan tyytyväinen siihen.

  AntwortenLöschen
 14. Minulla on KA, olen siihen oikein tyytyväinen, etenkin sen kauniiseen väriin, joka on liikuttavan liki volkkarini väriä :D Ei sillä värillä ole väliä, kunhan on punainen! En ole ollenkaan huomannut, että tehoa ei piisaisi. :)

  AntwortenLöschen
 15. Mäkin haaveilin pitkään Kitchen Aidista, kunnes mekin yllätyttiin siitä jo mainitusta tosi heikolta vaikuttavasta tehosta. Tuntui, että ulkonäöstä pitää maksaa aika kohtuullinen osa koko vehkeen hinnasta. Lopulta päädyttiin sitten Kenwoodin Major Titaniumiin, johon ollaan oltu nyt vajaan vuoden ajan aivan äärettömän tyytyväisiä. Siihen saa jotakuinkin kaikki kuviteltavissa olevat lisäosat, ja meille on lisäksi tosi tärkeää, että kulho on myös isompi kuin Kitchen Aidissa. Se on hyvä, kun voi tehdä samalla vähän isomman satsin hiivataikinaa. Kone on myös jämäkkä - se nimittäin putosi kerran lattialle pitsataikinaa vaivatessaan, kun meidän katastrofikeittiön taso on niin epätasainen, että tuo huojuu vaivatessaan pakostikin hieman. Taikina oli jäänyt koukkuun toispuoleisesti ja kun vaivasin vähän turhan isolla teholla, hyppelehti koko masiina tason reunalle ja kippasi itsensä lattialle. Kylläpä säikähdettiin, mutta mitään ei käynyt ja koko episodista muistuttaa vain kauneusvirhe parketissa :) Tuossa on vielä liikkuvat osat metallia, mikä ei ilmeisesti tänä päivänä ole enää lainkaan itsestäänselvyys vähän halvempien koneiden kategoriassa.

  Ruoka-aiheesta vielä sen verran, että meille tuli nyt lasku Glorian ruoka&viini -lehdestä, ja voin vihdoin raportoida, että sen tilaaminen tänne maksaa 97,40 €.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mun kaverilla on se Kenwood, mutta meillä pitäisi varmaan rakentaa lisärakennus, että saatais ne kaikki osat mahtumaan meille.
   Kiitos tiedosta, kiva kun muistit kysymykseni.

   Löschen
 16. olen 30 vuotta vaivannut taikinoita 10 litran ja yhden € muovisangossa, hiljaista meditaatiota :)
  Omista leivistä olen säästänyt vähintäin 8000 € noin kymmenen vuoden aikana, joka sunnuntai leivoin 6 limppua kun lapset vielä asuivat kotona, riitti sen viikon. Nyt olen taas alkanut pikkasen leipomaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä leivoin yhteen aikaan, kun oli hapanjuurta, pitää nyt taas yrittää tehdä sitä.

   Löschen