Freitag, 26. Dezember 2014

Bryssel ja joulukuusi

Tasan kymmenen vuotta sitten ajelimme kohti Brysseliä, kun kuulimme autoradiosta uutisin tsunamista. Sen muistaa varmaan moni yhtä hyvin kuin World Trade Centerin ja Estonian. Tänään me lähdemme taas Brysseliin, sillä siellä ei ole pyhäpäivä eli kaupat ovat auki, ravintolat eivät tarjoa enää vain kallista jouluateriaa ja hotellit ovat halpoja, sillä hotellihuoneita riittää kun EU viettää joulua.
Olisin voinut vannoa, että olen lapsena kuullut/nähnyt uutisen siitä, että Suomi lahjoitti Brysselin kaupungille joka vuosi joulukuusen ja jotenkin muistelin, että olisi kerrottu, että nyt se valtavan iso kuusi lähti matkalle Belgiaan. Ehkä se oli tosiaan totta, mutta nyt luin Suomen Brysselin lähetystön sivulta, että suomalaiset kyllä lahjottavat tänäkin vuonna kuusen, tänä vuonna 50. ja viimeistä kertaa, mutta se kuusi ei ole Suomesta vaan on peräisin Belgian Ardenneilta. (Tosin luin jostain muualta, että tämän vuoden kuusi olisi lahja Liettualta, tiedä häntä mikä on oikea tieto.)

Säätiedotus lupaa ihan mukavia ja vaihtelevia ilmoja. Lämpimät vaatteet vaan mukaan ja mikäs siinä on ollessa vaikka lumisateessa.


Meiltä on vain parin tunnin ajomatka Brysseliin ja siellä ollaan sitten aivan eri maailmoissa ja saadaan taas änkyttää ranskaa. Brysselhän oli alunperin oikeastaan flaaminkielinen, mutta nyt suurin osa ihmisistä puhuu ranskaa.


image source

Hyvää tapaninpäivää ja kummipoika Stefanille nimpparionnea♥


Kommentare:

 1. Hyvää tapaninajelua Brysseliin! - Berliinissä sataa lunta!

  AntwortenLöschen
 2. Je souhaite beaucoup de voyage amusant! N’oublie pas de prendre des photos.
  Helppohan tuo oli kirjoittaa, mutta puhuminen menisi minullakin nykyään jo änkyttämiseksi:-)

  AntwortenLöschen
 3. Mukavaa Brysselin matkaa! Kävin siellä vain pikaisesti mutta jatkoimme Antwerpeniin. Amsterdamistakin oli niin helppoa ajaa tuonne (eksä asui alussa Amsterdamissa)

  AntwortenLöschen