Samstag, 7. Februar 2015

Etelä-Tiroli / Alto Adige II


Kun miehet lähtivät ensimmäisenä päivänä köysiradalla ylemmäs hiihtorinteille, me tytöt tutkimme vaelluskarttaa ja lähdimme patikoimaan.Varjoisesta paikasta löytyi tämännäköisiä vesijääputouksia.


Aukeammilla paikoilla riitti aurinkoa ja nenän pää vaati aurinkorasvaa.


Neljä tuntia patikoituamme saavuimme vuoristomajalle, joka oli onneksemme auki ja siellä tilasimme perinteistä pekonilimppisoppaa ja alkoholitonta vehnäolutta, tosin saksalaista, sillä sitä eivät muut ole vielä oppineet valmistamaan, ei ainakaan niin hyvää.


Siellä täällä tulee runoja vastaan, tässä ylistetään Jumalan luomaa luontoa.Ja kyllähän tässä ylistämistä onkin. Maisema oli luonnossa vielä paljon kauniimpi kuin tässä kuvassa.


Kommentare:

 1. Südtirol on minusta Alppien helmi. Toisin kuin meillä vaeltajan ei tarvitse kantaa provianttia repussa mukanaan, vaan matkan varrelta löytyy yleensä jonkunlainen Wirtschaft kauniilla näköalapaikalla. Varsinkin nuo keitot ovat tosi maukkaita, olutta en noilla korkeuksilla ole kaivannut.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 2. Ai miten ihana paikka patikkaretkeksi:)

  AntwortenLöschen
 3. Sinnekö tuo aurinko matkasi? Onko tuo klimppisoppa sama kuin knödelikeitto? Se on hyvää, mutta tuon oluen sijasta olisin juonut Radleria tai vastaavaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Speckknödelsuppe nähtävästi. Einfach lecker! Juotavaksi kannattaa kokeilla Jagerteetä, mutta sitten pitää varoa, että pääsee turvallisesti rinnettä alas!

   Maikki

   Löschen
  2. Maikki sen jo sanoi, Speckknödelsuppehan se. Radleria tuli juotua, välillä piti saada jotain muuta. Jagerteestä en välitä, sehän on tehty jostain feikkirommista.

   Löschen
  3. Minusta se kuulostaa saksaksi paljon paremmalta kuin suomeksi! Melkein vesi tulee kielelle. Jägertee sopii hiihdon tai vaelluksn jälkeen.

   Löschen
 4. Pekoniklimppisoppa ei kuulosta kauhean herkulliselta mutta varmasti maistui 4 tunnin patikoinnin jalkeen. Oliko paljon lumisia osuuksia reitilla?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se on mun keksimä suomalainen nimi, en tiedä oikeaa käännöstä tai onko sitä olemassakaan. Alempana laaksossa oli tiet ihan kuivat, mutta sitten ylempänä ja metsässä oli kyllä ihan talvi.

   Löschen
 5. Tuo alin upea kuva on värien puolesta kuin Raamatun kertomuksista. Taisi runo viedä minut sellaisiin tunnelmiin.

  AntwortenLöschen
 6. Ihan tuli vanhat hyvät ajat mieleen. Olemme yöpyneet Meraner Hüttellä kauan kauan sitten kun teimme Alppivaelluksemme. Mutta klimppisopasta en oppinut tykkäämään, vaikka kaikki sitä kehuivat. Söin kylläkin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä minäkin sitä soppaa ennen vierastin, mutta nyt on se on ihan MUST alpeilla.

   Löschen
 7. Kyllä on kaunista! Ja reippaita tyttöjäkin, täytyihän teidän kai vaeltaa ne neljä tuntia takaisinkin?

  AntwortenLöschen
 8. Melkoinen matka, mutta noissa maisemissa sitä ehkä ei huomannut.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei sitä tosiaan huomannut, oltiin itsekin yllättyneitä, että niin kauan jaksettiin.

   Löschen