Dienstag, 17. März 2015

HiljaaKun vain katsoo ja on hiljaa
ymmärtää vähitellen kaikkien mielen,
tajuaa mitä puut haluavat sanoa,
mikä kasveja huolestuttaa,
kuulee kuinka marjat itkevät sukuaan.
Oppii lukemaan eläinten liikkeitä, katseita.
Miten harvoin me katsomme eläimiä silmiin.
Niiden silmissä maailma on
on avarampi kuin selityksemme.
- -
Hiljaa-katsominen avaa maailmojen rajat.
Kasvien kanssa, eläinten seurassa
ei puhe sulje portteja.

-  Eeva Kilpi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saattaa olla, että olen huomisesta lähtien pitempäänkin hiljaa, sillä Saksan Telekom vaihtaa huomenna puhelinsysteemimme Voice over IP:ksi ja kokemuksen mukaan mikään ei enää toimi, jos he tekee pienenkin muutoksen, sillä heillä on tapana tehdä sen pienen oikean muutoksen lisäksi paljon isoja vääriä muutoksia, joiden korjaamisesta on sitten tehtävä erikseen kirjallinen anomus, vaikka ei olisi niitä virheitä itse pyytänytkään tekemään, ei suullisesti eikä kirjallisesti. Nyt pyysivät meidän kännynumeron, kun eivät näköjään itsekään usko , että saavat kaiken toimimaan. Kunpa asuisimme Suomessa, jossa tuollaiset asiat varmaan hoidetaan ongelmitta ja nopeasti.

Kommentare:

 1. Tuota VoIP:a suunnitelttin kovasti kun olin Nokialla töissä vuosituhannen vaihteessa. En edes tiedä, onko sitä otettu Suomessa käyttöön. Moni sen ajan suunnitelmista ja projekteista meni roskiin, samoin koko JKL:n yksikkö... minä ehdin sentään lähteä ennen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Luin jostain, että sitä on muissa Pohjoismaissa mutta ei juuri Suomessa, suomalaisillahan ei taida juuri enää olla landlineja.

   Löschen
 2. Oi ihanaa Eeva Kilpeä ♡. Kuvastakin onnittelut!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kuva on viime vuotiselta Eifelin patikkamatkalta.

   Löschen
 3. Kuulostaa huolestuttavalta, että saattaa tulla hiljaisuus. Täällä on aina niin mukava käydä, että toivottavasti kaikki muutokset menevät hyvin ja nopeasti.
  Eikä ne muutokset aina täällä Suomessakaan toimi ihan niin kuin Strömsössä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voihan sitä toivoa, että kaikki onnistuu. Naapurin nörttipoika ehkä osaa auttaa.

   Löschen
 4. Minä kiellän moisen hiljaisuuden ihan kokonaan, kyllä yhteyksien pitää toimia! Nih! :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mitäs jos puhuisit Telekomin kanssa?

   Löschen
  2. Kyllä minun varmaan täytyy niille vähän ohjeita antaa, ettei Allun yhteyksiin tule katkosta! :D

   Löschen
 5. Ihana Eeva Kilpi, joka on syntynyt Laatokan Karjalassa.
  Puhelimen toimimattomuus ei minua häiritsisi, tarviin sitä niin harvoin eikä ole edes älyversiotakaan. Jos nettiyhteys ei toimi, niin se kyllä hermostuttaa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On hyvin sympaattinen ihminen Eeva K.
   Mulla on kyllä älykäs puhelin ja voin kyllä lukea meilit ilman Telekomia.

   Löschen
 6. Meilläpä on tässä lafkassa tietääkseni käytössä VoIP-puhelimet. Ihan hyvin se pelaa melkein aina. On onneksi enimmäkseen hiljaa... Hyvä puoli, että siitä näkee kuka ja milloin on yrittänyt tavoittaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Isommat firmat sitä onkin jo ennen paljon käyttäneet, mutta nyt täällä siirtyy Telekom vähitellen kokonaan siihen. Meille tulee isompi Übertragungsrate (onko se tiedonsiirtonopeus suomeksi?) ja siinä yhteydessä laittavat sitten heti VoIP. Olis ehkä kannattanut siirtyä paikallisen operaattorin asiakkaaksi, ehkä tehtiin virhe, kun jäätiin Telekomille. Huomenna ne takuulla taas väittää, että meidän talossa on mennyt jotain rikki, niin se on ollut joka kerta. Kerran vaihdettiin vaan tariffia ja just sillä hetkellä, kun ne se vaihtoi, meni mukamas meidän kellarissa taas joku juttu rikki ja kesti kauan ennenkuin ne tajusivat, että olivat itse vahingossa vaihtaneet meidän systeemin digitaalisesta analogiseen,

   Löschen
  2. Just äsken meidän yhteydet olivat poikki noin 10 minuuttia, kävin keittiössä ja sillä aikaa ne olivat palautuneet. Lähden kotiin nyt kun sain laskut (työpaikan) maksettua, etteivät yhteydet enää menisi poikki! Ei siis kannata kehua. Kun netti on poikki on myös puhelin poissa päiviltä.

   Löschen
  3. Ai että Suomessakin mahdollista :D

   Löschen
 7. Tsemppejä,toivottavasti ei tule pitkää telekommunikaatiotaukoa.

  AntwortenLöschen
 8. Toivotaan ,vielä reilut kaksi tuntia armonaikaa.

  AntwortenLöschen
 9. Ihana Eeva Kilpi. Pidän hänestä. Mitä tuohon hiljaisuuteen tulee, niin toivoa sopii, että kaikki sujuu. Berliinissä sellainen toivo olisi kyllä turhaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vielä ollaan vanhassa syteemissä, en tiedä mihin aikaan kääntävät vipua ja kaikki pimenee.

   Löschen
 10. Huhuu!! Vieläkö ollaan kuulolla?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jep, ei kai ne Telekomin ukot näin aikaisin hereillä ole, kello on vasta yhdeksän. Heräämisestä puheen ollen, ystäväni tuttava oli halukas opettamaan pakolaisille saksaa, mutta ei onnistunut yritys, kun NIILLE OLI KELLO KYMMENELTÄ AAMULLA LIIAN AIKAISIN.

   Löschen
 11. Hyvä runo. Jos joudut pakkohiljaisuuteen, voit hioa taitojasi. ja kertoa sitten mitä kuulit.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eeva Kilven runot on kaikki hyviä.

   Löschen
 12. Kello on kohta neljä, eikä Telekom ole vieläkään osannut hoitaa hommaa, ei edes väärin. Täällä on niin ihana ilma varjossa +20C, auringossa tosi lämmintä eikä oikeastaan nettiä olisi tarvinnutkaan. Olen jopa nauttinut rikkaruohojen kitkemisestä. Ikivihreässä kärhössä näkyy pienenpieni nuppu.

  AntwortenLöschen