Samstag, 28. März 2015

Palmusunnuntaita odotellessa


Suomalaiset virpovat palmusunnuntaina koivun tai pajun oksilla ja täällä keski-Euroopassakin ovat oksat kuuluneet jo 500-luvulla pääsiäiskulkueisiin. Katoliset vievät useimmiten joko palmun tai puksipuun oksan kirkkoon siunattavaksi ja ripustavat sen sitten kotona krusifiksin taakse.
(Kuvassa suomalaiset sukulaistytöt kaverinsa kanssa virpomisretkellä vuonna 1992.)

Minäkin aloin koristella huushollia pääsiäistä varten ja ripustin ensimmäisenä arvokkaimman pääsiäismunani näytille. Tässä se on,  Rosenthalin posliinitehtaan narsissimuna.
Kommentare:

 1. Kaunis ja tyylikäs pääsiäismuna:)

  AntwortenLöschen
 2. Hyvä että otit narsissimunan jo nyt esille, ehtii sitten ihaillakin. Todella kaunis se vaan on!
  Ja niin iloisia trulleja, kuten täällä sanotaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taidan olla saksalaistunut, täällä otetaan joulukoristeetkin jo ekana adventtina esiin ja pääsiäisjututkin jo ennen pääsiäistä.

   Löschen
 3. Virvon varvon vitsasella....Hyvää Palmusunnuntaita ja kesäaikaa. - Berliinissä kesäaika alkoi sateella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Samma här, vettä tulee. Kaupat on tänään auki, offener Sonntag, olivat vahingossa laittaneet sen palmusunnuntaiksi eikä kirkko oli oikein amused. Taitavat asiakkaat muutenkin jäädä tulematta, kun on niin kamala ilma.

   Löschen
 4. Virvotti, varvotti, Tuorehekse, tervehekse, Kulu kettu iäres, uuzi kettu tilah. Sinul vičču, minul jäiččy. Nedälikse velgua.

  Näin virpoi Maikki

  AntwortenLöschen
 5. Hieno pääsiäismuna!

  Minun piti etsiä äsken mokkula, kun yksi karjalaisen lapsenlapsi haluaa virpoa minua skypellä. On tehnyt niin ennenkin. Muutenhan tänne mökille ei kyllä virpojat eikä pääsiäisnoidatkaan eksy.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eipä ole täälläkään noitia näkynyt paitsi minut.

   Löschen