Freitag, 24. April 2015

Bad luck

Pari päivää sitten ja pari päivää ennen australialaisten ystäviemme Etelä-Amerikan lomaa myrsky kaatoi heidän kadultaan puita ja sähkötolppia.


Tilanne on niin paha, että sähköä ei ole odotettavissa kahteen viikkoon. Pakastin jouduttiin tyhjentämään.


Oli siinä varmaan hermot kireällä ja kiva tunne päästä pois kaaoksesta ja aloittaa viiden viikon hieno loma, jota oli pitkään odotettu.
MUTTA, mitenkäs kävi!? Tulivuori Calbuco heräsi henkiin ja ystävämme palasivat 10 tunnin lennon päästä kotikaupunkiin Sydneyyn. En ensin tajunnut tuota karttaa ja mietin, miten he voivat lentää Uudesta-Seelannista Australiaan, mutta sitten tuli viesti "safely arrived in Sydney" ja selitys. On siinäkin loman alku!


10 Kommentare:

 1. Mikä katastrofi! Jo tuo, että olisi tyhjennettävä pakastin kaikista suurella työllä säilötyistä omista puutarhan antimista riittäisi minulle:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Todella harmi ja ystäväni ei ole toiselta nimeltään kokki eli on nähnyt paljon vaivaa ruokien takia.

   Löschen
 2. Tähän en enää osaa sanoa mitään. Jo tuollainen myrsky on kauhea sähkökatkosta ja muista puhumattakaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aika ihme, että Sydneyssa kestää noin pitkään, Lompolossa ymmärtäisin paremmin.

   Löschen
 3. Ikäviä vastoinkäymisiä, olen ymmärtävinäni heitä täysin.

  Harmeja meilläkin. Viikko sitten lauantaina oli talossamme tulipalo, jolloin yläkerran huoneisto paloi osittain ja loput turmeli savu ja noki. Iltapäivän olimme viereisen kirjaston tiloissa evakossa ja yön hotellissa. Saimme palata kotiin sunnuntaina iltapäivällä. Palata, mutta mikään ei ole ennallaan.

  Jos jokin Suomessa toimii hyvin, niin tukitoiminta. Ensivasteyksikkö, kriisityö sekä sosiaalipäivystys olivat asukkaiden tukena evakkotiloissa. Kaikkien yöpymistä huolehdittiin, samoin kuljetuksista. Onneksi kukaan ei loukkaantunut. Myös palaneen asunnon alakerrassa oleva kotimme on ennallaan, onneksi.

  Kaikki vastoinkäymiset vaikuttavat, mutta tätä kokemusta en toivoisi kenellekään.


  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tulipalo on kyllä kauhuskenaario ja noiden lentoaaria on peanuts taas tulipaloon verrattuna. Pahin juttu oli se, että istuivat turhaan 10 tuntia koneessa, mutta sitten pääsivät vip loungeen juomaan samppanjaa ja saivat hotellihuoneen ja nyt ovat taas jo lennossa.

   Löschen
 4. Olipa tosiaankin huonoa tuuria.Toivottavasti kävi paremmin tuon jälkeen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole vielä kuullut mikä on tilanne, heillä on kyllä nettisivu matkasta ja Facebookissakin jotain tietoa silloin tällöin.

   Löschen
 5. No kylläpä on ikävää kun noin huono tuuri käy. Kun ei ole sähköä ei marjojakaan voi oikein hilloksi keittää, ellei sitten ole kaasu käytettävänä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ja mitenkähän ne sai nuo astiatkin tiskattua ilman lämmintä vettä.

   Löschen