Samstag, 14. Mai 2016

Raparperichutney

Tarjosin joku aika sitten vieraille vuonankaalisalaattia, johon tuli saksanpähkinöitä ja vuohenjuustoa ja kikkana juuston kanssa raparperichutney, joka tehtiin näin:

250 g raparperinpaloja
10 g pieneksi pilkottua inkivääriä
50 g sokeria
2 rkl vadelmaetikkaa
2 rkl viherpippuria huhmaroituna
1 rkl hunajaa

Sokeri sulatetaan vaaleanruskeaksi ja joukkoon lisätään raparperi, inkivääri, vadelmaetikka ja noin 75 ml vettä. Seosta keitetään kunnes neste on haihtunut. Lisätään huhmaressa jauhettu viherpippuri ja hunaja ja annetaan jäähtyä. Mielestäni oikein sopivan kirpeä mauste tuoreelle vuohenjuustolle ja niin oli vieraidenkin mielestä, sillä pyysivät saada reseptin.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen