Mittwoch, 17. August 2016

Vihreä Valencia

Luulin, että meitä odottaa elokuun hellepäivinä aivan kellastunut ja kuivunut Valencia, mutta sieltähän tulikin vastaan paljon luontoa ja jopa vihreää. Edellisessä postauksessa oli jo kuva vihreistä riisipelloista. Ensimmäisenä iltana käväisimme lentokentältä suoraan morsiamen äidin luona ja hän asuu valtavien appelsiiniviljelmien lähellä, en vaan saanut kuvaa, kun oli jo sen verran pimeä ja tuli vain taivaasta kuva.


Valencia on siitä kätevä kaupunki, että siellä voi viettää sekä kaupunki- että rantalomaa ja ajaa pyörällä. Kaupungilla on monessa paikassa Valenbisin vuokrapyöräautomaatteja ja pyörävuokraamoita näkee paljon. Me saimme kätevästi hotellin kautta pyörät ja ajoimmekin paljon ja sitä kautta olin minä jalkavaivainenkin mobiili ja pääsin vaikka minne.
Kaupungin läpi menee 9 km pitkä puistoalue, jossa voi kävellä, pyöräillä tai vain oleskella. Puisto on tehty Turia-joen uomaan. Koska joki aiheutti aikanaan tulvia, sen kulku muutettiin toisaalle ja kuivattuun uomaan tehtiin hieno puisto. Tämän puiston läpi me pyöräilimme kaukana muusta liikenteestä mm. biitsille.Rannalle pääsee kaupungista myös metrolla tai bussilla eli aika luksusta. Ranta on todella siisti ja hiekka hienoa.
Me ostimme lentokentältä 10 matkan lipun ja se riitti meille kahdelle viikon ajaksi, sillä kaupungissa ei juuri tarvitse kulkea bussilla tai metrolla vaan kävellen tai pyörällä ja me käytimme bussia oikeastaan vain jalkani takia. Bussin kertalippu maksaa muistaakseni 1,50€ eli todella edullista. Myös vanhassakaupungissa me ajelimme pyörällä, sekin oli ihan iisiä.

Kommentare:

  1. Hieno reissu:) Vihreä ehkä keinokastelun avulla,kuten täällä tähän aikaan vuodesta.Eli vihreää on,mutta kastelulla.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ilman muuta joutuvat kastelemaan, mutta ihmettelin vaan, että vettä riittää noinkin isolle alueelle.

      Löschen