Dienstag, 13. Dezember 2016

Lucian päivänä

Partiolaiskalenterini ilmoittaa, että tänään on Lucian päivä, jota täällä Saksassa ei valitettavasti tunneta. Me käväisimme eilen naapurikaupungin joulutorilla juomassa vuoden ensimmäinen Glühwein, mutta Allumieskin valitti, että siitä puuttuu mantelit ja rusinat.


Bensbergin linnasta on hienot näkymät Kölniin, mutta tulimme muutamaa minuuttia liian myöhään. Ehdimme kauempaa nähdä vielä hienon taivaan


mutta kun pääsimme paikan päälle, ei kauniista taivaasta näkynyt enää juuri mitään, mutta hyvällä tahdolla näkee juuri ja juuri Kölnin tuomiokirkon tornit.


Täällä soi tänään varalapseni serkkupuolen ihana tumma ääni [KLIK]

Kommentare:

 1. Mahtavaa väri-ilottelua!
  Klik ja tuli kuunneltua vuoden ensimmäiset joululaulutkin :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, eikös siellä soi Jouluradio.fi?

   Löschen
 2. Ei puutu muuta kuin lumi :)

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lunta ei taida tulla, toivotaan, että sitä on Suomessa. Toi kaveri pelkää kamalasti pimeää, luulee saavansa masennuksen.

   Löschen
  2. Hänellähän pitäis Saksassa olla talvisin aina masennus, kun siellä silloin on aina niin pimeetä ;)

   Löschen
  3. Mutta onhan meillä nyt varmaan viitisen tuntia pitempi päivä kuin Kuusamossa.

   Löschen
 3. Tunnelmallista! Ei puutu muuta kuin Lucia:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oliskin kiva, että täälläkin olis Lucia. Meidän saksalaiset kaverit sanoi just äsken, miten hienoa oli nähdä Lucia Helsingissä muutama vuosi sitten.

   Löschen
 4. Kiitos kun muistutit! Minä olin ihan kokonaan unohtanut koko Lucian päivän.
  Tottakai 13.12!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Partiolaisten kalenteri muistutti, luukussa oli tänään Lucia.

   Löschen
 5. Upea taivas:) Täällä ei joulu ole virallinen eikä Luciaa tunneta,mutta huomasin tänään täällä toimivan ruotsalaisen Fika-leipomon FB-sivuilta,että olivat tehneet lussebullar;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On niin usein pitänyt paistaa lussepullia, mutta aina unohtuu.

   Löschen
 6. Kaunis taivas ja kauniita valoja! Tänä vuonna olen käynyt vain Suomen joulumarkkinoilla - tai Hesassahan on se Tuomaan tori. Ensi vuonna on kyllä pakko päästä jonnekin muualle. Ja kyllä Lapissa on lunta ja sitä riittää varmaan Rukallekin! :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vahinko vaan, että emme ehtineet ajoissa kuvaamaan taivasta, kun joulutorille oli sisäänpääsymaksu (jolla sai Glühweinin) ja oli pitkä jono. Katselin jo Rukan lumitilannetta, mutta aina silti pelätään, että kaikki sulaa niinkuin se on ennen aina ollut.

   Löschen
 7. Niin lumi ja Lucia...ne puuttuvat. Mutta väriloistoa kuitenkin on, hienoa! - Minä en tänä vuonna ole käynyt vielä yhdessäkään joulumarkkinoista. Viime viikonlopulla oli tarkoitus mennä, mutta satoi niin kovasti, ettei se houkutellut lainkaan meitä. Toivottavasti ensi viikonloppu olisi parempi. Huomenna meillä on meidän oman Pohjannaisten (miehineen) joulusyöminen. Jokainen tuo sinne jotain suomalaista jouluruokaa, itselläni on tänä vuonna porkkanalaatikon teko, jonka teen ilman riisiä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä 50% perheestä ei tykkää laatikoista, joten mä jään aina ilman. Olishan niitä kyllä saanut seurakunnan joulubasaarista.

   Löschen