Montag, 10. April 2017

Ecuadorin kontrasteja

Poikkesimme Ecuadorissa Imbaburan provinssissa olevaan kouluun, jonka on perustanut 1990-luvulla saksalainen Elisabeth Munz ympäristön köyhien inkkarilasten kouluksi. Matkamme järjestäjä tukee koulua taloudellisesti ja saimme kurkata sisälle.


Ketsuapoikien tukka on usein poninhännällä ja oli vaikea tunnistaa tytöt ja pojat, tässä alemmassa kuvassa ilmeisesti pojat pelaavat jalkapalloa.


Ihanat pienimmäiset lauloivat meille. [KLIK], olisin mielelläni ottanut ne kaikki ihanat ipanat mukaani. Koulussa on myös musiikin ja tanssin opetusta ja isommat tytöt esittivät meille tanssia.


Mielellämme jätimme koulun kassaan osan dollareistamme. Ecuadorhan on siitä kätevä maa, että valuutta on US-dollari.

Kontrastina köyhien kouluun oli sitten käynti upporikkaan ruusuviljelijän luona. Ecuador kuuluu maailman suurimpiin ruusujen toimittajiin. Joskus mietitään, kannattaako saastuttaa ilmaa ja kuljettaa ruusut lentsikalla Eurooppaan, mutta ei taida Hollannin lämmitetyt ja valaistut kasvihuoneet olla ekologisesti kovinkaan paljon parempia.

Ruusut lajitellaan (urakkapalkalla) telineissä värin ja pituuden mukaan


ja pakataan usein jo paikan päällä  kimpuiksi, joita me sitten ostamme täällä vaikkapa supermarketista.


Saimme käydä myös ruusuparonin  1900-luvun alussa rakennetussa talossa


jossa oli aivan joka huoneessa valtava ruusukimppu. Täällä ei ole pikkurahan puutetta.


Herrasväen hattuja oli  esillä eteisen naulakossa.Ruusujen kysyntä vaihtelee kovasti ja kun eurooppalaiset ovat ostaneet vähemmän ruusuja, on pitänyt etsiä uusia markkinoita ja niitähän on löytynyt mm. Kiinasta. Tässä teille maanantain piristykseksi Kiinaa varten kasvatettuja ruusuja. Yägh!


11 Kommentare:

 1. Nuo kolme ensimmäistä kuvaa ovat just sellaisia, joita odotan näkeväni lisää, herrasväkien prameilut kun ovat samanlaisia joka kolkassa maailmaa. Onpas kiinalaisilla näköjään erikoinen kukkamaku:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ihmisiä ei sopinut kovasti kuvailla, ei ainakaan ilman lupaa, mutta kyllä joitakin kuvia on vielä tulossa.

   Löschen
 2. Eipä nuo Kiinan kukkaset ole aivan minun makuuni...

  AntwortenLöschen
 3. Huk iskay kimsa....yks kaks kolme ..quechuan eli ketsuan kielellä...Todella ihania nämä lapsukaiset. En kyllä välitä noista Kiinaan menevistä ruusuista. Mutta jokaisella on makunsa.

  AntwortenLöschen
 4. Siis jopa ruusuista saa noin rumia jalostettua! Toivottavasti Euroopan ja Kiinan kontit eivät mene sekaisin, ei olisi myyntiä noin rumilla ruusuilla Euroopassa. HK

  AntwortenLöschen
 5. Todellakin kontrasteja,noita näkee niin paljon latinalaisen Amerikan maissa. Ruusut kai menevät Miamin kukkavälittäjäfirmojen kautta Eurooppaan:olin sellaisessa jonkun kuukauden töissä ennenkuin älysivät ettei minulla ollutkaan työlupaa;D

  AntwortenLöschen
 6. Wau, ehditte Ecuadoriinkin!
  Tosi mielenkiintoista että pääsitte tutustumaan tohon kouluun, ja jännä että pojilla noin pitkät letit. Ja siis voi ei mitä "kiinanruusuja" ... :O

  haliterkkuja!xx

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Galapagoshan kuuluu Ecuadoriin ja paras (vai ainoa?) lentoyhteys on Guayaquilista.

   Löschen