Dienstag, 26. September 2017

Nappeja painamassa

Yhä useammassa kaupungissa otetaan nykyään parkkiautomaateissa käyttöön uusi nappi nimeltä Brötchentaste eli sämpylänappi. Se oikeuttaa varttitunnin maksuttomaan parkkeeraukseen. Ihan fiksu keksintö, jos haluaa nopeasti hypätä leipomoon tai apteekkiin.


kuva: Tagesspiegel

Minä olen tässä painellut nyt eri nappeja kun olen yrittänyt saada ja onnistunutkin saamaan lippuja kahteen konserttiin. Meillä järjestää joka vuosi marraskuussa Kunstsalon konsertteja joko yksityisten kodeissa tai sitten joissakin toimistoissa tai vaikka ihan missä tiloissa paitsi konserttisaleissa.
 Liput ovat hyvin kysyttyjä ja pitää olla nopea painamaan netissä nappia, kun ne tulevat myyntiin. Jotkut liput tulivat jo eilen kello kymmenen  myyntiin Kunstsalonen jäsenille ja onnistuin saamaan meille liput Itä-Aasian taidemuseoon, jonka hienoissa puitteissa soittaa pianisti Olga Scheps.Tänään tulivat liput sitten myyntiin kaikille kiinnostuneille ja tasan kello kymmenen painoin oikeaa nappia ja sain liput konserttiin, joka järjestetään pienessä vanhassa kirkossa.


kuva: Kirche-in-Frechen.de

Siellä kuulemme Klezmer-musiikkia, jota muistan kuulleeni joskus kauas sitten yhdessä pienessä kylässä  Itämeren lähellä, sielläkin muuten kirkossa, pienessä kalastajakirkossa, jonka katosta riippui hieno laiva. Tällä kertaa klezmeriä esittää Klezmer Trio, tässä esimerkki heidän musiikistaan:Marraskuu on mielestäni tylsä kuukausi ja on kiva, jos tulossa on ohjelmaa, jota odottaa innolla.


Kommentare:

 1. Hieno juttu tuo sämpylänappi! Ja nuo konsertit kuulostavat mahtavilta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On ne aina olleet hienoja konsertteja, jotenkin niin intiimejä tilaisuuksia, kun pienemmissä paikoissa.

   Löschen
 2. Sämpylänappi:). Miten kekseliästä ja arjesta nousevaa. Konsertti taas toivottavasti nostaa teidät arjen yläpuolelle.

  AntwortenLöschen
 3. Aih, ihanaa musiikkia! Meillä ei ole tuollaisia sämpylänappeja, tahtoo kanssa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tekin varmaan järjestäisitte noita konsertteja. Kaikkein kivoimpia on just ne, jotka on ihmisten kotona, mutta en löytänyt mitään sopivaa joko ajan tai musiikin takia. Aika monessa hienossa huushollissa olen jo saanut käydä, paikoissa, jonne mua ei muuten kutsuta. :-)

   Löschen
 4. No kannatti painella nappeja!! Onnistuit pyydystämään upeat konsertit, vaikka kotikonsertteja ei nyt haaviin tarttunutkaan.
  Tuo sämpylänappi kuulostaa oivalta keksinnöltä. Meillä ei kyllä ole täällä omaa autoa, mutta mitäs jos nappia painamalla joku kiikuttais lämpimät sämpylät kotiin aamuisin. Sellaisen napin mä ainakin tahtoisin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ennen täällä leipomot jopa toimittivat sämpylät aamulla kotiin, mutta ei nykyään kukaan viitsis sitä tehdä.

   Löschen
  2. Joskus saksalaisilla leirialueilla kävi aamuisin leipomon auto, johon tilattiin illalla aamiaissämpylät ja aamulla noudettiin, kun auto kieri ympäri aluetta. Sama ranskalaisilla aluilla toisinaan, saattoi ostaa patongin ja croissanteja. :) Se oli kivaa.

   Löschen
 5. Hih,sämpylänappi:) No kannatti painaa, kun sait konsertteihin sillä tavalla liputkin.

  AntwortenLöschen
 6. Teillä on sämpylänappi ja meillä on pullanappi. Se on tosin vain applikaatio, jolla tilataan pullaa tai muuta tarjoilua ja se pitää tietysti itse maksaa.

  AntwortenLöschen
 7. Jos saisin täällä kunnon sämpylöitä, niin maksaisin vaikka parkkimaksunkin.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 8. Täällä läntisessä naapurissa ei ole sämpylä- eikä muitakaan nappeja, vaan täällä on "hätä"vilkut, joilla oikeutetaan (itse) jättämään auto vaikka ajokaistalle, pyörätielle, jalkakäytävälle ja vaikka minne hoitaakseen omia pikku hätiään.
  Kivoja konsertteja sait varattua.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joo, olen sitä systeemiä paljon nähnyt Ranskassa.

   Löschen
 9. Hieno systeemi, tuollainen vartin ilmainen pysäköinti. Toivottavasti tulisi käyttöön myös täällä. Tosin täällä ei mistään selviä 15 minuutissa. Ei ainakaan apteekista.
  Ihania konsertteja odotettavissa. Itse menen huomenna kuuntelemaan Turun filharmoonisen orkesterin konsertin Surullinen laulu. Voi herättää voimakkaitakin tunteita. Mutta silloin se on ollut oikeanlainen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kuuntelin Youtubesta Goreckia, hän onkin mulle aivan tuntematon.

   Löschen
  2. Tuntematon myös minulle. Meillä on vain yhden ystävättären kanssa tapa käydä filharmoonisen orkesterin konsertissa noin kerran kuussa. Minä yleensä valitsen konsertin solistisoittimen perusteella. Piano ei kuulu lempisoittimiini, joten olemme olleet kuuntelemassa yleensä paljon muita konsertteja. Alttoviulu, huilu ja harppu ovat tänä vuonna olleet sooloroolissa. Musiikki tulee sitten kaupan päälle ja tutustuminen uusiin säveltäjiin.

   Löschen
 10. Jäin miettimään, että miten tuota sämpylänapin käyttöä valvotaan. Itselleni tulisi tietenkin heti ensimmäisenä mieleen, että nappulaahan voisi käyttää vähän pitempiaikaiseen pysäköintiinkin. Eivät parkkipirkot kuitenkaan mun kohdalleni osu, kun eivät ole ennenkään osuneet. :-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sieltä tulee kai lappu, jossa on kellonaika. Miksiköhän sun kommenteista ei tule mulle ilmoitusta sähköpostiin, kaikkien muitten tulee???

   Löschen