Dienstag, 30. Januar 2018

Viides vuodenaika

Luonto ei nyt oikein tiedä olisko talvi niinkuin kalenterissa lukee vai kevät. Tai meillähän onkin täällä olemassa ns. viides vuodenaika, sillä parin viikon päästä alkaa katukarnevaalit.
Kun katsoo ulos ikkunasta, näyttää aika keväiseltä, mutta välillä tulee taas myrskyinen tuuli.
Pakkasta ei ole tänä talvena ollut ja jopa kaksi dipladeniaani ovat näköjään vielä hengissä.Omat krookukset eivät ole vielä aivan valmiina, mutta lähellä olevan kerrostalon pihalla oli iso krookuspelto täydessä kukassa.


Meillä kukkii lumikellot ja tuhatkaunokit ja jopa yhdessä ruusussa on nuppuja. Kännykuvat ovat valitettavasti vähän huonoja, kun en selkäni takia uskaltanut tarpeeksi kyykkiä.Päivän lehdessä oli tänään paljon tietoa karnevaaliajan ohjelmasta ja kuvia eri karnevaaliyhdistysten kulkueiden vaunuista. Tässä kiva sanaleikki teemana "langsamer Walzer" eli suomeksi joko hidas valssi tai hidas valssaaja.


Me olemme yleensä käyttäneet pitkän vapaan karnevaaliviikonlopun johonkin matkaan, mutta tällä kertaa jäämme kotiin, koska en voi tehdä mitään vaelluksia tai uida. Niinpä otamme ilmeisesti naapureiden kutsun vastaan ja menemme isolla porukalla katsomaan naapurikadun karnevaalikulkuetta ja sen jälkeen naapureille syömään, juomaan ja laulamaan Viva Colonia.

Naamiaisasukin on ihan omasta takaa, menen selkäpotilaan roolissa.


Kommentare:

 1. Hauskaa karnevaalia sitten vain! Gudrunko sinulla on osana tuossa naamioasussa? :)

  Täällä ei sää oikein tiedä, että olisiko nyt talvi vai kevät vai mikä, sillä taas tuli toissayönä lunta ja on aika liukasta, vaikka lunta ei ole edes senttiä maassa. Se vain ei sula, joten jalkakäytävät ovat liukkaita.

  AntwortenLöschen
 2. Onpa teillä keväistä:) Meillä oli 3.5 päivän talvi,mutta nyt taas lämpenee päivä päivältä eikä uusia sateita näkyvissä. Mukavaa karnevaaliaikaa, meillä on sellainen ensi kuussa. Ja tsemppiä selän paranemiselle:

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Helmikuussahan se meilläkin on eli siis Rosenmontag on aina maanantai ennen laskiaistiistaita.

   Löschen
 3. Samanlaista karnevaalia meillä sään kanssa!

  Karnevaaleista puheeenollen, Alankomaiden eteläosassa kuulemma otetaan nuo karnevaalit ihan tosissaan. Eräs täkäläinen ystävämme on sieltä ihan etelästä kotoisin ja on joka vuosi houkutellut meitä mukaan juhlintaan. Hänen vaimonsa on kotoisin pohjoisesta, eikä kuulemma voi sietää sitä hulinaa. Ystävä lupasi auttaa asujen hankinnassa ja muissa järjestelyissä, jos saa esitellä meille kotikaupunkinsa juhlat. Luulen, että olemme tänäkin vuonna tylsiä, emmekä lähde hulisemaan. Mutta kukapa tietää ;-D

  AntwortenLöschen
 4. Leenalle, yksi kerta karnevaaleja kuuluu hollantilaisen elämänmenon ymmärtämiseen!

  Rotterdamin Riitta

  AntwortenLöschen
 5. Kiitos kannustuksesta! Jos aikataulumme anatavat myöten, ehkä yritämme. Vaikka paljon muutakin on kyllä vielä ymmärtämättä paikallisten aivoituksista. Kuninkaanpäivän hulinat on jo onneksi koettu muutamaan kertaan.
  Kivaa viikonloppua Riitalle ja Allulle!!

  AntwortenLöschen
 6. Allu, viisi vuodenaikaa kuulostaa kiinnostavalta!

  Hienoa: Olet toipunut ilmeisen reippaasti<3

  AntwortenLöschen