Samstag, 10. Februar 2018

SitruunaUnikkoKakku

Allumies leipoi herkullisen kakun, valitettavasti unohdin ottaa kuvan koko kakusta, tässä vain yksi palanen.


Sorry, määrät on taas saksalaiseen tapaan grammoissa eikä deseissä.

3 munaa
225 g sokeria
120 ml kermaa
75 g voita
10 g unikonsiemeniä (alkuperäisessä reseptissä lukee 10g, Allumies laittoi 30g, mutta sekin on mielestämme liian vähän, ensi kerralla laitamme ehkä jopa 100g)
3 luomusitruunan raastettu kuori (noin 1 rkl)
170 g jauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

kuorrutus: 100g pölysokeria, 2 rkl sitruunamehua

noin 25cm pitkulainen vuoka, leivinpaperilla vuorattuna ja leivinpaperi voideltuna (en tiedä onko voitelu välttämätön, mutta niin siinä reseptissä luki)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kerma ja jatka vatkaamista pari minuuttia.
Sulata voi miedolla lämmöllä ja lisää unikonsiemenet ja raastettu sitruunan kuori taikinaan.
Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola.

Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 min. (+160 C kiertoilmauuni)

Sekoita pölysokeri ja sitruunamehu ja levitä kuorrutus lämpimän kakun päälle. Anna levätä ainkain puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Kuulostaa ihan yksinkertaiselta ja onkin yksinkertainen valmistaa, mutta maistuu todella hyvältä.

16 Kommentare:

  1. Taitais taas olla mun lemppari. Sitruunaa ja unikonsiemeniä! Täytyykin ottaa resepti talteen. Kiitos.
    Iloista hulinaviikonloppua sinne!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tänään on vähän rauhallisempaa, kamalat hulinat on huomenna ja maanantaina.

      Löschen
  2. Nam:) Minä olen joskus muistaakseni postannut appelsiinisesta unikkokakusta:) Unikkotäyte on aika suosittua leivonnaisten täytteenä täälläpäin.Mukavaa viikonloppua Allu:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Varmaan hyvää se sun kakkusi niinkuin kaikki reseptisi.

      Löschen
  3. Mitähän tuosta tulisi jos laittaisi hasselpähkinärouhetta? Olen nykyään ihan hulluna mysliin, jossa on paljon hasselipähkinöitä ja lisään sitä jogurttiini ellei ola mansikoita, joita tosin löysinkin tänään yllättäen alakerran pakastimesta:)

    Onko sinulla mitään ihanaa inkivääricookies -ohjetta?

    <3

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mä en ole jostain syystä hasselpähkinän fani, vaikka kyllä mä sitä kakussa syön. Kyllä siihen varmaaan voi sitä rouhettakin laittaa.

      Löschen
    2. Meidän oravat ovat opettaneet minut rakastamaan saksan- ja hasselpähkinää. Maapähkinä ei minulle maistu miltään...Oi, se olisi herkullinen hasselpähkinäkakku! En ole löytänyt vielä unikonsiementen maailmaan.

      Löschen
    3. Unikonsiemenet ei olekaan Suomessa kovin tunnettuja. Maapähkinähän ei olekaan pähkinäkasvi vaan herne, meidän kaveri on elintarvikekemisti ja pitää meille aina esitelmiä pähkinöistä, joihin hän on erikoistunut.
      Inkivääricookies en ole sattunut koskaan kokeilemaan, vaikka pidän kovasti inkivääristä.

      Löschen
  4. Unikonsiemenet on yksi minun lemppareita, nytkin on kaapissa Unkarista ostettuja. Nyt pähkäilen, että mitä laittaisin/tekisin jälkiruuaksi viikon kuluttua kun minulle tulee syömään kiinalaispariskunta, joista toinen oli meillä post docina ja lähtevät ensi kuussa takaisin Kiinaan. Pääruuaksi on raclettea (ja savuporoa ja poronkieltä), mutta jälkiruokaa en vielä ole keksinyt. Olisko sulla ehdotuksia? Helppo saisi olla, kun mulla ei nuo keittotaidot ole kovin kummosia.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Varo, unikonsiemenet härskiintyy helposti, kannattais melkein pakastaa, jotta säilyisivät pitempään. Jaahas, mitäs voi tarjota kiinalaisille, jotka ei yleensä ymmärrä jälkiruoan päälle. Anna vaan jäätelöä ja kinuskikastiketta, Meidän supernopea hätäjälkkäri on mascarponea, pölysokeria, vähän jauhettua espressopapua ja tilkka whiskyä. Voi koristella vaikka mintun lehdellä. Se menee aina hyvin kaupaksi, mutta en tiedä tykkääkö kiinalaiset siitä whiskystä.

      Löschen
    2. Jospa todella menen vaan jätskilinjalla, On mulla hillahilloa siihen vähän lisäksi. Pariskunnan vaimo imettää vielä, joten en tiedä miten tarkka on alkoholista. Kiitos vinkistä, täytyypä katsoa unikonsiementen laatua, etteivät olisi härskiintyneet (ovat viime kesältä...).

      Löschen
  5. Tuo kakkuresepti on ZEIT-lehdestä ja ilmeisesti tosiaan vain 10g unikonsiemeniä. Niiden forumissa joku kysyy, mitä hän sitten tekee niillä 240g grammalla. Ihan oikeutettu kysymys.

    AntwortenLöschen
  6. Varmaan herkullinen kakku! Meillähän on käytetty iät ja ajat kaikenlaisia siemeniä ja peltipurkissa on aina esim.cashewpähkinä-karpalo-siemensekoitus naposteltavaksi. Tämän [klik] luettuani opin, että kohtuus kuitenkin kaikessa, ehkä ei kannattaisi lisätä tuota unikonsiemenmäärääkään suuremmaksi.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. No sitten laitat vain 10 g. :-)
      Me syödään kanssa paljon cashewpähkinöitä ja muitakin.

      Löschen
  7. Unohdin täysin kiittää ohjeesta. En pidä unikkomössöstä, jos sitä on sentin paksuulta kakussa. Laiton reilut 30 g ja mahtavan makuinen kakusta tuli. Anoppi on hyvä kokki ja vielä parempi leipoja, joten mies on hemmoteltu. Tästä kakusta kiitti useaan kertaan ja painotti, etten vaan hukkaa reseptiä. Suosittelen.

    AntwortenLöschen