Montag, 1. Oktober 2018

Enää neljä yötä ja sitten 今日は

Enää neljä yötä ja sitten Helsinki-välilaskun kautta Tokioon. Kirjallisuutta on riittävästi ja sen lisäksi olen lukenut Japanissa käyneiden blogeja, mm. Paluumuuttajattaren  ja MaaMaan sekä pelkästään Japania koskevaa saksalaista Wanderweib-blogia, josta löytyy tietoa ihan kaikesta.


Vaatteet olen jo suurimmaksi osaksi etsinyt kasaan. Tämä ei valitettavasti ole kaupallinen yhteistyö Eagle Creekin kanssa, vaikka voin kertoa, että rakastan pakata vaatteet tällaisiin pusseihin, joita on helppo siirtää matkalaukusta suoraan kaappiin. Siellä on eri pusseissa alusvaatteet, uimapuvut, sukat, t-paidat, housut jne.


Tällä kertaa kenkien valitseminen onkin sitten isompi ongelma, sillä  pikkuvarpaassani on pieni kysta, joka ei tykkää minkäänlaisista kengistä paitsi varvassandaaleista. Nyt ymmärrän ihmisiä, joilla on Hallux valgus, kun huomaan mitä ongelmia jo pienenpieni möykky pikkuvarpaassa voi aiheuttaa. Kääks. Eli ei sitten valitettavasti noita hienoja mustia kenkiä mukaan


vaan New Balancit ja todella pehmeät Niket ja ehkä pari kerrosta Compeedia varpaaseen. Jos ei mikään muu toimi, kuljen kylmälläkin varvassandaaleissa tai leikkaan Niken kankaaseen reiän varvasta varten. Näillä on nyt päästävä vaikka Fujille.


Matkatoimisto lähetti meille syömäpuikotkin, että saamme jo kotona harjoitella syömistä.


Nyt sitten vaan peukut pystyyn, että selviämme hengissä taifuuneista, tsunameista ja maanjäristyksistä.

16 Kommentare:

 1. Hyvää matkaa! Teille ei tietystikään tule tilaisuutta, jolloin teidän pitäisi kysyä seuraavasti: 逮捕されたのですか。 (taiho saretanodesuka) Menkööt kaikki hyvin, jalat kestäkööt ja ottakaa roppakaupalla takaisin hyviä elämyksiä sieltä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nyt on suurin ongelma Finnair, joka peruuttelee lentoja, kun yksi kone puuttuu. Tokio peruttiin pari päivää sitten. Hih hih, sepä olisikin hauska, jos se taas perutaan.

   Löschen
 2. Hyvää matkaa, ja laita sitten matkaraporttia- ONpas käteviä nuo pussukat:) Minulla on leikattu Hallux Valgus, joskus Helsingissä, mutta sitä kai ei leikattu ihan tarpeeksi hyvin koska se aiheuttu sitten muita ongelmia vasemmassa jalassani, ja sitäpaitsi se näyttää taas siltä kuin siellä olisi jonkinlainen Hallux valgus, tosin ei kivulias kuten ennen sitä leikkausta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hallux on aika yleinen ongelma, kun olin selkäni takia sairaalassa, useimmat potilaat oli Hallux-leikkauksessa.

   Löschen
 3. Voi kyllä teidän kelpaa!!
  Toki tuollainen varvasvaiva varmaan suututtaa, mutta hyvä ettet anna sen lannistaa. Nauttikaa joka hetkestä ja ottakaa paljon kuvia, niin me muut rannalla ruikuttajatkin päästään sitten raporttiesi avulla näkemään sikäläisiä tunnelmia.
  Hyvää matkaa!

  AntwortenLöschen
 4. Kiehovaa, Japani! Hyvää matkaa! Innolla odotan matkakuulumisia tänne blogiisi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ehkä kerronkin matkastani Bonniin, kun en pääse Japaniin asti. :-)

   Löschen
 5. Ihanaa. En malta odottaa! Hienoa matkaa teille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. taidan alkaa matkustamaan hevoskyydillä, kun noi lennot ei koskaan toimi

   Löschen
 6. Ihanaa matkaa teille!!!! Teen täällä taikoja, jotta varpaan ikävät vaikutukset saadaan eliminoitua :)

  AntwortenLöschen
 7. No jos lento perutaan, niin voitte mennä meijän mökille Äimälään.
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mahtuuko sinne meidän kaverit mukaan? Heidän kanssaan lentäminen on aina seikkailua. Viime vuonna myöhästyttiin Madridin jatkolennolta, kun Düsseldorfista löytyi pommi. Kesäkuussa Eurowings peruutti Lennon Milanoon kokonaan ja nyt tämä. Tähän mennessä ei ole tullut mitään varoitusta Finnairilta, illalla voidaan tehdä web check in, sitten nähdään löytyykö kone ja sieltä paikka meille.

   Löschen
 8. Mielenkiinnolla alan jo odottelemaan matkakuulumisia Nousevan auringon maasta, pidetään peukkuja, että Finnair ei sotke suunnitelmianne. Hyvää matkaa!
  Meidän pitää jäädä tänne "kissa- ja koirahotelliin", että nuori polvi pääsee reissaamaan, vaikka ollaanhan me jo maita ehditty näkemään. Ei kuitenkaan samassa määrin kuin te!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ole ainakaan vielä tullut stoppia Finnairilta eli ollaan optimistisia.

   Löschen