Donnerstag, 7. März 2019

Me ollaan pieniä ja te ootte vanhoja

Tuttavan tuttava, vähän yli 90v Franz, leski, asuu senioritalossa ja osallistui todella ihmeelliseen ja hienoon projektiin. Kymmenen nelivuotiasta lastentarhalasta tuli kuuden viikon aikana säännöllisesti senioritaloon  harrastamaan vanhusten kanssa kaikenlaista. Aivan uskomatonta mitä kaikkea tämä projekti sai aikaan. Lasten vanhemmat kertoivat lasten käytöksen parantuneen huomattavasti ja yksinäiset seniorit suoraan sanoen paransivat jopa fyysistä kuntoaan psyykeestä puhumattakaan.
Jotkut, jotka eivät kävelleet askeltakaan ilman rollaattoria, pystyivät nyt kävelemään jonkun matkaa ilman apuvälinettä. Lapset olivat niin liikuttavia, kiipeilivät syliin jne. Projektin lopuksi aikuiset ja lapset pitivät teatteriesityksen.


Olen aina ollut sitä mieltä, että vanhainkodeissa pitäisi olla kissoja ja koiria ja samassa pihayhteydessä pitäisi olla päiväkoti, mutta eihän mua kukaan kuuntele.
Televisiofilmit tuosta ohjelmasta näkyy TÄSTÄ, mutta ei varmaan pitkään ja ehkä ei lainkaan Suomessa.
Tämä projekti saa minulta Nobel-palkinnon!

5 Kommentare:

  1. Tuollainen onkin ihan mahtavaa; olen lukenut tuollaisesta esim. Luxemburgissa vanhainkodista jossa myös lastentarha, samoin USAssa vanhainkoti jossa lastentarha ,ja kuulemma tuollainen pitää vanhukset nuorina;D Täälläkin on sellaisia projekteja, esim. Beershevan kaupungissa vanhainkodissa lastentarha. Tuollaisesta hyötyvät kaikki:)

    AntwortenLöschen
  2. Mahtavuutta. Meidän talossa on kesäkanat. Niistäkin oli tosi iso ilo viime kesänä. Ensi kesänä uudelleen. Kissojakin mietittiin, mutta jos olisi allergioita, niin niistä pitäisi luopua. Työkavereiden koirat on välillä yövuorossa mukana. Tänään olivat myös päivävuorossa ja monihan halusi tietenkin paijata. Yksi mummoista sai yhden hetkeksi viereen päiväunille.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Allergia on tosiaan se ongelma usein, mutta kanoja voi pitää ulkona.

      Löschen