Mittwoch, 30. Oktober 2019

Viime päivien satoa

Kirjallisuuspiirissämme oli tässä kuussa teemana Johanna Venhon Ensimmäinen nainen. Teema kiinnosti niin, että paikalla oli uusi ennätysmäärä eli 19 suomalaista (naista).


Lokakuuta ei turhaan kutsuta Saksassa nimeltä Goldener Oktober. Tässä ylemmässä kuvassa näkee hyväsilmäinen muutaman valkoisen pilkun, ne ovat joutsenia, joita on ilmestynyt tuonne valtava määrä. Kokoontuvat kuulemma sinne sen takia isoin joukoin, että yhdessä saavat estettyä jääpinnan syntymisen lammikkoon. Together we are strong.19v vanha implanttini vaati putsausta ja siinäpä olikin homma  hampulääkärille saada se vanha ruuvi auki ja minä yökin koko ajan, kun en voi sietää mitään vierasta suussani, mutta onneksi selvisin ja nyt on kiva olla, kun kaikki on kunnossa, ensi viikolla vielä hammashygeinia ja sitten puolen vuoden rauha.


Meillä on pitkään ollut pihapiirissa valkoinen mustarastas ja olen niin halunnut siitä valokuvaa, mutta aina se ehtii lentämään pois ennenkuin saan kameran tai paremminkin kännykän käteeni. Tänään sain (huonon) kuvan siitä, kun se istahti vähän kaukaisemman naapurin puuhun. Kuvassa se ei näytä jostain syystä ihan valkoiselta, mutta se on kauniin valkoinen kuin joku sadun kyyhkynen, mutta ei ole kyllä kyyhkynen, siksi liian pieni, kyllä se varmaan on albino mustarastas. Muutenkin meillä näkyy erikoisen paljon lintuja, eilenkin istui terassilla punarinta ja talitintti ihan vierekkäin eikä taaskaan ollut kameraa lähellä.


Etupihan villiviini heittelee lehtiään maahan, tavallinen roskis ja biojäteroskis ovat jo ihan täynnä.


Toisella puolella kypsyy vihonviimeiset mahtavan makeat kirsikkatomaatit, maljaköynnös kukkii edelleen, mutta keltainen echinacea vetelee viimeisiään. Leikkasin tänään (rikka)ruohon, toivottavasti viimeistä kertaa tänä vuonna.
Huomenna on Halloween ja Pohjois-Saksassa pyhäpäivä =  Reformationstag eli uskonpuhdistuksen päivä. Meillä on sitten perjantaina Allerheiligen eli pyhäinpäivä, vähän hassuja nämä erilaiset pyhät eri osavaltiossa. Sveitsissähän se oli vielä hassumpaa, siellä oli katolisena pyhäpäivänä katolisilla vapaata, protestantit joutuivat tulemaan töihin.

8 Kommentare:

 1. Valkoinen mustarastas, mitä ihmettä. Sen täytyy olla sitten varmaan valkorastas (anteeksi surkea vitsi). :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. hauska sen takia, kun suomeksi se on todella MUSTArastas, saksan sana Amsel ei puhu väristä

   Löschen
 2. Kaunis väri nyt teillä noissa puissa. Huh, ei kuulosta niin mukavalta tuo hammmaslääkärivierailu mutta toivottavasti nyt on kaikki hyvin suussa. Luetteko kaikki saman kirjan ja sitten keskustelette siitä kirjapiirissä? Ensi viikolla on taas meidän suomalainen kirjasto täällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä tuli alusta alkaen tavaksi, että ei tarvitse itse välttämättä lukea kirjaa vaan joku esittelee sen. Eihän koskaan isossa porukassa ollut mahdollista, että kaikki ostaa/lukee suomalaisen kirjan. Kirjat on olleet Suomessa kalliita ja postimaksut hurja, joten aina on joku sitten vaan tuonut Suomesta yhden kirjan.

   Löschen
 3. Pyhäinpäivä täälläkin on, mutta lauantaina. Täytyy vaan huomenna käydä kaupassa, jos kaikki kaupat sattuvat olemaan kiinni lauantaina. Tänään on ollut "Halloween" ja mulla kävi yksi porukka kerjäämässä karkkia tai kepposta, olin hankkinut jotain halpoja karkkia sitä varten. Tämä porukka koostui pojista - yleensä ne ovat olleet tyttöjä - ja neljä kolme oli suomensomaleja.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomessahan oli ennen aina 1.11. pyhäinmiestenpäivä, mutta sekin muutettiin, ettei ihmisillä olis liikaa pyhiä. Me oltiin illalla syömässä, ei onneksi tarvinnut avata karkin kerääjille ovea. Facebookissa oli kuva hauskasta lapusta, käskettiin olemaan soittamatta kelloa ja jos haluaa horroria, kannattaa katsoa vanhempien hääkuvia albumista.

   Löschen
 4. Minä olen nyt viikonlopun töissä. Tuplapyhä on tuplarahakas päivä. Tänään sataa. Jos illaksi kirkastuu, käyn sytyttämässä kynttilät haudoille työpäivän jälkeen. Pimeä on hyvä asia kynttilöillä valaistulla hautausmaalla.

  AntwortenLöschen