Freitag, 14. August 2020

Pyöräkeikka Ahr-joelle

Torstaina panimme polkupyörät auton perään ja ajelimme Ahr-joelle, jonne on matkaa meiltä noin 60km.  Parkkasimme auton yhden hotellin pihaan ja hyppäsimme satulaan ja ajelimme aika kovassa helteessä viinivuorien läpi.




Jossain vaiheessa tuli kyllä niin kuuma että luulin jo pyörtyväni ja oli pakko poiketa johonkin paikkaan, josta sai kylmää juotavaa, mutta jäätelökahvin ja kivennäisvesipullon jälkeen olin taas kuin uusi ihminen.

Paikan nimi on Ahrweiler. Siellä näkyi hyvin paljon hollantilaisia ja belgialaisiakin turisteja.


Olimme varanneet pöydän tähtiravintolasta ja jäimme hediän hotelliinsa yöksikin, sillä tiesimme, että halusimme juoda hyvän ruoan kanssa myös paikallisia viinejä. Onneksi olimme ottaneet huoneen uudelta puolelta ja siellä oli ilmastointi, oli ihanaa käydä pyöräilyn jälkeen likomärkänä suihkussa ja nauttia huoneen viileydestä. Ravintolassa on normaalisti 10 pöytää, mutta koronan vaatiman etäisyyden takia he olivat joutuneet laittamaan kaksi pöytää pois. Ruoka oli aivan loistavaa ja meillä oli siellä hauska entertainment, sillä läheisessä pöydässä istui pariskunta, mies täyttää pian 88v, vaimo ehkä vähän nuorempi, mutta molemmat huonokuuloisia ja puheliaita ja kovaäänisiä. Harvoin olemme niin hyviä sketsejä televisiossa nähneet. Oli kyllä liikuttavaa miten he osasivat nauttia ruoasta ja viinistä, jota he joivat niin paljon, että olisin ollut täysin kännissä. Viimeisen puolikkaan pullon mies joutui juomaan yksin, koska se vaimon mielestä maistui vihreälle ruoholle.


Kotiin ajelimme hissukseen Reinin rantaa ja sanoimme, että täälläkin on kaunista.





6 Kommentare:

  1. Upeita kohteita taas ja hieno pyöräretki.Huh, helteessä ei niin kiva pyöräillä jos hikoilee.
    Hotelli ja ruuat kuulostavat aivan mainioilta ja mukavan näköinen hotellihuone.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ajaessa käy kyllä pieni tuuli eli usein parempi kuin istua paikallaan.

      Löschen
  2. Kuulostaa siltä, että teillä oli tosi kiva reissu. :-) Ja mitä maisemia taas. <3

    AntwortenLöschen
  3. Olen ehkä vähän kateellinen, kun siellä on suht lähellä niin paljon hienoja kohteita. Tyydyin tänään kauppatorin kahvilan jääkahviin; hyvää tosin sekin. Täällä oli peräti +26 astetta eli aika kuuma. Miten teidän pitemmän pyöräretken mahdollisuus on?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ensi lauantaina olis tarkoitus lähteä Lyypekkiin ja sieltå sitten pyörällä Flensburgiin. Vähän jännitetään koronan kehitystä.

      Löschen