Montag, 2. November 2020

Marraskuu ja lockdown

Tänään uudet rajoitukset tulivat voimaan, ei tosin niin rajut kuin keväällä. Ravintolat, baarit, kuntosalit, teatteri, elokuvat ovat kiinni. Monet ravintolat myyvät ruokia take away ja orkesterit soittavat facebookissa. Vain viisi ihmistä saa tavata ulkona, hekin vain kahdesta huushollista eli me kolme suomineitoa emme saa enää kolmistaan lähteä sauvakävelylle. Myö kotona piää vältellä isompia porukoita. Olimme eilen kävelyllä Reinin rannalla ja tapasimme sattumalta tuttavan, joka on jo pitkään tehnyt etätöitä ja asuu yksin. Hän oli käynyt kahdessa kaupassa ja pian oli jo koronavilkku vilkutellut, kahdeksan tapaamista oli siinä lyhyessä ajassa rekisteröity, itselläni oli välillä yksi, nyt on taas kaksi. Taivas on täällä harmaa niinkuin marraskuussa odottaakin, mutta on ihmeen lämmintä, nytkin meillä on ovi ja ikkunat auki ja ulkona saattaa tulla jopa +20C. Kävelyllä poikkesimme Reinin rannalla olevaan patsaspuistoon.

Kamppailen tässä edelleen uuden bloggerin kanssa, se ei halua niinkuin minä. Tuo oli siis myös yksi taideteos, sellainen pallopeili.
Nyt en sitten taas saa vaihdettua kunnolla riviä, en kestä tätä systeemiä. Pitää kai laittaa siihen piste, ehkä se sitten vaihtaa riviä.
.
No, nyt se oli niin tyhmä, että vaihtoi. Löysin pari päivää sitten Kotilieden juustoleipäreseptin ja sepä olikin jännä juttu, vähän sellainen pizzan makuinen ja kelpasi hyvin aperitiivon kanssa,


Tässä nyt sitten taas totutellaan siihen, ettei olla isompien ihmisporukoiden kanssa tekemisissä. Juuri Ranskasta palanneet ystävät ovat parhaillaan kotilääkärillä koronatestissä ja kun saavat puhtaat paperit, voimme kutsua heidät hyvällä omallatunnolla kylään, jos eivät sitten he pelkää meitä. Ruokaa tehdään taas entistä enemmän itse ja luonnossa liikutaan, jos ilmat sen sallii. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa koko marraskuun, joka on aina ollut se kuukausi, jonka puolestani voisivat poistaa kalenterista kokonaan. Mutta eiköhän me tästäkin selvitä. Jotkut kuljettavat kaupasta jo europaletilla vessapaperia ja hiivaa, mutta me olemme varmoja, että ne eivät lopu. Stay healthy!

 

15 Kommentare:

  1. Jaan sen uuden bloggerin vihan kanssasi, ei oikein toimi kuten haluan.
    Onko siellä sellaista palvelua, että kauppa kuljettaisi ruokatavarat kotiin? Mie ole käyttänyt sitä keväällä ja taas nykyään. Kauppa josta tilana, antaa kujetuksen ilmaiseksi mikäli tilaa jonkun tietyn summan yli ja kyllähän nyt se ylittyy, kun tilaa kerran kahdessa viikossa.
    Nyt tuulee ja sataa, mutta täytyy työpäivän jälkeen mennä vähäksi aikaa ulos! Muuten pää halkeaa! (Helena)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä täälläkin voi tilata, mutta silloin pitää tietenkin tarkkaan tietää mitä haluaa. Me katsotaan mielellään kalaa tms ja halutaan nähdä tavara.

      Löschen
  2. Tämä marraskuu (kuin koko korona) muistetaan vielä pitkään. Toisaalta opitaan tykkäämään siitä, että on koti, toisin kuin vaikka Filippiinien myrskyistä kärsivillä, tai Itäisen Välimeren järistysalueiden kodittomilla. Tuo juustoleipäresepti kiinnostaa niin, että vesi valuu suussa. Take care. (Mites se sanotaan auf Deutsch?)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä me saadaan olla todella kiitollisia, ei tarvi kuin verrata tohon naapurimaahan Ranskaan, jossa kovat rajoitukset tai noihin belgialaisiin tai hollantilaisiin naapureihin, joita joudutaan vuoteiden puutteessa kuljettamaan Saksaan tehohoitoon.
      Pass jot op dich op, sanoo kölniläinen.

      Löschen
  3. Tuo sininen merkkaa, että olet laittanut kuvatekstin linkkinä, mutten muista nyt miten sen edes saattoi laitettua. :D Olen tapellut saman jutun kanssa minäkin, muttei se sinänsä haittaa, siitä klikatessa vain menee samaan kuvaan, jonka kuvateksti on linkkinä. Ja kun lukija on klikannut sitä sinistä tekstiä, se muuttuu harmaaksi. :D

    AntwortenLöschen
  4. Teillä on nyt nyt melkein kuin meillä oli vielä kaksi viikkoa sitten mutta edelleenkin täällä on vain takeaway voimassa vaikka muuten saa liikkua vapaasti Itse asiassa melkein kaikki täällä on kiinni mutta saa ainakin liikkua vapaasti eli tsemppiä teille Mä taas olen tykännyt tästä uudesta bloggerista Siinä on paljon sellaista uutta mitä ei ollut siinä vanhassa versiossa

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mun pitää vielä etsiä sitä uutta hyvää. 😊

      Löschen
  5. Kuuntelin NPR:ltä teidän meininkiä ja kyllä se täkäläiseen menoon verrattuna kuulostaa erinomaiselta. Eihän eristyksissä olo hauskaa ole, mutta on tämä varmasti aikanaan ohi. Itsekin kaipailen elokuvia, kaupoilla kiertelyä, ravintolassa syömistä. Paikat ovat auki, mutta en halua mennä, kun tartuntojen päivittäiset määrät ovat koko ajan ennätyskorkealla.

    Sitä ihmettelen, että ettekö te kolme voi käydä sauvakävelyllä, pitää vähän välimatkaa toisiinne? Sehän on kuitenkin ulkoilmassa. Siis ulkoilmassakaan ei saa tavata kolmen talouden asukkaat kerrallaan?

    Hyvää marraskuuta joka tapauksessa!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Yleisillä paikoilla vain kahden talouden porukka yhdessä. Ymmärrän syyn, ei ole keksitty meitä suomalaiseukkoja varten vaan tarkoitus on estää vastuuttomien nuorien kokouksia.

      Löschen
  6. Kovin moni ei ole tainnut uudesta bloggerista tykätä - paitsi Jael. ;-D Ihan syvältä minustakin.

    Kekseliäs selfie. :-)

    Tsemppiä sinne lockdowniin! Saa nähdä, millaiseksi tilanne täällä Suomessa vielä muuttuu. En ole ainakaan havainnut, että kukaan olisi tällä kertaa hamstrannut vessapaperia tms.

    AntwortenLöschen
  7. Täällä kyllä hamstrataan, onneksi kaupat säännöstelee.

    AntwortenLöschen
  8. Jospa se onkin niin, että näillä lockdowneilla yritetään suojella kansalaisia noilta aina vain vapaana kulkevilta terroristeilta, joita ei kuitenkaan koske mitkään säännöt. Kun väki suljetaan koteihinsa ja kontaktit estetään, ei tartu corona, ei osu luoti eikä puukko tee reikää ja saa pitää päänsäkin. - Kun ei muuhun pystytä. Joka maassa yhtä surkeat hallitukset ... Raivostuttavaa! paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tuli kiire meidän kavereille kun torstaina ilmoitettiin että perjantaina tulee se kilometrirajoitus. Joutuivat laittamaan nopeasti mökkinsä talvikuntoon ja pakkaamaan kamat ja lähtemään maasta.

      Löschen
    2. Saksasta sai hotelleja varattua kun oli esittää jonkinlainen uskottava viritelmä työnantajalta ja kun oli tulossa vähäisten tartuntojen Suomesta. Kannattaa siis olla aina tulossa Suomesta. Ainakin se suomalaiselta onnistuu.
      Käsittääkseni EU-kansalainen saa aina palata kotiinsa (todistetaan vaikka tuoreella vuokra- tai sähkölaskulla) kilometreistä riippumatta. Pitää siis varautua nipulla erinäisiä (puoli)virallisia dokumentteja.
      WHOhan taisi tosin todeta ettei näillä lockdowneilla saada sen kummemmin tartuntoja rajoitettua, tuhotaan vain maiden taloudet. paskeriville

      Löschen