Sonntag, 13. Dezember 2020

Saksa menee kiinni

Koska koronaluvut ovat niin korkeita, poliitikot määräsivät koko valtiolle samat rajoitukset. Täällähän osavaltiot usein päättävät itse, mutta nyt oli kyllä tarvetta saada yhteinen ratkaisu, mikä tarkoittaa sitä, että ruokakaupat saavat olla auki, mutta esim. isot supermarketit saava  myydä tosiaan vain ruokatavaraa eikä esim. elektroniikkaa tai vaatteita. Kotona(kin) saa tavata vain viisi henkilöä (jos ei sitten perhe ole isompi) ja hekin saavat olla korkeintaan kahdesta taloudesta.Vain jouluna talouksia ei rajoiteta eli silloin esim. vanhemmat ja kolme lasta saavat tavata, vaikka lapset asuisivat jo erikseen. Meille määräykset eivät tuota isompia ongelmia, koska olemme kahdestaan eikä meidän tarvitse ostella joululahjoja. Saa nähdä mikä ryysis on kaupoissa ma ja ti, kun ihmiset ostavat viimeiset joululahjansa. Meille oli oikeastaan tärkeää, ettei tule ulosmenokieltoa, Baijerissahan on ollut jo rajoituksia, ilman hyvää syytä pitää olla yhdeksään mennessä sisällä.

Tänä vuonna vien naapureille joulukukan asemasta harissamanteleita.



Muuten täällä nautitaan joulukukista ja kuunnellaan jouluradiota

ja poltetaan kynttilöitä

ja kävellään paljon luonnossa

Tänään olikin tosi hieno ilma, lehtikuusi ei ollut ehtinyt vielä heittää kaikkia lehtiään.

Kirjakaupatkin menevät sitten keskiviikkona kiinni, mutta meillä on onneksi tarpeeksi luettavaa ja netin kautta voi tilata e-kirjoja Kindleen. Mietin tässä, että miten etuaoikeutettuja me olemme, kun emme ole kokeneet sotaa. Eiköhän tästä "rutosta" nyt selvitä, kunhan vaan kaikki elävät kiltisti ja rokotukset saadaan toivottavasti pian kuntoon.

10 Kommentare:

  1. Tsemppiä rajoitusten kanssa.Pitääkin kysyä veljeltäni mitä tekee nyt kun Saksa menee kiinni. Täällä loppujen lopuksi päätettiin että kaupat/kauppakeskukset/torit (ravintolat vain takeaway muutenkin) saavat olla nyt tämän Hanukka-juhlan aikana auki eikä tullut rajoituksia, mutta se tarkoittaa että todennäköisesti sen jälkeen on taas totaali lockdown, ja toivottavasti viimeinen sellainen ennen rokotuksia.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Berliini on yksi pahempia, siellä saattaa olla jotain lisäkieltoja

      Löschen
  2. Täällä odotan tietoa, että mitä rajoituksia tulee. Nähtävästi tiistaina viimeistään tulee tietoa. Täällähän yksityisyrittäjiä ei voida "määrät" samalla tavalla kun ei ole sellaista lakia vielä. Tartuntatautilakia kai yritetään muuttaa, mutta en tiedä miten, en nyt jaksa ajatella sitä, kun yritän tehdä huomisen ja tiistain työt. Niitä on vielä, tai siis 6 tuntia opetusta + muut.

    AntwortenLöschen
  3. Voin todella kuvitella että tulee hirveä ryysis kauppoihin nyt!
    Täällä kai alkavat rokotukset jo ensi viikolla.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meillä rakennetaan rokotushallia jonnekin, siellä voi rokottaa päivittäin 5000 ihmiatä, aika ryysis on sitten varmaan sielläkin tai tietenkin turvavälit. Meillä on lääkäreillä aika hyvin hoidettu hygienia, kädet pitää aina desinfioida ja jos joutuu täyttämään kaavaketta, saa usein desinfioidun kynän, joka laitetaan laatikkoon likaisten joukkoon desinfioitavaksi. Odotushuoneissa on myös huomattavasti vähemmän potilaita, toivon, että se onnistuu koronan jälkeenkin.

      Löschen
  4. Niin kauniita kuvia! Harissamantelit herätti mielenkiinnon, miten niitä nyt valmistettiinkaan?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. "Harissamantelit kokit ja potit" löytyy suomenkielellä, saksalaiset reseptit on aika samanlaisia. En tiedä kuka reseptin on keksinyt.

      Löschen
    2. Kiitos, kirjoitin pitkän vastauksen, joka häipyi taivaan tuuliin. No eipä ollut mitään tärkeätäkään.

      Löschen
  5. Vähän kornilta tuntuvat nämä rajoitukset toisinaan (vaikka tarpeellisia olisivatkin) kun Macronkin on nyt sairastunut. Täällä kysytään, että onko herra ollut imprudent kun kuitenkin kansalaisilta vaaditaan prudentia sakkojen uhalla. Kaikki nuo lappusulkeiset, tapaamis- ja liikkumisrajoitukset, testivaatimukset, Alppien laskettelupaikkojen sulkemiset (lomalaiset menee sitten rannikoille tai Ranskan mertentakaisille saarille), kauppojen rajoitukset ... Mutta EU-eliitin täytyy saada reissata, tavata naamatusten, pitää kulissien takana omaa hauskaansa ja dinnereitänsä, tietysti maskitta. Kuka tähän teatteriin enää uskoo?
    Mutta kökötetään me kuuliaiset kansalaiset vaan kotosalla. paskeriville

    AntwortenLöschen