Montag, 26. April 2021

Ei mitään kerrottavaa

 Kyllä nyt on niin, että ei ole oikeastaan mitään kerrottavaa, sillä koronan takia piirit on hyvin pienet. Lauantaina sentään kestitsimme ystäväparia, vaikka määräysten mukaan saisimme päästää heistä vain toisen sisään, mutta kun me ennen tapaamista testaamme tai testautamme itsemme ja olemme kaikki saaneet ensimmäisen rokotuksen, tunnemme olomme sen verran varmaksi, että otamme riskin. Tosin nytkin vieraat joutuivat lähtemään 20h50, että ehtivät kävellä autolle ja ajaa kaupungin rajan yli ennen yhdeksää, sillä meillä alkaa silloin ulosmenokielto, heillä naapurikaupungissa vasta kymmeneltä. Lehdessä oli teemaan sopiva pilapiirros.

Eikö tämä kuulu sosiaalisen elämän suurimpiin muutoksiin? Että ennen vieraiden tervehtimistä (sinänsä nykyään jo sensaatiomainen ja pelottava tapahtuma) suoritetaan eri tiloissa rituaalinen nenän kaivaminen?


Me sentään ehdimme antaa vieraille jälkiruokaakin, ystäväni Baijerissa joutui antamaan jälkiruoan vieraille mukaan. Ilmaantumisluvut on hurjissa lukemissa riippuen eri kaupunginosista. Kölnin kalleimmassa osassa, jossa on isoilla tonteilla luksushuviloita, luku on nolla, meillä se on todella hyvä eli 76, pahimissa paikoissa 528. Niin kauan kuin koko kaupungin luku on yli sata, hätäjarru on päällä, tällä hetkellä luku on 250 eli kyllä tässä vielä jarrutellaan jonkin aikaa.

Kevät on tänä vuonna vähän myöhässä, sillä yöt ovat olleet viileitä. Valkovuokot ovat metsässä kukkineet jo pitempään, mutta oma kerrottu vuokkoni alkoi nyt vasta muutama päivä sitten kukkia, tosin se on hyvin varjossa.



lemmikit on rikkaruohoa, mutta niin kaunista 💙 
kärhö availee vähitellen kukkansa
tulppaanit alkaa osittain vedellä viimeisiään
rapsipelto on kauneimmillaan, kuvan teeman piti olla luostarikirkko rapsipellon takana, mutta ei sitä kirkkoa näe suurennuslasillakaan, sillä otin kuvan hirveän kirkkaassa valossa ja leikatussa silmässäni ei ole vielä oikeaa lasia ja näen hyvin huonosti. Huomenna vihdoin lopputarkastus ja voi ostaa uudet lasit.
supermarketin parkkipaikalla avoauto, jossa matkustajana söpö nalle
minun vanha "nalleni" oli aikanaan Bonzo-koira. Olen tässä vuosisatojen varrella miettinyt, että oliko minulla tosiaan leikkikoira, jonka nimi oli Bonzo. Mistä ihmeestä minä suomalaisplikka olisin keksinyt koiralle nimeksi Bonzo ja välillä olen tosiaan luullut, ettei sellaista ollut olemassakaan, mutta kuinkas ollakin, nyt kävi selville, minne se Bonzoni on joutunut, hyvään turvaan Kansallismuseoon.

Tässä bloggerissa menee nyt kaikki tekstit ihan ihmeelliseen paikkaan, ehkä löydän oikeilla laseilla oikean paikan.

19 Kommentare:

  1. Kyllapa siella on pitkaan ollut kurja tilanne. Taalla on tarttuvuus jo selvasti alempi kuin jopa Suomessa.
    Ja reilun kuukauden paasta meidan pitaisi lentaa Suomeen, luultavasti Frankfurtin kautta. Toivottavasti ei tavata ei toivottuja viruksia matkalla.

    AntwortenLöschen
  2. Saksan myllyt jauhaa hitaasti, federalismi on kaiken tiellä, jokainen suuriruhtinas keittää omaa soppaansa ja rokotteet tilattiin liian myöhään. Digitalisointi on vieras sana, yhden ihmisen rokottamisprosessiin tarvitaan ainakin 4-5 paperia ja jos ja kun kotilääkäri saa alkaa rokottamaan, hän varmaan mustekynällä täyttää monta kaavaketta, aivan uskomatonta. Allumies saa aina kohtauksia, kun taas täytetään kaavakkeita ja minä sanon, että Das ist Deutschland.

    AntwortenLöschen
  3. Vaikka ei mitään kerrottavaa niin kuitenkin kiva lukea missä siellä mennään. Ranskassa myös surkea tartuntatilanne jo kuukausia kestäneistä rajoituksista huolimatta.
    Onneksi pääsin sieltä pois väljemmille vesille ja metsiin ihan kirjaimellisesti. Suomessa voi jopa unohtaa koko koronan kunhan muistaa ottaa maskin taskuun, jos aikoo retkillänsä sisätiloihin. Näinä aikoina on kyllä luksusta jos voi vaihtaa asuinmaata tarpeen mukaan.
    Kevät tekee tuloaan ja kohta mullakin "alppimajalla" lemmikit ja valkovuokot kukkii. Onneksi on kesä edessä.
    paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Joudutko Suomessa testiin ja/tai karanteeniin?

      Löschen
    2. Muutama viikko sitten tullessani oli vapaaehtoinen ilmainen testi tarjolla ja siinä kävin, ihan uteliaisuuttani. Aika moni muukin maahan tulija kävi testissä. Ei ollut valittamista.
      Nostan kyllä hattua ranskalaisille (ja monille muille), kun edelleen jaksavat tuota rajoitusten kanssa elämistä. Viime kevät oli Ranskassa tosi outo, kun liikkua sai vain tunnin ja kilometrin päivässä omatekoisine maskeineen (kun muuta ei ollut tarjolla) ja ihmisten iltataputukset parvekkeilla ja ikkunoissa hoitohenkilökuntaa kannustaen. Kokemushan se oli sekin, mutta yksi kevät sitä lajia riitti jos on vaihtoehto olemassa. Enkä jaksa valittaa tällä hetkellä muutamasta viileästä ja tihkuisesta kevätpäivästä. Varsinkin kun koko alkukuu on ollut niin upea. paskeriville

      Löschen
  4. Hahaa, ihan oivaltava tuo pilapiirros. Ennen aina ajateltiin, että nenän kaivaminen on rumaa..
    On teillä siellä monimutkaiset nuo muutkin rituaalit ulosmenokieltoineen ynnämuineen. Vaikka onhan täälläkin viestintä vähän hapuillut ja välillä ollut aika epävarma olo siitä, mitä oikeasti saisi tehdä ja minkäkokoisissa porukoissa voisi liikkua. Me olemme olleet aika kuplassa ja lapsenlapsiakin tavanneet tähän asti vain ulkona. Viime lauantaina sitten ekaa kertaa kaksi tenavaa äitinsä seurassa poikkesi nopeasti katsomassa millaista täällä uudessa mummolassa oikein on.
    Nyt on kevät ottanut takapakkia ja lunta/räntääkin ropsauttanut muutaman kerran. Onneksi narsissit ja krookukset eivät moisesta paljon hetkahtaneet.
    Iloa uusien lasien hankintaan!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Suomessa on kyllä nyt helpompaa, mutta ei mun kannata valittaa, olen etuoikeutettu kun saan mennä omaan pihan ja asun vaarattomammassa kaupunginosassa.

      Löschen
  5. Ja Bonzo-koira oli myös minun isälläni! Onhan siitä laulukin 'Katso Bonzo-leikkihauva, punainen on kieli sen. Syliinsä kun sen saa vauva, niin on hyvä mieli sen. Katso vauvaa naurattaa, Bonzoa kun rutistaa, sylissänsä niin kuin lasta, itsekin on lapsi vasta.'

    Korona-aika on juuri sellaista 'meille ei kuulu mitään'- tyyppistä. Täällä ei edes kevättä vaan ihan kuin syksy olisi. Koronaluvut sentään Helsingissäkin laskussa, mutta täällä myös kaupunginosien välillä isoja eroja.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kai se on vähän niin että ulkomaalaisten asuttamissa osissa on enemmän tartuntaa, jopa Ruotsin suomalaisille enemmän kuin natiivilla ruotsalaisilla.

      Löschen
    2. Samaa olen katsellut että joka maassa maahanmuuttajien keskuudessa yleisempää. Lieneekö syynä ahtaammat elinolot ja ammatit, joissa ei etätöitä pysty tekemään mutta näin vain tuntuu olevan.

      Löschen
    3. Tuota ruotsinsuomalaisten tarjuntoja ja kuolemia, jotka näkyvät tilastoissa on selitetty sillä, että Ruotsissa pääsi korona moniin hoiva-ja sairaanhoitokoteihin, joissa on vanhuksia. Ja suomalaiset ovat olleet raskaissa töissä ja siitä on seurannut sairauksia, jotka ovat sitten lisänneet alttiutta kuolemaan. Siis tartunnoista ei käsittääkseni ole tilastoja, vain koronaan johtaneista kuolemista ja siinä todella on ruotsinsuomalaisten osuus korkea. seuraan itse tutkimusmielessä noita ruotsinsuomalaistia.

      Löschen
    4. Täällä oli taas joku vapaakirkko juhlinut laittomasti 300 hengen voimalla ja tartunnat pääsi liikkeelle. Mä en kerta kaikkiaan ymmärrä niitä, ne uskoo, että Jumala on mukana bileissä ja estää tartunnat.

      Löschen
    5. Juhuu, pääsin vihdoinkin myös aipädillä kommentoimaan omaan blogiin, wow. En tosin tiedä, millä niksillä tämä onnistui.

      Löschen
  6. Tosi kurja tilanne teillä, toivottavasti jatkossa valoisampi tilanne. Bonzo...Bambin koiranruoka on nimeltä Bonzo;D

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Nyt Saksan suurkaupungeista suuri mat luvut, huh

      Löschen
  7. Onneksi meillä Turussa on saatu se suomalaisittain laaja vaihto-opiskeijoiden tartunta- ja altistusrypäs taklattua. Täällä odotellaan kauhulla, että joko syksyllä voidaan opettaa normaalisti. Tänään opiskelijatkin kyselivät sitä, mutta vielä on liian aikaista sanoa mitään syyskuusta.Rokotukset etenevät täällä ja Turussa rokotetaan jo 60-vuotiaita ei-riskiryhmäläisiä.

    Mutta mie muutan sunnutaina uuteen lähiöön - tosin vain putkiremontin ajaksi ja entisen kollegan kämppään; ovat itse mökillä ja kollega on eläkkeellä jo.

    AntwortenLöschen
  8. Kouluissa on uusi oppiaine: 2 kertaaa viikossa nenän kaivaminen, mutta siitä ei anneta numeroa todistukseen. Ei voi antaa kiitettävää arvosanaa positiivisesta löydöksestä vaan saa rangaistukseksi kaksi viikkoa eristystä ja etäopetusta.
    Asuinkaupungissani koululaiset ovat väliaikaisesti vapautettuja nenänsä kaivamisesta, koska kaikki ovat taas etäopetuksessa. Vedettiin hätäjarrua, koska on 192,2 koronatartuntaa 100 000 asukasta kohti.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ai teilläkin niin korkea, mä en tajua miten luvut vaan nouse.

      Löschen