Samstag, 18. Dezember 2021

Kaikenkarvaisia serkkuja

 Tämä on pakko kirjoittaa muistiin, oli eilen taas kova riita puhelimessa Allumiehen Ranskassa asuvan serkun kanssa, niin kova, ettö tuloksena sain herpeksen huuleeni niinkuin aina kun oikein hermostun. Madame ei usko Covidin olemassaoloon ja ainahan ihmisiä on ennenkin kuollut ja hän ei pidä maskia kuin vain ihan pakkotilanteessa, ei testaa itseään eikä tietenkään ota rokotusta, kun tuntee niin paljon ihmisiä, jotka ovat kuolleet rokotukseen, kas vain, me kun tunnemme vain ihmisiä, jotka ovat kuolleet koronaan. Madame käy jatkuvasti mielenosoituksissa ja on löytänyt sieltä kivoja uusia ystäviä, he prostestoivat, koska he ovat toisen luokan kansalaisia (mielestäni vapaaehtoisesti). Ranskassa(kin) on määräyksiä, joiden mukaan ilman rokotuspassia saa ostaa vain elintarvikkeita. Siellä on paljon isoja hypermarketteja, jotka myyvät ihan kaikkea, mutta ne "kakkosluokkalaiset" saavat ostaa vain elintarvikkeita. Nyt tulee se kaiken huippu: nämä kovidiootit menevät markettiin, pakkaavat kärryt täyteen tavaraa, jota eivät saa ostaa, ajavat kärryt kassalle ja jättävät ne siihen, että huonopalkkaiset myyjät saavat sitten laittaa tavarat taas paikoilleen.  Ei voi kuin ihmetellä.

Onneksi suvun toisessa haarassa on fiksumpia serkkuja, sattumalta toinenkin, jolla on loma-asunto Côte d'Azurilla ja sattumalta heti puhelun jälkeen postipoika soitti ovikelloa ja ojensi minulle paketin tältä ihanalta serkulta.

Huh taas noita koronalukuja, Hollanti meni kiinni ja nyt pelkäämme, että meillä ehkä pian sama juttu.


 

Onneksi saamme ainakin ulkoilla, mutta ehkä ei sitten enää kaverin kanssa kahville ja juustosämpylälle kuten viime viikolla. 


12 Kommentare:

 1. Ehka pitaisi jattaa se serkku omiin oloihinsa. Eihan se nyt kay laatuun etta sinulle tulee vaivoja hanen vuoksensa!
  Taalla rokotusten luvatussa maassa tartuntojen maarat ovat myos alkaneet kasvaa taas. Testeja tehdaan tosi paljon eika tarvitse olla mitaan oireita testiin paastakseen. Silti myos positiivisten tulosten prosentti koko testimaarasta on noussut ja se on huono merkki.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuntuu kuin puhuisi jollekin lahkolaiselle ja haluaa parantaa.

   Löschen
 2. Omituisiksi ovat menneet nuo rokottamattomien tempaukset Ranskassakin. Minusta vaikuttavat rajoituksetkin siellä jonkin verran ristiriitaisilta. Rokotusten kanssa tuollaisista tempauksista ei taida olla enää paljonkaan tekemistä. Ei kannata enää edes kuunnella heitä.
  Thüringenissä ja Saksissa rokottamattomat taitavat yrittää jo vallankumousta. Virkavallan pitää näyttää heille rajansa ja suojella meitä rokotettuja demokratian puolustajia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne itäsaksalaiset ärsyttää kyllä kanssa, tulee aina mieleen millaisissa oloissa he elivät silloin kun eivät saaneet sanoa mitään.

   Löschen
 3. Luulisi että ihmiset protestoisivat silloin jos rokotuksia ei järjestettäisi. Kaikkea se hyvinvointi teettää.

  Tuli siis taas koronajoulu ja koronatalvi. Koitetaan jaksaa.
  Voi olla, että meillä Suomessakin alkaa joulun jälkeen järeämmät toimenpiteet ja paikkoja suljetaan.
  Nyt pitäisi saada rokotteita levitetyksi maailmanlaajuisesti. Tämä ongelma on globaali ja niinpä sitä pitäisi myös hoitaa maailman mittakaavassa.

  AntwortenLöschen
 4. Logiikka noiden rajoitusten suhteen on tainnut kadota enemmän tai vähemmän joka maassa. Ranskassakin on virallisesti olevinaan korona-hätätila ja suljetaan sitä sun tätä ja vaaditaan kansalaisilta vaikka mitä. Kuitenkin viikonloppuna pidetään Annecyn seudulla usean päivän ampumahiihtokisa, jossä tuhansien yleisö kylki kyljessä huutamassa tunti tolkulla. Sehän jo tiedetään, että kaikki tartuttavat kaikkia. Ovat tainneet matkailualan lobbarit olla asialla päättäjien takaovella.
  Lentokoneisiin ei 2G-rajoituksella pitänyt päästä positiivisia, vaan kuinkas sitten kävikään. Monella taholla vaaditaan jo 2G+, eli testin tulos ratkaisee. Mitä merkitystä sitten enää noilla kahdella g:llä on - ei mitään. Macron esittää yhtä g:tä, eli vain rokotuksen hyväksymistä. Sehän ei kuitenkaan estä viruksen leviämistä. Mitä laajemmalle virus leviää sitä herkemmin se saavuttaa hoitolaitosten, vanhainkotien jne. huonen vastustuskyvyn omaavat asukkaat.
  Ehkä tavoitteena onkin sallia rokotettujen korona-positiivisten oireettomien ja lieväoireisten vapaa liikkuminen ja talouden pyörittäminen, eli mennään raha edellä. paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noita urheilutilaisuuksia en ymmärrä. Ei ne 50000 katsojaa futismatsissa ehkä siellä ulkona välttämättä toisiaan tartuta, mutta sitten ne lähtee kaikki samaan aikaan kotiin, ratikat on pullollaan ihmisiä.

   Löschen
 5. Kylläpä on kummallinen ja ärsyttävä serkku, ei voi kun ihmetellä että kaiken infon jälkeen on vieläkin noita covid-kieltäjiä- Kuten tuolla Anu jo mainitsi niin täälläkin ovat luvut nousussa, mutta silti eivät vielä korkeat, ja yksi idiootti perhe tuli Etelä-Afrikan matkalta, toivan sen omikronin ja lähettivät lapset kouluun, vaikka oli karanteenipakko, ja niinpä se omikron levisi koko koulussa. Täällä on ilmtatila melkein suljettu, tai ainakin niin että täkäläiset eivät nyt saa lentää lähes mihinkään maahan, ja tästä illasta lähtien ei SUomeenkaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, vai ei enää Suomeenkaan. Onneksi et ollut lähdössä. Me oltiin mietitty mennä uutena vuotena Hollantiin, kun se on tässä niin lähellä, mutta ei sinnekään voi mennä, kun on täysi lockdown.

   Löschen
 6. Hyvänen aika sentään! Tämä on kuin jostain mielipuolisesta tv-sarjasta! Onpa teillä huono tuuri vähän kummallakin puolella, mutta näitä tuntuu riittävän niin suvussa kuin suvussa. Pasi Ilmari Jääskeläinen onkin todennut teoksessaan Väärän kissan päivä: "Läheisemme ovat vaikeita vain niin kauan kuin he ovat luonamme. Kuolleiden kanssa tulemme loistavasti juttuun. Parhaat keskustelut käydään muutenkin aina niiden kanssa, jotka eivät ole paikalla."

  ♥♥

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosiaan ihan kuin jostain elokuvasta. Ystävät voi valita itse, sukulaisia ei.

   Löschen