Meillä on pitkä viikonloppu, sillä Saksassa on helluntaimaanantaikin pyhäpäivä kuten ennen oli Suomessakin. Meillä ei ollut muuta ohjelmaa kuin lauantaiksi olimme kutsuneet ystäväparin syömään, mutta korona teki taas temppunsa ja iski jo toisen kerran kaveriimme, joka on aivan koronan alkuaikoina sairastanut ja sen jälkeen NELJÄ kertaa rokotettu. Jätimme ruoanlaiton ammatti-ihmisille ja lähdimme Bonniin italialaiseen ravintolaan, jossa saimme istua ulkona kastanjapuiden ja viiniköynnösten alla ja syödä mm. Vitello tonnato.
Bonniin lähdimme oikeastaan siksi, että Kunst- und Ausstellungshalle täytti 30 v ja siinä yhteydessä oli paljon ohjelmaa. Yksi niistä oli suomalaisen valotaiteilija Kari Kolan valaistus kattoterassin torneissa.
Sunnuntaina soitti kummipoika ja ehdotti, että lähdettäisimme yhdessä Bergisch Gladbachiin taidenäyttelyyn , joka oli Zandersin paperitehtaan entisen omistajan talossa. Jossain vaiheessa Zanders taisi olla Metsä-Serlan omistuksessa. Siellä oli kahden taiteilijan näyttelyt. Ensimmäinen oli Katharina Hinsbergin planeetat, jossa huoneesta toiseen kulkee ketju muovivahasta tehtyjä palleroita. Siellä piti olla hyvin varovainen liikkuessaan, sillä helposti olisi voinut syntyä dominoeffekti.
Toinen taiteilija oli naapurimme ystävä Inge Schmidt
Näyttelyn jälkeen menimme kahvilaan omenapannukakulle ja sitten kiirehdimme lähijunalle, mutta huono tuuri, ensin ilmoitus, että juna on ajassaan, sitten että se myöhästyy vartin ja loppujen lopuksi ilmoitus, että junaliikenne ei toimi, ensiapulääkärit on kutsuttu paikalle. Suomeksi se tarkoittaa, että joku raukka on taas hypännyt junan alle, mikä on aina todella kurjaa veturinkuljettajallekin. Se on valitettavasti hyvin pidetty itsemurhakeino. Ja siitä syntyi taas aikamoinen liikennekaaos, kun täällä on muutenkin nyt julkiset kulkuneuvot enemmän kuin täynnä, sillä valtio on halunnut tukea ihmisiä polttoaineen korkeiden hintojen takia ja jokainen voi ostaa 9 euron kuukausilipun, joka käy kaikkiin julkisiin paitsi pikajuniin ja nyt on porukkaa liikkeellä. Syltin mondeeni saari Pohjanmerellä alkoi heti pelätä, että porukat matkustaa sinne ja turismitoimisto varoitteli tulijoita, mutta siitäpä innostuikin jotkut punkkarit ja lähtivät sinne, nukkuvat ilmeisesti hiekkarannoilla, sillä hotellit on kalliita ja täynnä. No, me kuitenkin onnistuimme löytämään ensin bussin ja sitten ratikan ja pääsimme kotiin punaisten ruusujen ja metsämansikoiden luokse.
Upean taiteellinen viikonloppu teillä, ja myös täällä pitkä viikonloppu takana kun oli savuot-juhla, josta helluntai alunperin alkanut. Omipa iköcä tapaus tuon junan kanssa, kurjaa kun tuollaista tapahtuu. Mutta hyvä että siitä huolimatta pääsitte perille. Ja oi metsämansikoita, olen kyllä vähän kade.... 🍓
AntwortenLöschenTänä vuonna jopa saksalaiset mansikat maistuu, suomalaiset on edelleen kyllä parhaita.
LöschenMuistan kun joskus 1996 tienoilla oli myös muutaman demmin viikonloppulippu lähijuniin. Junat oli sitten niin tupaten täynnä nuorisoa että osa matkustajista jäi laiturille ja piti odottaa seuraavia junia (minä myös) ja pikkulasten kanssa matkustaminen ihan mahdotonta. Laman aikaan yritettiin saada ihmisiä liikkeelle ja talouteen vauhtia. Kokeilu loppui sitten aika pian ja tuli sen triljoona uutta lippuviritelmää. paskeriville
AntwortenLöschenSanoivat juuri radiossa, että punkkarit oli tilanneet kaljaa Amazonin kautta noutopaikkaan Syltille, ei tarvitse maksaa Syltin hintoja eikä tarvitse kuljettaa junassa.
LöschenKari Kola on joensuulainen valotaiteilija. Hän omistaa täällä Botanian, joka oli sitä ennen yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Kolan valotaidetta saadaan usein nauttia Botanian tapahtumissa.
AntwortenLöschenMaikki
Kolan valotaide on kyllä hienoa! Silloin kun Suomi täytti 100 vuotta, niin siitä sai nauttia täällä ja Saanalla. Noista Syltin punkkareista luin jostakin, mutta se taisi olla joku saksalainen lehti FB:n uutisvirrassa. Fiksuja ovat kun ovat tilanneet kaljaa. :)
AntwortenLöschen